Įtemptas mūšis Utenoje – V.Kariniausko sugrįžime triumfavo „Šiauliai“
LKL/BNS nuotr.

Įtemptas mūšis Utenoje – V.Kariniausko sugrįžime triumfavo „Šiauliai“

Autorius: LKL.lt
2021-04-07

Iš turnyrinės lentelės apačios pamažu ropščiasi „Šiauliai“ (8/18). Saulės miesto klubas išvykoje 90:86 (18:27, 33:20, 17:23, 22:16) palaužė Utenos „Juventus“ (17/10).

Svarbią pergalę iškovoję šiauliečiai jau tik per vienos pergalės atstumą atsilieka nuo 8-oje pozicijoje įsitaisiusios Alytaus „Dzūkijos“.

Verta paminėti, kad tai jau antroji „Šiaulių“ pergalė prieš uteniškius šį sezoną. Vasario mėnesį namuose Antano Sireikos auklėtiniai triumfavo 92:87.

Savo padėtį ketveriukėje vis labiau komplikuojantys uteniškiai patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės. „Lietkabelis“ yra laimėjęs tiek pat rungtynių, tačiau turi vienerių atsargą, o „Rytas“ nurūkęs per penkis laimėjimus.

Po traumos į uteniškių gretas sugrįžo lyderis Vaidas Kariniauskas. Įžaidėjas pelnė 20 taškų, tačiau suklydo net 7 kartus. Itin apmaudžiai du kartus jis klydo paskutinę rungtynių minutę.

Šiauliečius į pergalę nutempė Armino Urbučio (21 tšk.) ir Elvaro Fridrikssono (19 tšk.) duetas. Lemiamu metu jie puolime praktiškai neklydo, o pirmasis ketvirtajame kėlinyje tvarkėsi su keturiomis asmeninėmis pražangomis.

Rungtynių pradžia neatrodė palanki svečiams. Dvi savaites nesitreniravę šiauliečiai atrodė vangiai, o „Juventus“ per dvi su puse minutės įgijo dviženklį pranašumą (1:12).

Šiauliečiai neatsitokėjo iki antrojo kėlinio pradžios. Jame dominavo Kasparo Berzinio ir Eimanto Stankevičiaus duetas surinkęs 22 taškus, o komanda labai greitai perėmė pranašumą.

Geriau sekėsi tvarkytis ir gynyboje – uteniškių lyderis Vaidas Kariniauskas kiek išsikvėpė, o tai leido per pertrauką džiaugtis pranašumu (51:47).

Po pertraukos šeimininkai vėl strigo, o „Šiauliai“ kesinosi įgyti net ir dviženklį pranašumą (62:55). Vis gi tritaškiais varžovus pasveikino Marius Runkauskas ir Martynas Gecevičius, o prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė „Juventus“ naudingi skaičiai (68:70).

„Šiauliai“ vėl sugebėjo perlaužti rungtynes sau naudinga linkme, bet penktąją asmeninę pražangą užsidirbo pagrindinis vidurio puolėjas Kasparas Berzinis (79:76). „Juventus“ iškart ėmė naudotis Mindaugo Kupšo centimetrais po krepšiu, spurtavo 8:0 ir persvėrė rezultatą (79:84).

Likus pusantros minutės šeimininkų spurtą nutraukė Arminas Urbutis (81:84). Netrukus veteranas išprovokavo pražangą ir sumetė abu baudos metimus (83:84). Tada V. Kariniauskas ir A. Urbutis apsikeitė taškais (85:86). Pirmasis kitoje atakoje suklydo ir šiauliečiams liko 35 sekundės išsigelbėjimui.

„Šiaulių“ puolimo varikliukas Elvaras Fridrikssonas smeigė tolimą metimą likus 22 sekundėms ir persvėrė rezultatą (88:86). Paskutinėje atakoje V. Kariniauskas nesiskyrė su kamuoliu, kol galiausiai vėl jį pametė ir šiauliečiai triumfavo.

„Nežinau ar galima pavadinti krepšiniu, tai ką šiandien žaidėme. Pradžioje viskas gerai gavosi, bet poto sugalvojome, kad čia „Šiauliai“, o mes tai mes... Neverti buvome šios pergalės“, – kalbėjo uteniškių strategas Žydrūnas Urbonas.

„Nenoriu girti, nes varžovų forma yra kritusi. Aišku, mes irgi nežaidėme virš dviejų savaičių, tad džiaugiuosi vyrų darbu. Turėjome problemų ir su sveikata, bet nuotaika, darbas man leidžia džiaugtis komandine atmosfera“, – sakė „Šiaulių“ vyr. treneris Antanas Sireika.

„Juventus“: V. Kariniauskas 20 (7/11 dvit., 1/6 trit., 7 kld., 8 naud. bal.), Gintautas Matulis 14, Mindaugas Kupšas 13 (8 atk. kam., 24 naud. bal.), M. Gecevičius 11, Vytautas Šulskis 10 taškų.

„Šiauliai“: A. Urbutis 21 (7/11 dvit., 7/9 baud. met., 20 naud. bal.), E. Fridrikssonas 19, E. Stankevičius 14, Mindaugas Lukauskis 12, K. Berzinis 11 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris