M. Grigoniui sėkmės palinkėjęs M. Schilleris užsiminė apie M. Kalnietį: „Viską pradėsime nuo lietuvių“
Foto: LKL/BNS

M. Grigoniui sėkmės palinkėjęs M. Schilleris užsiminė apie M. Kalnietį: „Viską pradėsime nuo lietuvių“

Autorius: LKL.lt
2021-06-07

Kauno „Žagirio“ klubas vienuoliktą kartą iš eilės iškovojo „Betsafe-LKL“ čempionų titulą. Serijoje iki trijų pergalių sausu rezultatu 3:0 žalgiriečiai įveikė Vilniaus „Rytą“. Tai pirmas toks trofėjus „Žalgirio“ vyr. trenerio Martino Schillerio kolekcijoje.

„Žalgiris“ trečiose finalo serijos rungtynėse „Rytą“ nugalėjo 84:73. Po apdovanojimų ceremonijos spaudos konferencijoje Kauno ekipos treneris M. Schilleris buvo itin atviras.

Besidžiaugdamas trofėjumi M. Schilleris patvirtino, kad komandą palieka Marius Grigonis, taip pat beveik nebėra abejonių dėl Roko Jokubaičio, Nigelio Hayeso ir Thomaso Walkupo.

„Pokyčiai neabejotinai įvyks. Visi žinome apie Marių Grigonį, Roką Jokubaitį, Nigelį Hayesą, Thomasą Walkupą. Jie vyksta į didesnius klubus. Mums reikia jais džiaugtis – tai tikrai yra didėlė sėkmė. Mums skaudu, bet tai yra krepšininkų sėkmė. Thomasą mes labai norėtume išlaikyti, bet taip jau nutinka. Reikės rasti naujų žmonių, mes bandome jų ieškoti, be abejo, mes jų kasdien ir ieškome. Visų pirma, mums reikia gerų charakterių. Turime rasti žmonių su gerais charakteriais. O visa kita dar pamatysime“, – dėstė treneris.

Žurnalistų paprašytas patvirtinti, kurie iš šių žaidėjų tikrai palieka komandą, M. Schilleris kalbėjo tik apie M. Grigonį, kuriam palinkėjo kuo didžiausios sėkmės ir akcentavo, kad ir pats be galo džiaugiasi už savo auklėtinį.

„Marius tikrai išvyksta. Aš tikrai labai stipriai už jį džiaugiuosi. Tai buvo neįtikėtinai geras sezonas jam. Jis to nusipelnė. Mums visiems skauda, bet mes turime suprasti – juk tai dideli pinigai, juk tai keičia gyvenimus. Džiaugiuosi už jį“, – sakė M. Schilleris.

Neseniai „Žalgirio“ treneris Kauno Laisvės alėjoje vaikštinėjosi ir su Mantu Kalniečiu. Paklaustas, apie ką jiedu kalbėjosi gerdami kavą, M. Schilleris užsiminė apie galimą M. Kalniečio prisijungimą prie komandos.

„Viską pradėsime nuo lietuvių. Visi lietuviai, kurie neturi sutarčių, tikrai mus gali dominti. Visi suprantame, koks Mantas yra svarbus, kokią jis čia turi istoriją ir kokį vaidmenį turėtų komandoje“, – tvirtino M. Schilleris.

Bendrai iš M. Schillerio veido visos spaudos konferencijos metu nedingo šypsena. Pirmą sezoną Lietuvoje treneris apibendrino kaip puikią patirtį, dėkojo savo komandai ir jos vadovui Pauliui Motiejūnui už suteiktą pasitikėjimą.

„Esame be galo laimingi laimėję šį finalą ir šį trofėjų. Esame beprotiškai laimingi, aš suprantu, kad klubui tai nėra naujovė, bet iki šiol niekada nebuvau to dalimi, todėl šis trofėjus man reiškia viską – pasaulį. Tai yra ypatingas jausmas.

Esu be galo laimingas dėl galimybės dirbti čia. Visi laurai Pauliui Motiejūnui, suprantu, kad tai buvo tarsi aklas ėjimas. Man tai buvo didelė garbė ir didelis įvertinimas, noriu padėkoti Pauliui už pasitikėjimą. Tai buvo puikus sezonas“, – šyptelėjo M. Schilleris.

Tiesa, žalgiriečių treneris nepamiršo ir savo finalo serijos varžovo – „Ryto“ trenerio Giedriaus Žibėno.

„Labai noriu pasveikinti „Ryto“ trenerį. Jis atliko fantastišką darbą, pakeisdamas komandą viduryje sezono. Tikrai jį labai gerbiu, didžiausia pagarba jiems visiems už tokį kardinalų pasikeitimą, tai yra sunkus darbas“, – kolegą iš varžovų stovyklos gynė M. Schilleris.

Savo ruožtu G. Žibėnas konferenciją taip pat pradėjo nuo sveikinimų Kauno ekipai ir patikino, kad pralaimėti prieš tokį varžovą jo komandai niekada nebuvo ir nėra gėda.

„Sveikiname Kauno „Žalgirį“. Pelnytai laimėtas titulas. Pagarba jiems. Mes rungtynėse šįkart buvome tikrai ilgai, bet mus vėl žudė smulkmenos – kartojosi tie patys dalykai, kurie mus persekiojo visos serijos metu. Bet kokiu atveju, mums tikrai nėra gėda pralaimėti ir šių rungtynių, ir šios serijos tokiai komandai. Serija išryškino mūsų spragas ir klaidas, turėsime daug medžiagos formuojant naują komandą“, – sakė G. Žibėnas.

Bendrai G. Žibėnas Vilniaus ekipos vairą perėmė tik šio sezono viduryje. Apibendrindamas savo patirtį ir darbą sostinės klube šiame sezone, treneris dėkojo kiekvienam savo žaidėjui už širdį.

„Sezonas tikrai daug davė. Ir pirmoji sezono dalis, ir antroji. Pagrindinis apibūdinimas turbūt būtų tiesiog žodis augimas. Taip pat – prisitaikymas. Turėjome prie daug ko prisitaikyti, sezonas mus žeidė, buvo daug kalnelių, bet visa tai mes lemiamoje sezono stadijoje išgyvenome. Žaidėjai sukūrė daug teigiamų emocijų „Ryto“ sirgaliams ir vadovams. Už atsidavimą ir meilę jiems visiems ir padėkojau“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Treneris išskyrė ir Andrew Goudelocką. Pasak specialisto, ne tik jauniesiems komandos draugams, bet ir jam pačiam tai buvo didelė garbė dirbti kartu su tokio lygio krepšininku.

„Iškart po rungtynių jį pasigavau ir pasakiau, kad sezonas buvo „wow“. Jis neišvengė traumų, jam tai buvo tikrai sunkus sezonas fiziškai. Jis pamilo komandą, pamilo rūbinę. Nesumeluosiu, bet tai buvo pirma komanda, kur jis stengėsi gintis, atidavė širdį už vyrus. Jis yra pavyzdys visiems mums, ypač jauniems žaidėjams. Turėti šalia savęs aikštėje ir rūbinėje tokį žaidėją.. Aš ir pats džiaugiuosi su juo dirbęs“, – sakė G. Žibėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris