Tritaškių vakarėlis Prienuose: belgo šou ir šeimininkų pergalė
LKL/BNS nuotr.

Tritaškių vakarėlis Prienuose: belgo šou ir šeimininkų pergalė

Autorius: LKL.lt
2021-04-05

Pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo Prienų „CBet“ (11/16). Visas rungtynes dominavę prieniškiai namuose 97:70 (20:18, 33:17, 22:19, 22:16) sudorojo Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (7/20).

Laimėję šias rungtynes prieniškiai pakilo į 5-ąją poziciją turnyrinėje lentelėje. Tuo tarpu kėdainiškiai patyrė ketvirtąją nesėkmę paeiliui ir turi 9-ias rungtynes prieš akis pakilti iš paskutinės vietos.

Pergalei pamatus paklojo tolimi metimai – jų šeimininkai įmetė net 15, iš kurių 10 – per pirmąją rungtynių dalį.

Siautulį namų aikštelėje surengė neseniai prieniškių gretas papildęs Emmanuelis Lecomte‘as – pelnė 27 taškus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 38 naudingumo balus.

Įžaidėjas buvo arti šio „Betsafe-LKL“ sezono rekordų. Naudingumo (41) priklauso Margiriui Normantui, o taškų – Kyle‘ui Vinalesui (32). Abu jie atstovauja Panevėžio „Lietkabelį“.

Manto Šerniaus auklėtiniai į aikštę išėjo it „Kosminis Krepšinis“ personažai – tinklelį skrodė vos ne kiekvienas metimas.

Svečiai jau pirmajame kėlinyje turėjo naikinti dviženklį deficitą (16:6), tačiau „CBet“ netrukus palaužė kėdainiškių pasitikėjimą savo jėgomis.

Sezono viduryje komandą papildęs įžaidėjas Emmanuelis Lecomte‘as smeigė keturis tritaškius per pirmąją rungtynių dalį, visa komanda suleido dešimt, o pranašumas jau per pertrauką nekėlė klausimų (53:35).

11 svečių klaidų vien per pirmąją pusę virto 17 taškų.

Po pertraukos svečiai spurtavo 0:5, bet vėl pasipylė žudančios klaidos. „CBet“ atsakė dvigubai didesniu spurtu ir padidino pranašumą virš 20-ties taškų (65:42).

Pranašumą pavyko išlaikyti ir iki ketvirtojo kėlinio (75:54), kuriame liko tik sutvarkyti formalumus.

„Šventiniu laikotarpiu nebuvo lengva nuteikti komandą prieš sužeistą žvėrį. Tikrai nebuvo lengva, bet fiziškumas, kurį vyrai atlaikė, man patiko. Per paskutines penkerias rungtynes nepraleidžiame daug taškų – tai reiškia, kad dėjome centimetrą į priekį gynyboje. Varžovai šiandien daug rizikavo, keitė gynybas, bet tikrai neblogai prisitaikėme“, – po rungtynių džiaugėsi šeimininkų strategas Mantas Šernius.

„Sunkiausias pralaimėjimas man asmeniškai. Prisiimu visą atsakomybę, kad atrodėme taip prastai. Pradedame kiekvienas nuo savęs. Tą patį pasakiau vyrams, tą patį pasakiau komandos vadovams, tą patį pasakysiu ir Kėdainių aistruoliams. Žinau, kad nelengva būti tokioje situacijoje kiekvienam iš mūsų. Rungtynių planas, kurį turėjome, visiškai neveikė“, – spaudos konferencijoje sutrikęs kalbėjo svečių vyr. treneris Marius Kiltinavičius.

„CBet“: E. Lecomte'as 27, Mindaugas Sušinskas 20, Tomas Digbeu 13, Martynas Pacevičius ir Einaras Tubutis po 8 taškus.

„Nevėžis-Optibet“: Abramo Canka 17, Sedrickas Barefieldas 14, Jokūbas Gintvainis 12 (4/8 trit.), Julius Kazakauskas 9 taškai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris