A.Milaknio sugrįžimo mače – lengva „Žalgirio“ pergalė prieš dzūkus
Foto: BNS/LKL.lt

A.Milaknio sugrįžimo mače – lengva „Žalgirio“ pergalė prieš dzūkus

Autorius: LKL.lt
2021-04-22

Artūras Milaknis sugrįžo į rikiuotę, o Kauno „Žalgirio“ (26/3) komanda tai pažymėjo lengva pergale Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Martino Schillerio auklėtiniai namie 92:68 (27:10, 29:14, 22:22, 14:22) sutriuškino Alytaus „Dzūkiją“ (10/20).

„Žalgiriui“ tai penkta pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“ – tokią atkarpą kauniečiai sužaidė vos per 9 dienas.

A.Milaknis grįžo į aikštę po daugiau nei 2 mėnesių pertraukos. Per 19 minučių jis pelnė 9 taškus (3/6 trit.), atkovojo 3 kamuolius, 1 – perėmė, atliko 3 perdavimus, kartą suklydo, sykį prasižengė ir surinko 9 naudingumo balus.

Sėkmingai startuoti „Žalgiriui“ leido Pauliaus Jankūno ir Mariaus Grigonio tritaškiai, o pirmam kėliniui įpusėjus kauniečiai pirmavo 13:2. Dzūkų taškų badą nutraukė Matas Jucikas, tačiau apsukų šeimininkai nestabdė – 10:27. Galiausiai A.Milaknis antrajame kėlinyje parodė, kad grįžo toks, koks buvo iki traumos – susmeigė tris tritaškius ir padėjo „Žalgiriui“ dominuoti – 56:24. Kartu su Joffrey Lauvergne’u snaiperis buvo tarp naudingiausių žalgiriečių pirmoje mačo dalyje (10 n.b.).

Po didžiosios pertraukos dzūkai priartėti neįstengė, tačiau bent jau neleido „Žalgiriui“ tolti labiau. Joffrey Lauvergne’as ir Steve’as Vasturia galutinai žudė dzūkus (87:53), o „Žalgiris“ pergalę pasiekė triuškinamai.

Dzūkai pataikė vos 6 tritaškius iš 29 (20 proc.).

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne’as 14, Rokas Jokubaitis ir Marius Grigonis – po 10, Lukas Lekavičius (9 rez. perd.), Artūras Milaknis (3/6 trit.) ir Steve’as Vasturia – po 9, Karolis Lukošiūnas 8.

„Dzūkija“: Matas Jucikas 14, Paolo Marinelli 11, Paulius Danisevičius 10 (2/7 trit.), Vytenis Čižauskas (0/4 trit.), Artūras Jomantas (5 atk. kam.) ir Martynas ZIgmantavičius – po 6.

Martinas Schilleris pasidžiaugė Artūro Milaknio sugrįžimu.

„Esame patenkinti tuo, kaip pasiekėme pergalę. Didžiąją mačo dalį gynėmės gerai, vėliau gal pataikėme prasčiau, tačiau džiaugiuosi, kad išbandėme įvairias rotacijas. Sutinku, kad po dviejų kėlinių kiek praradome koncentraciją.

Milaknio sugrįžimas mums svarbus. Iki šio mačo jis nė karto nesitreniravo penki prieš penkis, bet kadangi turime intensyvų grafiką, po gero apšilimo jis ėjo į starto penketą. Svarbiausia, kad jis žaidžia be skausmo“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

„Dzūkijos“ treneris Nikola Vasilevas turėjo dvejopą įspūdį apie mačą.

„Mes žaidėme dvi skirtingas puses, tai priklauso nuo nusiteikimo. Pirmą pusę žaidėme tiesiog, kad žaistume, ne kad laimėtume. Nuo to viskas prasidėjo: gynyba, puolimas, nesusikalbėjimas, klaidos... Antroje dalyje parodėme kitokį savo veidą, parodėme, kad galime žaisti normalų krepšinį“, – sakė N.Vasilevas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris