Ilgai be tritaškių gyvenęs „Žalgiris“ laimėjo Klaipėdoje
L.Žemgulio nuotr.

Ilgai be tritaškių gyvenęs „Žalgiris“ laimėjo Klaipėdoje

Autorius: LKL.lt
2021-04-18

Kauno „Žalgirio“ (24/3) komanda Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ketvirtąkart sezone 88:72 (17:16, 21:15, 26:20, 24:21) svečiuose įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (9/21).

„Žalgiriui“ vis dar nepadėjo Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas ir Patricio Garino.

Įdomu tai, kad abiem komandoms šiame mače trūko tolimų metimų – „Neptūnas“ pataikė 3 iš 18, „Žalgiris“ – 3 iš 17. Žalgiriečiai visus juos pridėjo per 4 paskutines mačo minutes.

Klaipėdos komanda rungtynes pradėjo sėkmingiau ir spurtavo 8:0, o „Žalgiriui“ pirmuosius taškus Marius Grigonis pelnė tik prabėgus pusketvirtos minutės. Svečiai neleido „Neptūnui“ įgauti dviženklio pranašumo ir Augustine’o Rubito bei Joffrey Lauvergne’o dėka artėjo – 12:14. Galiausiai po Roko Jokubaičio metimo kėlinį „Žalgiris“ baigė jau pirmaudamas – 17:16.

Antrame ketvirtyje savo klaidų kauniečiai nekartojo ir pradėjo jį geriau (23:18), tiesa, pabėgti toli neįstengė, kadangi „Neptūnas“ vėl kvėpavo į nugaras – 29:30. Kėlinį „Žalgiris“ vėl baigė pozityviau (38:31), o po didžiosios pertraukos ėmė kontroliuoti situaciją.

Skirtumas tapo dviženklis (58:44), o Lukas Lekavičius ir Marekas Blaževičius padėjo „Žalgiriui“ nešvaistyti persvaros. Galiausiai per paskutinį kėlinį „Žalgiriui“ tereikėjo neiššvaistyti pranašumo, ką jie ir padarė. Beje, tik paskutiniame ketvirtyje tikslą pasiekė tolimi „Žalgirio“ metimai.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas (7/8 dvt.) ir Marius Grigonis – po 18, Rokas Jokubaitis 11 (5 rez. perd.), Augustine’as Rubitas 10, Marekas Blaževičius ir Lukas Lekavičius (3/10 dvit.) – po 8.

„Neptūnas“: Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Simas Galdikas – po 13, Žygimantas Janavičius 11 (6 rez. perd.), Norbertas Giga 10, Matas Jogėla 9.

„Visas rungtynes davėme kovą „Žalgiriui“, gaila, kad pabaigoje jas paleidome. Norėjosi pakovoti dėl pergalės. Tie du tritaškiai gale gal ir parodo rezultatą, kad mus lyg triuškino, bet to tikrai nebuvo. Tai Eurolygos komanda su daug fiziško žaidimo, jį atlaikyti buvo sunku, kai kurių atakų net nesugebėjome suorganizuoti“, – sakė Tomas Gaidamavičius.

„Šiandien nepataikėme tritaškių, per dažnai siuntėme „Neptūną“ prie baudų metimo linijos, tačiau mums padėjo gynyba. Tokio pataikymo problema – pramesti metimai, kartais pataikai, kartais – ne, niekada nesutikau žaidėjo, kuris tyčia pramestų iš toli“, – šypsojosi Martinas Schilleris.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris