„Neptūnas“ ketvirtąkart sezone įveikė „Pieno žvaigždes“
Foto: BNS/LKL.lt

„Neptūnas“ ketvirtąkart sezone įveikė „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2021-04-25

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) svarbią pergalę pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (11/21), kuris išvykoje 86:72 (19:19, 19:19, 30:17, 18:17) susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (12/20).

Klaipėdiečiai visus keturis kartus šiame reguliariajame sezone įveikė Pasvalio klubą.

Turnyro lentelėje painiava dabar dar didesnė, kadangi šis pralaimėjimas pasvališkiams gali būti svarbus, kuomet į geresnes pozicijas pretenduos Prienų ir Šiaulių klubai. „Neptūnui“ pergalė bus svarbi norint patekti į atkrintamąsias.

Iki ilgosios pertraukos „Pieno žvaigždės“ turėjo šiokį tokį pranašumą, kurį padėjo išsaugoti Yannickas Franke ir Edgaras Želionis, kuomet varžovai artėjo – 38:34. Vis tik jau kėlinio pabaigoje iš pranašumo nieko neliko.

Matas Jogėla pridėjo dvitaškį ir baudas (38:38), lygino rezultatą, o tritaškių dėka „Neptūnas“ iniciatyvą perėmė – 44:41. Deividas Gailius ir Norbertas Giga šiuo ginklu varžovus žudė, dar taškų pridėjo Martynas Mažeika, tad skirtumas tapo dviženklis – 56:46. Šeimininkų bandymai priartėti buvo atremti ir prieš paskutinį ketvirtį klaipėdiečiai turėjo tvirtą persvarą – 68:55.

Paskutinio kėlinio metu pasvaliečiams niekaip nesisekė pakeisti situacijos (60:74), o Benas Griciūnas ir Matas Jogėla galutinai pražudė „Pieno žvaigždes“.

Žygimantas Janavičius per 29 minutes pelnė 18 taškų (8/8 dvit., 0/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3, perėmė 5 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir rinko 29 naudingumo balus. Jam tai antras efektyviausias sezono mačas „Betsafe-LKL“.

Martyno Mažeikos sąskaitoje – 22 taškai, o tai antras rezultatyviausias jo sezono mačas.

„Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius 18 (7 atk. kam.), Edgaras Želionis 15 (1/6 trit., 5 atk. kam.), Yannickas Franke 14, Branko Mirkovičius 11, Tomas Lekūnas 6.  

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 22 (5/7 trit.), Žygimantas Janavičius 18 (8 rez. perd.), Deividas Gailius 13 (8 atk. kam.), Matas Jogėla 12, Benas Griciūnas 10.

„Pradžia buvo nervinga abiem komandoms. Gynyba buvo nebloga, bet kol stabdėme Gailių, mus baudė Mažeika, o trečiame ketvirtyje pusę taškų pelnė Gailius. Kol tvarkėmės su juo, buvo neblogai, o trečias ketvirtis buvo blogas. Į akis krenta taškai iš baudos aikštelės, susimesti tokius metimus reikia“, – kalbėjo Pasvalio ekipos treneris Gediminas Petrauskas.

„Džiugu, kad išpildėme planą. Reikėjo stabdyti varžovų tritaškius, tai pavyko. Buvo labai sunkios rungtynės, išvykoje laimėti prieš „Pieno žvaigždes“ sudėtinga. Nepasakyčiau, kad mums tai palanki komanda, jog laimime trečiąkart, bet gal lydi sėkmė, gal tuo metu pagauname gerą formą“, – sakė „Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris