Nuostabus trečiasis kėlinys šiauliečiams pergalės prieš „Žalgirį“ neatnešė
LKL / BNS nuotr.

Nuostabus trečiasis kėlinys šiauliečiams pergalės prieš „Žalgirį“ neatnešė

Autorius: LKL.lt
2021-03-09

Kauno „Žalgiris“ (18/2) antradienį įsirašė eilinę pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Be Mariaus Grigonio rungtyniavę Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje 88:74 (19:9, 25:14, 24:34, 20:17) susitvarkė su „Šiaulių“ (6/17) ekipa.

Šeimininkai iki ilgosios pertraukos prastai realizavo savo metimus, tačiau trečiajame ketvirtyje tinklelį skrodė vienas jų metimas po kito – karjeros mačą žaidusio Eimanto Stankevičiaus vedami šiauliečiai pelnė 34 taškus. Vis tik net ir tokio nuostabaus pasirodymo neužteko, jog būtų pateikta sensacija, nes ketvirtajame kėlinyje šalies čempionai priešininkų arčiau neprisileido.

Svečiai savo pranašumą krautis pradėjo jau pirmojo kėlinio pradžioje – 11:5. Komandos draugų darbą tęsė ir starto penketo krepšininkus pakeitę žaidėjai – po pirmųjų dešimties minučių „Žalgiris“ buvo priekyje 19:9.

Jau antrojo ketvirčio pradžioje kauniečiai buvo panaudoję visus vienuolika mačui registruotų ekipos krepšininkų, tačiau jų pranašumas dėl to nemažėjo – 26:13. Po dviejų Karolio Lukošiūno tritaškių skirtumas tarp ekipų ėmė darytis triuškinantis, o į rūbinę žalgiriečiai išėjo pirmaudami 44:23.

Po pertraukos šiauliečių gretose siautėti ėmė E. Stankevičius, pelnęs visus septyniolika komandos taškų per pirmąsias penkias kėlinio minutes – 40:56. Po minutės pertraukėlės tritaškiai ir toliau liejosi laisvai, o šeimininkų deficitas sumažėjo iki vos septynių taškų – 53:60. Po dar vieno pasitarimo žaliai-balti sužaidė kiek sėkmingiau ir susigrąžino dviženklę persvarą – 68:57.

Per paskutiniąsias dešimt minučių „Žalgiris“ atrėmė visus „Šiaulių“ bandymus iki galo sugrįžti į rungtynes ir triumfavo 88:74.

„Rungtynių pradžioje vyrus buvo palikusi drąsa ir pasitikėjimas, – po mačo kalbėjo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. – Kalbėjom, turiu pasakyti atvirai – turiu tokius aukštaūgius, kokių nesu gyvenime turėjęs, kurie gali pataikyti tritaškius, gali mesti. Jie pataikymu stebina per treniruotes. Turėjome tokį planą, kad būtų sukurti laisvi metimai ir net negalvojom, ar mes dideli, ar maži. Žaidimas nebuvo panašus į mūsų susitarimą. Aš galvoju, galbūt jie nepatikėjo, kai treneris sako, kad galima mesti. Paskui sugrįžom dėka auksarankių metikų.“

„Visų pirma, esu laimingas dėl pergalės. Taip pat esu patenkintas trimis kėliniais, bet tik ne trečiu, kuriame Stankevičiaus vedami „Šiauliai“ pelnė 34 taškus. Vienas žaidėjas neturėtų taip ilgai dominuoti, dėl to nesame patenkinti“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas M. Schilleris.

„Šiauliai“: E. Stankevičius 24 (5/7 trit., 23 naud. bal.), Arminas Urbutis 17 (7 atk. kam., 22 naud. bal.), Martynas Varnas 8, Justas Furmanavičius 7, Mindaugas Lukauskis 6.

„Žalgiris“: Steve'as Vasturia 15 (3/5 trit., 19 naud. bal.), K. Lukošiūnas 12, Paulius Jankūnas 11 (15 naud. bal.), Thomas Walkupas 8 (9 rez. perd.), Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius po 7, Joffrey Lauvergne'as, Nigelas Hayesas, Marekas Blaževičius (7 atk. kam.) ir Augustine'as Rubitas po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris