Pusfinalio startas: „Žalgiris“ sutalžė „Juventus“ per vieną kėlinį
LKL/BNS nuotr.

Pusfinalio startas: „Žalgiris“ sutalžė „Juventus“ per vieną kėlinį

Autorius: LKL.lt
2021-05-24

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse prasidėjo pusfinalio etapo kovos. Pirmosiose rungtynėse lengvai pasivaikščiojo čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“.

Martino Schillerio auklėtiniai namuose 100:75 (23:23, 35:16, 17:16, 25:20) susitvarkė su Utenos „Juventus“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo po 17 taškų įmetę Thomasas Walkupas ir Joffrey Lauvergne'as. 14 taškų pridėjo Joffrey Lauvergne'as.

„Juventus“ į pusfinalio mūšį stojo be trijų starto penketo žaidėjų Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus. Nukraujavusius svečius Kaune gelbėti mėgino Mindaugas Kupšas, pelnęs 18 taškų.

Antrasis serijos mačas trečiadienį bus žaidžiamas Utenoje.

Pirmajame kėlinyje Utenos ekipa pavyzdingai kibo favoritams į atlapus, tačiau antrąjį ketvirtį žalgiriečiai pradėjo įspūdingu spurtu 16:0 ir atsiplėšė 39:23.

Įsisiautėję šeimininkai neleido varžovams atsikvėpti ir dar iki ilgosios pertraukos pridėjo spurtą 10:0, kuris leido pradėti uteniškių triuškinimą 52:32.

Po pertraukos „Žalgirio“ apsukos sumažėjo, tačiau „Juventus“ atkurti intrigos nesugebėjo. Ketvirtajame kėlinyje kauniečiai dar kiek padidino pranašumą ir šventė triuškinančią pergalę.

„Antrajame kėlinyje pavyko 5-6 kartus sustabdyti varžovų išpuolius ir tai suteikė impulsą mūsų puolimui. Tai buvo esminis rungtynių momentas, nes nuo to laiko rungtyniavome stabiliai ir laikėme pranašumą“, – po pergalės sakė „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris.

Pralaimėtojų vairininkas Žydrūnas Urbonas po nesėkmės akcentavo didelį jo auklėtinių klaidų skaičių.

„Keletas mano žaidėjų šiandien – tragedija, koktu buvo žiūrėti ir nepatogu už juos, svetima gėda. Negalime išmėtyti šitiek kamuolių, 20 klaidų... Žaidžiant su „Žalgiriu“ 20 klaidų yra viskas, gali susidėti lagaminą ir važiuoti namo. Šitą dalyką reikia išspręsti ir buvo epizodų, kur tiesiog negalime taip prarasti kamuolių“, – sakė Ž. Urbonas.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas (5 rez. perd.) ir Joffrey Lauvergne'as po 17, Lukas Lekavičius 17, Paulius Jankūnas (8 atk. kam.) ir Karolis Lukošiūnas po 13, Marius Grigonis 9.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 18, Gintautas Matulis 15 (3/4 trit.), Vaidas Čepukaitis 12, Martynas Paliukėnas 10, Žygimantas Skučas 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris