Dominavę „Šiauliai“ nesustabdė T.Lekūno siautulio, bet įveikė „Pieno žvaigždes“
Foto: BNS/LKL.lt

Dominavę „Šiauliai“ nesustabdė T.Lekūno siautulio, bet įveikė „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2021-03-06

Tomas Lekūnas žaidė įspūdingas rungtynes, tačiau to Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (9/13) neužteko. Gedimino Petrausko auklėtiniai „Betsafe-LKL“ mače namuose 70:88 (14:19, 19:18, 21:27, 16:24) krito prieš „Šiaulius“ (6/16).

Pastarieji dominavo viso mačo metu ir dabar pergalėmis susilygino su devintoje vietoje esančiu Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ (6/16). Antano Sireikos auklėtiniai taip nutraukė penkių pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“.

Tik pirmajame kėlinyje „Šiaulių ekipa nepabėgo labiau, tačiau jau nuo antrojo ėmė tolti nuo šeimininkų. Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius ir Andy Van Vlietas sukūrė dviženklę persvarą (28:14), tiesa, ketvirčio pabaigoje Branko Mirkovičius, Edgaras Želionis ir T.Lekūnas skirtumą mažino – 33:37.

Po pertraukos šiauliečiai ėmė visiškai dominuoti ir surengė atkarpą jau 22:4, po kurios pirmavo triuškinamai, bet T.Lekūnas rengė solo šou ir dar bandė įžiebti viltį „Pieno žvaigždėms“.

Viltis tikrai liko: prabėgus trims ketvirtojo kėlinio minutėms komandas skyrė jau tik 8 taškai (60:68), tačiau „Šiaulių“ tolimi metimai ir išnaudotos baudos sparčiai artino juos prie pergalės. Paskutinių minučių metu intrigos nebebuvo.

T.Lekūnui tai buvo rezultatyviausias ir efektyviausias karjeros mačas „Betsafe-LKL“: jis per 33 minutes pelnė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių, surinko 37 naudingumo balus.

Jei vienas T.Lekūnas surinko 37 naudingumo balus, tai likusi Pasvalio komanda – vos 36. Dviženkliu rezultatyvumu daugiau nepasižymėjo niekas. Tiesa, Danielis Amigo išsiskyrė kova dėl kamuolių (7), o Branko Mirkovičius – rezultatyviais perdavimais (7).

Šiauliečių gretose aiškiai nuo kitų atitrūkę buvo keturi žaidėjai. A.Van Vlietas surinko 14 taškų, E.Stankevičius, M.Lukauskis ir Kasparas Bėrzinis – po 12. Beje, A.Van Vlieto sąskaitoje – dvigubas dublis, nes jis taip pat atkovojo 10 kamuolių.

„Šiauliai“: Andy Van Vlietas 14 (10 atk. kam.), Eimantas Stankevičius, Kasparas Bėrzinis (7 atk. kam.) ir Mindaugas Lukauskis – po 12, Justas Furmanavičius ir Martynas Varnas – po 9.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 31, Edgaras Želionis 9 (4 atk. kam., 5 kld.), Jahennsas Manigat (2/8 trit.), Paulius Petrilevičius ir Danielis Amigo (7 atk. kam.) – po 8.

„Labai trūko užtikrintumo. Pradėjome rungtynes ir atrodė, kad arba netikime, kad galima laimėti, ar galvojome, kad bus lengva. Nežinau, sunku pasakyti kol kas. Bet tokios komandos šį sezoną dar neteko matyti. Nesvarbu, su kuo žaidžiame, kaip, kokiomis aplinkybėmis, šiandien savo komandos neatpažinome. Reikia daryti išvadas. Daugiau tokių rungtynių negalima sau leisti“, – sakė G.Petrauskas.

„Sakiau komandai, kad turime tapti kaip kumštis. Ypač gynyboje neturi būti improvizacijos. Ne viskas iškart susikuria, bet šįkart buvome kumštis“, – pasidžiaugė A.Sireika.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris