R. Jokubaitis prieš akistatą su „Rytu“: „Seniai prieš juos žaidėm, turim nugalėti“
Foto: LKL/BNS

R. Jokubaitis prieš akistatą su „Rytu“: „Seniai prieš juos žaidėm, turim nugalėti“

Autorius: LKL.lt
2021-04-11

Jau sekmadienį „Betsafe-LKL“ aistruolių laukia tikras krepšinio desertas. Trečiąjį kartą šiame sezone susitinka turnyrinės lentelės viršuje įsitaisę klubai – Kauno „Žalgiris“ (21-2) ir Vilniaus „Rytas“ (21-6).

Nuo pat 17 val. Kaune vyksiančio mačo tiesioginę transliaciją bus galima stebėti per BTV televiziją.

„Žalgiris“ į sekmadienio rungtynes žengia savo užnugaryje palikęs permainingą sezoną Eurolygoje. Su neutraliu pergalių-pralaimėjimų balansu (17-17) 11-ąją vietą iškovoję kauniečiai prieš save dabar mato vienintelį ir galutinį sezono tikslą – „Betsafe-LKL“ trofėjų.

Apie dabartinę kauniečių situaciją, svarbius rotacijos klausimus ir grandų dvikovą LKL.lt kalbėjo su „Žalgirio“ gynėju Roku Jokubaičiu. 20-ies 193 cm ūgio krepšininkas pokalbio pradžioje užsiminė, jog dabar, kauniečiams pabaigus Eurolygos odisėją, pasiteisinimų vietinio fronto kovose būti nebegali.

„Visą laiką buvo tas susikaupimas ir tam, ir tam turnyrui, o dabar, kai liko tik vienas, jau nebėra pasiteisinimų – ar traumos, ar virusai, turim keliauti iki galo ir atrasti motyvacijos, išlaikyti neblogą formą, kaip viso sezono metu išlaikėm, ir sezono pabaiga bus pozityvi“, – aukštus reikalavimus sau ir komandos draugams iškėlė žaidėjas.

Pastaruoju metu žaliai-balti vertėsi be trijų itin svarbias užduotis aikštėje atliekančių žaidėjų. Tai – priekinės linijos ramsčiai Joffrey Lauvergne‘as ir Augustine‘as Rubitas bei vienas universaliausių ekipos žaidėjų Nigelas Hayesas. Kartu sudėjus, šie legionieriai Lietuvos pirmenybėse per rungtynes renka po beveik 27 taškus ir daugiau nei 33 naudingumo balus.

Visgi R. Jokubaitis šių netekčių nesureikšmina. Būdami tokios sudėties, Lietuvos čempionai kovėsi ir ketvirtadienį prieš Atėnų „Panathinaikos“. Daugiau laiko pasireikšti gavęs ekipos jaunimas bei įsibėgėjantis Patricio Garino užtikrintai susitvarkė su graikais – triumfavo 93:78.

„Be šių trijų žaidėjų žaidėm dvi rungtynes ir visai neblogai atrodėm, – išretėjusiomis ekipos gretomis nesiskundė R. Jokubaitis. – Kai kurie žaidėjai, kurie mažiau gaudavo žaisti, neblogai įsiliejo. Ta rotacija įdomesnė, bet tai mus padaro greitesne komanda. Po krepšiu ūgio trūksta, bet didelių problemų nekilo. Jei taip žaisime ir sekmadienį, nemanau, kad kils problemų, nes visi yra aukšto lygio žaidėjai ir gali prisitaikyti prie netekčių.“

Tarpusavyje Vilniaus ir Kauno ekipos nežaidė nuo pat gruodžio 6-osios, kai namų sienų apsupti kauniečiai svečiams iš Vilniaus nepaliko jokių šansų ir pervažiavo rekordiniu 47 taškų skirtumu – 92:45. Potencialus grandų mūšis galėjo įvykti ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje, tačiau „Rytas“ nepateko į šio turnyro finalinį ketvertą ir privalėjo sezone atversti naują puslapį.

Prie komandos vairo stojęs Giedrius Žibėnas vėl sužadino vilniečių ambicijas ir šie ėmė skinti vieną pergalę po kitos. Galiausiai įspūdinga „Ryto“ atkarpa (14 pergalių iš eilės) nutrūko būtent prieš išvyką į Nemuno salą – trečiadienį vilniečiai savo pačių tvirtovėje 87:88 buvo parklupdyti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“.

„14 pergalių serija yra neblogas pasiekimas. Gal ne tada turėjo tas pralaimėjimas būti, nes buvo nemažai rungtynių, kur jie išsigelbėdavo paskutinėm minutėm, tai gal ta serija būtų kiek mažesnė.

Jie demonstruoja neblogą žaidimą. Aišku, gal tai turėtų būti stimulas mums, kad žaistume šimtu procentų susikoncentravę. Norint pasiekti pergalę, reiks pakovoti ir neleisti, kad Kaune mus kažkas nugalėtų“, – oponentų nenuvertino gynėjas.

Kaip esminę vilniečių stiprybę žalgirietis įvardino kontratakas. Esą, jei šį žaidimo komponentą pavyks eliminuoti iš „Ryto“ repertuaro, kelias į pergalę – atviras.

„Jie yra susistygavę žaidimą, prieš pirmas rungtynes irgi buvo geroj formoj, – mintimis į spalio mėnesį nusikėlė krepšininkas. – Jų veidas pasikeitęs, greitesnis žaidimas yra visai pavojingas. Sustabdžius tą dalyką, išjungus lyderius, kurie demonstruoja neblogą žaidimą, turim nugalėti juos. Seniai prieš juos žaidėm ir patyrėm derbio pojūtį, bus įdomu.“

Pats R. Jokubaitis Kauno ir Vilniaus komandų mūšių patirtį kaupia nuo pat 2018-ųjų, todėl jam tai – ne naujiena. Vis tik dalis derbių žavesio, anot jo, šiemet prarandama dėl tuščių tribūnų.

„Per daug neišskiriame to derbio, bet visi viduj žino, kad tai svarbios rungtynės. Anksčiau būdavo fanai ir iš atmosferos pajauti, kad bus rimtos rungtynės. Dabar šiek tiek kitaip, bet papildomos motyvacijos vis tiek nereikia“, – teigė žaidėjas.

„Gal kitiems komandos nariams yra ne taip, bet mums, lietuviams, tai yra tokios rungtynės, kai motyvacijos užtaisas ir taip būna didelis“, – pridūrė R. Jokubaitis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris