Pasveikusio P. Garino sulaukęs „Žalgiris“ turėjo daug vargo su „Dzūkija“
LKL / BNS nuotr.

Pasveikusio P. Garino sulaukęs „Žalgiris“ turėjo daug vargo su „Dzūkija“

Autorius: LKL.lt
2021-03-23

Į rikiuotę sugrįžusio Patricio Garino sulaukęs Kauno „Žalgiris“ (20-2) pratęsė savo pergalių seriją iki aštuonių.

Namuose rungtyniavę Martino Schillerio auklėtiniai tik po labai įnirtingos kovos 86:80 (25:20, 22:29, 17:16, 22:15) palaužė devyniese rungtyniavusius Alytaus „Dzūkijos“ (8-16) krepšininkus.

Šeimininkai tris kėlinius nesugebėjo susikurti jokio pranašumo ir ketvirtąjį kėlinį pasitiko atsilikdami vienu tašku. Visgi lemiamu metu šaltesnius nervus pademonstravo ryškiais rungtynių favoritais laikyti žalgiriečiai.

Nors P. Garino jau buvo debiutavęs su žaliai-baltais marškinėliais mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, tada jam taškais pasižymėti nepavyko. Šįkart nuo suolo pakilęs argentinietis per beveik 15 minučių pelnė 3 taškus ir surinko tiek pat naudingumo balų.

Žalgiriečiai šiose rungtynėse vertėsi be Nigelo Hayeso ir Steve'o Vasturijos, o alytiškiams nepadėjo Tadas Rinkūnas ir Tomas Pačėsas jaunesnysis.

Mačą šeimininkai pradėjo spurtu 7:0, tačiau dzūkai stabilizavo padėtį ir Simo Jasaičio tritaškiu persvėrė rezultatą – 15:13. Po Luko Lekavičiaus dvitaškio su sirena „Žalgiris“ pirmą kėlinį baigė pirmaudamas 25:20.

Antrajame ketvirtyje alytiškiai ir toliau įrodinėjo, jog nėra patrankų mėsa ir sužaidus penkias minutes, buvo priekyje 33:31. Kėlinio metu „Dzūkijos“ persvara buvo pasiekusi 6 taškus, o pirmąją rungtynių pusę jie užbaigė vis dar laikydamiesi priekyje – 49:47.

Grįžusios ant parketo, abi ekipos keturias minutes rinko po tašką, o rezultatą žalgiriečiai išlygino tik 6-ąją trečiojo kėlinio minutę – 56:56. Tuomet pirmaujanti komanda nuolat keitėsi, o paskutiniąsias dešimt minučių Kauno ekipa pasitiko turėdama minimalų deficitą – 64:65.

Lemiamą ketvirtį sėkmingiau pradėjo dzūkai, padidinę persvarą iki 5 taškų – 71:65. Neilgai trukus, rezultatas ir vėl tapo lygus, o Pauliaus Jankūno 5 taškai iš eilės į priekį išvedė Lietuvos čempionus – 77:72. Alytiškiams atstačius pusiausvyrą, kauniečiai pelnė 9 taškus be atsako ir nurūko nepavejamai. Jie triumfavo 86:80.

„Mes laimingi dėl pergalės. Pirma pusė gynybos prasme nebuvo gera, jie įsiverždavo giliai į baudos aikštelę, nes tai daro gerai. Turėjome problemų išlaikant juos priekyje savęs. Jie pataikė nuostabiu pataikymo procentu – pirmojoje pusėje įmetė 9 tritaškius. Antroje pusėje išlaikėme juos priekyje savęs ir buvome agresyvesni, neleidome numesti kamuolių jų metikams“, – po susitikimo kalbėjo nugalėtojų vyr. treneris M. Schilleris.

„Sunkios rungtynės, žaidėme su geriausia komanda Lietuvoje, jie geri ir Eurolygoje. 35 minutes buvome rungtynėse, bet pabaigoje ilgesnis atsarginių suolelis ir didesnė patirtis laimėjo. Didžiuojuosi savo žaidėjais, šiandien jie parodė, kaip gali vykdyti žaidimo planą. Iš šių rungtynių galime daug pasimokyti, nes žaidžiame prieš aukšto lygio komandą. Turime toliau tobulinti savo žaidimą“, – savo auklėtiniais džiaugėsi „Dzūkijos“ strategas Nikola Vasilevas.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as (20 naud. bal.) ir P. Jankūnas (6 atk. kam., 4/5 trit., 18 naud. bal.) po 16, Marius Grigonis 11, L. Lekavičius ir  Martinas Gebenas po 9, Rokas Jokubaitis 8, Augustine'as Rubitas ir Thomas Walkupas (8 rez. perd., 6 per. kam., 22 naud. bal.) po 6.

„Dzūkija“: Paulius Danisevičius 15 (4/9 trit., 19 naud. bal.), S. Jasaitis 14 (3/6 trit.), Giedrius Staniulis 13 (12 atk. kam., 18 naud. bal.), Kristupas Žemaitis 10 (3/6 trit.), Modestas Paulauskas 9, Matas Jucikas 7, Artūras Jomantas 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris