Bronzinė šventė Panevėžyje: sezonas uždarytas „Lietkabelio“ triumfu prieš „Juventus“
Foto: BNS/LKL.lt

Bronzinė šventė Panevėžyje: sezonas uždarytas „Lietkabelio“ triumfu prieš „Juventus“

Autorius: LKL.lt
2021-06-11

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone sužaistos paskutinės rungtynės.

Įdomioje mažojo finalo serijoje triumfavo Panevėžio „Lietkabelis“, kuris namuose 84:63 (22:17, 20:13, 18:14, 24:19) nugalėjo Utenos „Juventus“ klubą ir seriją laimėjo rezultatu 3:2.

Primename, kad titulą iškovojo Kauno „Žalgiris“, o antroji vieta čempionate atiteko Vilniaus „Rytui“.

Jei pirmame ketvirtyje kova buvo lygi, tai antrame „Lietkabelis“ ėmė tolti. Panevėžiečiai pusę ketvirčio neleido pelnyti taškų „Juventus“ ir taip atitrūko 30:17. Panagiotis Kalaitzakis taip pat buvo taiklus, tritaškį pridėjo Paulius Valinskas, tiesa, Martynas Paliukėnas su Mindaugu Kupšu bandė neleisti varžovams atitrūkti labiau – 24:35. Po dviejų kėlinių panevėžiečiai pirmavo 42:30.

Po didžiosios pertraukos „Juventus“ byrėjo: Žygimantas Skučas gavo techninę pražangą, o vėliau – nesportinę, tad paliko parketą. Tuo tarpu Nenado Čanako auklėtiniai jau triuškino varžovus – 60:38. Tik į trečio ketvirčio pabaigą situaciją „Juventus“ pašvelnino – 44:60.

Paskutinis ketvirtis buvo labiau formalumas – „Lietkabelis“ kontroliavo situaciją ir laimėjo rungtynes užtikrintai. Margiris Normantas dviem tritaškiais galutinai žudė uteniškius.

Progą išbėgti ant parketo dar gavo jaunimas – „Lietkabelio“ atstovai Tadas Vaičiūnas ir Paulius Poška, bei „Juventus“ rungtyniaujantys Martynas Žvirblis ir Redas Šukšta.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas (4/7 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Margiris Normantas – po 19, Panagiotis Kalaitzakis bei Vytenis Lipkevičius (7 atk. kam.) – po 11, Gytis Masiulis 10, Džordže Gagičius 8 (11 atk. kam.).

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 14 (9 atk. kam.), Žygimantas Skučas 13, Vaidas Čepukaitis 8, Gintautas Matulis (6 atk. kam.) ir Marius Runkauskas – po 7.

Nenadas Čanakas po rungtynių pripažino, kad lieka tęsti darbų Panevėžyje ir sezono metu nesidairė į jokias kitas ekipas.

„Žaidėme geras rungtynes, negaliu paaiškinti, kodėl prastai atrodėme antrose ir ketvirtose rungtynėse Utenoje. Šįkart parodėme, kad nusipelnėme trečios vietos. Sezonas buvo sėkmingas. Žinoma, visada gali būti geriau, apgailestauju dėl prasto pasirodymo prieš „Rytą“, aiškinsiuosi, kodėl taip nutiko vasaros metu“, – sakė jis.

„Liūdesio nėra. Sveikinimai Panevėžiui, jie iškovojo 3 vietą, bet pasveikinau ir savo žaidėjus, sakiau: jūs man nugalėtojai. Šiandien mums buvo sudėtinga, visi turėjo pasitempti, sužaisti 120 proc. savo galimybių. Nežinau, kiek prametė Žygis, Mindaugas, Geco tritaškiai neįkrito, kurie krito praeitame mače. Nežinau, kiek lašalinių buvo sulašinta, bet lašink nelašinęs. Gintui sakau: gali eiti į aikštelę? Jis atsiduso, pažiūrėjo pavargusiomis akimis, sako: gerai, kaip nors“, – „Juventus“ situaciją iliustravo Žydrūnas Urbonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris