„Rytą“ įveikęs „Lietkabelis“ finišuoja trečias reguliariame sezone
Foto: BNS/LKL.lt

„Rytą“ įveikęs „Lietkabelis“ finišuoja trečias reguliariame sezone

Autorius: LKL.lt
2021-05-10

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarusis sezonas pasiekė finišą ir čia įvyko daug reikšmės turnyro lentelei turėjusi dvikova.

Joje Panevėžio „Lietkabelis“ (23/13) namuose 85:79 (27:17, 17:25, 20:22, 21:15) nugalėjo Vilniaus „Rytą“ (27/9) ir pakilo į trečią turnyro lentelės vietą.

Tai reiškia, kad ketvirtfinalyje „Lietkabelio“ lauks Klaipėdos „Neptūnas“, o Utenos „Juventus“ (23/13) susitiks su Prienų „CBet“. Antras likęs Vilniaus „Rytas“ jau žinojo savo varžovus – jais tapo „Šiauliai“.

Rungtynių pradžia šeimininkams buvo geresnė ir šie įgavo dviženklę persvarą (27:17), tačiau antrame kėlinyje „Rytas“ atsitiesė. Andrew Goudelockas ėmėsi iniciatyvos, įsijungė Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius, tad rezultatas tapo lygus – 40:40. Tik Gabrieliaus Maldūno ir Margirio Normanto dėka prieš ilgąją pertrauką panevėžiečiai turėjo nedidelę persvarą – 44:42.

Po pertraukos kova toliau išliko labai atkakli ir dabar nė viena ekipa labiau neatitrūko. Atkakliausios minutės kėlėsi į pačią pabaigą. Po Pauliaus Valinsko metimo „Lietkabelis“ įgavo svarbią 4 taškų persvarą (72:68), o Erikas Venskus pataikė baudos metimą, tiesa, jam tuo atsakė ir Dovis Bičkauskis – 69:73.

Likus 4 minutėms aikštę paliko Martynas Echodas, susižeidęs kelį, tuo tarpu Ivanas Buva mažino atsilikimą – 71:73. Jam dviem taškais atsakė „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius (75:71), o galiausiai reikšmingą atkarpą kūrė Džordže Gagičius su Pauliumi Valinsku – 80:73. Liko jau tik 1.43 min., A.Goudelockas šovė iš toli, o D.Gagičius pataikė vieną baudą iš dviejų, artindamas prie pergalės „Lietkabelį“ (81:76). G.Radzevičius dar buvo įžiebęs viltį (79:82), bet po minutės pertraukėlės per 8 sekundes V.Lipkevičius taškais su pražanga įtvirtino pergalę savo komandai.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 17, Vytenis Lipkevičius ir Margiris Normantas – 16, Gytis Masiulis 11, Džordže Gagičius 10 (9 atk. kam.), Marius Valinskas 9.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 20, Mindaugas Girdžiūnas 14, Ivanas Buva 12 (9 atk. kam.), Gytis Radzevičius 11, Martynas Echodas 8.

„Žaidėme su atsidavimu, taip, kaip turi rungtyniauti Europos taurės klubas. Sezonas mums dar nesibaigia, prasideda atkrintamosios. Ten laukia „Neptūnas“, Janavičius, Mažeika, Gailius, Galdikas – jie turi daug patirties ir supranta, kad tai bus svarbiausia sezono dalis. Turime žaisti fiziškai, kontroliuoti kovą dėl kamuolių“, – apie būsimą seriją kalbėjo Nenadas Čanakas.

„Geros rungtynės, manau, žiūrovams patiko. Turėjome kitokiu kietumu įeiti į rungtynes, didžiąją dalį klaidų darėme antroje pusėje, rezultatą lėmė detalės. Svarbiausia, kad Echodo trauma nebūtų rimta. Žaidėme 7 rungtynes per 13 dienų – išlikti sveikiems buvo svarbiausia“, – kalbėjo Giedrius Žibėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris