Panevėžyje dominavusiam „Rytui“ liko tik žingsnis iki „Betsafe-LKL“ finalo
Foto: BNS/LKL.lt

Panevėžyje dominavusiam „Rytui“ liko tik žingsnis iki „Betsafe-LKL“ finalo

Autorius: LKL.lt
2021-05-27

Dar viena Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serija įgauna pagreitį.

Link finalo dar vieną žingsnį dėjo Vilniaus „Rytas“, kuris svečiuose 94:74 (27:22, 19:17, 29:19, 19:16) nepasigailėjo Panevėžio „Lietkabelio“.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai serijoje iki trijų pergalių pirmauja jau 2:0. Kitas ir galimai lemiamas mačas gegužės 30 dieną vyks sostinėje.

„Tokios pat rungtynės kaip prieš dvi dienas. Bloga gynyba, nepadarytos pražangos – nesuvokiu, kaip žaidžiame pusfinalį be jų. „Rytas“ nusipelnė pergalės, stengsimės padaryti, ką galime geriausio, sekmadienį“, – kalbėjo panevėžiečių strategas Nenadas Čanakas.

„Žinojome, jog „Lietkabelis“ norės ant mūsų užgriūti. Pirmoje pusėje jie tą padarė, gyveno iš mūsų klaidų ir nuo to mums skaudėjo. Iš 39 taškų jie 16 pelnė po mūsų klaidų, kas yra nedovanotina. Turime iš tų klaidų pasimokyti. Po pertraukos geriau saugojome kamuolį, nubėgome ir jautėmės tvirčiau“, – teigė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Tritaškiais atsidaręs „Rytas“ rungtynes pradėjo spurtu 8:0, o tolimų metimų serija tęsėsi – 14:5. Legionieriai mažino „Lietkabelio“ atsilikimą (12:16), pataikė ir Gytis Masiulis, bet jam atsakė Augustas Marčiulionis ir Gytis Radzevičius, pataikęs šeštą „Ryto“ tritaškį kėlinyje – 22:14. Galiausiai ketvirtį vilniečiai baigė pozityvia nata – 27:22.

Panevėžiečiai išlaikė intrigą (37:40), bet rimčiau priartėti neįstengė, o po didžiosios pertraukos „Rytas“ visiškai ėmė kontrolę į savo rankas. Andrew Goudelockas tritaškiu tvirtino solidesnę persvarą, o jo ir Martyno Echodo tandemas leido prieš paskutinį ketvirtį jaustis gana ramiai – 75:58.

Nors šansų buvo, „Lietkabelis“ skendo vis labiau, o intrigos nebeišvydome. Ketvirtas kėlinys prasidėjo „Ryto“ spurtu 7:0 (82:58) ir dominuojančių rolę vilniečiai išlaikė iki pabaigos. „Lietkabelis“ buvo sutriuškintas. 

Vilniečiai vėl gausiai atakavo iš toli – pataikė 15 tritaškių iš 32 (46 proc.), kai varžovai – 4 iš 13 (30 proc.). Po du tritaškius smeigė Kyle’as Vinalesas ir Margiris Normantas. Sostinės klube po tris tolimus metimus pridėjo Dovis Bičkauskis, Gytis Radzevičius ir Andrew Goudelockas.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 16, Paulius Valinskas 14 (7 atk. kam.), Kyle’as Vinalesas 12, Margiris Normantas 11 (7 rez. perd., 5 per. kam.), Džordže Gagičius 10, Gabrielius Maldūnas ir Vytenis Lipkevičius – po 4.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 18, Martynas Echodas 17, Dovis Bičkauskis 13, Gytis Radzevičius ir Arnas Butkevičius (7 atk. kam., 7 rez. perd.) – po 11, Ivanas Buva 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris