Kovoje dėl 3 vietos svarbiame mače „Lietkabelis“ įveikė dzūkus
Karolio Kavolėlio/„Lietkabelio“ nuotr.

Kovoje dėl 3 vietos svarbiame mače „Lietkabelis“ įveikė dzūkus

Autorius: LKL.lt
2021-05-08

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) kritiškai svarbią pergalę pasiekė Panevėžio „Lietkabelis“ (22/13), kuris namuose 100:80 (27:16, 25:17, 24:20, 24:27) neturėjo bėdų su Alytaus „Dzūkija“ (11/25).

Pergalė buvo labai reikalinga Nenado Čanako auklėtiniams, kurie taikosi į trečią poziciją turnyro lentelėje, dabar joje – Utenos „Juventus“ (23/13).

„Lietkabeliui“ dabar reikės paskutiniame reguliaraus sezono mače įveikti Vilniaus „Rytą“. Tuo tarpu dzūkai savo sezoną jau baigė ir finišuoja devintoje vietoje turnyro lentelėje – už atkrintamųjų ribų.

„Lietkabelio“ komanda kontroliavo visas rungtynes: jau pirmame kėlinyje skirtumas tapo dviženklis (22:12), o tritaškių dėka vėliau pavyko pabėgti dar labiau – 45:27. Gytis Masiulis, Panagiotis Kalaitzakis bei Džordže Gagičius galiausiai triuškino varžovus (64:42), o trumpi šviesos blyksniai „Dzūkijos“ situacijos stipriai negerino.

Paskutinis ketvirtis liko visišku formalumu, kuriame „Lietkabelis“ bėdų sau neprisivirė.

Paulius Poška dar spėjo pelnyti šimtąjį tašką, taip uždarydamas rungtynes.

Panagiotis Kalaitzakis sužaidė rezultatyviausią ir naudingiausią savo mačą „Lietkabelyje“ – pelnė 15 taškų, atkovojo 7 kamuolius, surinko 23 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis (7 atk. kam.) ir Marius Valinskas (6 rez. perd.) – po 15, Paulius Valinskas 12, Gytis Masiulis 11, Erikas Venskus 10, Džordže Gagičius 9 (8 atk. kam.).

„Dzūkija“: Giedrius Staniulis 17 (10 atk. kam.), Paolo Marinelli 15, Simas Jasaitis 14, Paulius Danisevičius 13 (6 rez. perd.), Matas Jucikas ir Martynas Zigmantavičius – po 6.

„Pirmoje pusėje komanda gerai gynėsi ir dalijosi kamuoliu. Vėliau žaidėjai atsipalaidavo ir žaidė tuo pačiu ritmu kaip varžovai. Jei kažką norime pasiekti, turime visas rungtynes žaisti aukštu ritmu ir rodyti gerą žaidimą“, – kalbėjo „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas.

„Šiandien nebuvome susifokusavę. Pirmoje pusėje turėjome agresijos, bet žaidėjai turėjo problemų su pražangomis, vėliau nepavyko gintis agresyviai“, – pridėjo „Dzūkijos“ strategas Nikola Vasilevas.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris