„Lietkabelis“ dėjo pirmą žingsnį bronzos link
Foto: BNS/LKL.lt

„Lietkabelis“ dėjo pirmą žingsnį bronzos link

Autorius: LKL.lt
2021-06-01

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) startavo mažojo finalo serija, kurioje pirmą žingsnį link bronzinio trofėjaus dėjo Panevėžio „Lietkabelis“.

Nenado Čanako auklėtiniai namuose 87:74 (14:21, 25:14, 23:25, 25:14) palaužė Utenos „Juventus“ krepšininkus. Serijoje iki trijų pergalių panevėžiečiai pirmauja 1:0.

Uteniškiams nepadėjo Vaidas Kariniauskas ir Martynas Paliukėnas su Ignu Vaitkumi, kurie yra traumuoti, o „Lietkabelis“ verčiasi be suspenduoto Kyle'o Vinaleso.

Nepaisant to, kad Mindaugas Kupšas greitai gavo dvi pražangas, „Juventus“ komanda turėjo nedidelę persvarą – 7:5. Nors kurį laiką eiga buvo apylygė, netrukus sekė spurtas 12:0 ir „Juventus“ pirmavo jau 21:14. Taip ir baigėsi pirmasis kėlinys.

„Lietkabelis“ greitai susigrąžino iniciatyvą (22:21), tuo tarpu kitoje aikštės pusėje jau ketvirtą pražangą gauti spėjo Žygimantas Skučas. Kova buvo labai lygi (31:31), tačiau Gytis Masiulis su Džordže Gagičiumi vėl padidino „Lietkabelio“ persvarą – 39:33. Panevėžiečiai laikėsi priekyje (52:42), tačiau dviženklį deficitą svečiai nors ir nelengvai, bet naikino – 58:59.

Nemalonus epizodas nutiko prabėgus trims ketvirtojo kėlinio minutėms, kai traumą patyrė Gintautas Matulis, o „Lietkabelis“ tolimais metimais vėl pabėgo – 72:62. M.Kupšas su Bryantu Crawfordu skirtumą rėžė perpus (67:72), intriga išliko dar kurį laiką, tačiau ją po truputį mažino baudas pataikęs Gytis Masiulis, kai liko mažiau nei 3 minutės – 79:71. Laikas seko, o daugiau „Juventus“ dėl pergalės nebekovojo.

Utenos komanda klydo 24 kartus, kai panevėžiečiai – 13.

Džordže Gagičiui tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios sezono rungtynės: jis per 29 minutes pelnė 24 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų bei surinko 28 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 24, Gytis Masiulis 17 (12 atk. kam.), Paulius Valinskas 14, Margiris Normantas 13 (5 rez. perd.), Marius Valinskas 9.  

„Juventus“: Bryantas Crawfordas 22 (6 kld., 5 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 15, Vytautas Šulskis 11, Žygimantas Skučas 8 (6 kld.), Martynas Gecevičius 7.

„Manau, kad su Čanaku šiandien gerai špagavomės, įdomių dalykų buvo. Bandė mušti per vieną vietą, minutės pertraukėlė, ieškome atsakymo – man patiko tos situacijos. Be jokios abejonės, vyko ir nuovargio seka, Žygis pradžioje be ryšio susirinko keturias pražangas, dvi – puolime, Vycka jau turi varyti 33 minutes. Niekas neplanavo, kad taip bus. Prašo keitimo, nėra kuo keisti“, – kalbėjo Žydrūnas Urbonas.

„Esu patenkintas pergale, gerai gynėmės, spaudėme varžovus, kurie yra talentingi. Puolime galime neskubėti, priimti geresnius sprendimus. Laimėjome tik vieną mačą, reikia dar dviejų, tad žiūrime tolyn“, – teigė Nenadas Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris