„Žalgirio“ trenerių štabe – pokyčiai
zalgiris.lt nuotr.

„Žalgirio“ trenerių štabe – pokyčiai

Autorius: zalgiris.lt
2021-06-23

Kauno „Žalgirio“ klubui formuojant kito sezono komandos sudėtį, perspektyviu specialistu pasipildė ir trenerių štabo gretos. Prie Lietuvos čempionų naujajame sezone prisijungs vienas Austrijos rinktinės trenerių Stefanas Grasseggeris.

31-erių krepšinio specialistas pastaruosius du sezonus taip pat buvo Vienos „Timberwolves“ komandos vyriausiasis treneris, o prieš tai dirbo asistentu tiek šiame, tiek Traiskircheno „Arkadia“ klube.

Su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu nuo paauglystės pažįstamas S.Grasseggeris būtent jam yra dėkingas už pastūmėjimą treniravimo link, kai būdamas vos 18 metų sulaukė kvietimo prisijungti prie vadovavimo jaunimo komandai.

2009 m. iš gimtojo Velso (Wels ang.) miesto į Vieną persikėlęs S.Grassegeris darbavosi Vienos „Timberwolves“ jaunimo komandose, o tarp jo auklėtinių buvo ir dabar NBA rungtyniaujantis vidurio puolėjas Jakobas Poeltlas.

Po kelerių metų jaunimo ekipose S.Grasseggeris tapo vyrų komandos asistentu, o vėliau ir vyr. treneriu. Nuo 2016 m. jis darbuojasi ir Austrijos nacionalinėje vyrų rinktinėje, kurioje yra asistavęs ir lietuviui Kęstučiui Kemzūrai.

„Žalgirio“ trenerių štabe S.Grasseggeris pakeis Evaldą Beržininkaitį. Aštuonerius metus ant pagrindinės komandos suoliuko praleidęs E.Beržininkaitis šiuo metu darbuojasi Lietuvos vyrų rinktinės stovykloje.

Tuo tarpu tarptautinio skauto pareigas „Žalgiryje“ užimantis Algimantas Bružas nusprendė savo karjerą pasukti kita kryptimi ir nuo liepos mėnesio paliks Lietuvos čempionų organizaciją.

Kartu su M.Schilleriu Kaune ir toliau darbuosis treneriai Arne Woltmannas bei Tautvydas Sabonis. Klube ir toliau dirbs fizinio rengimo treneriai Sigitas Kavaliauskas ir Nerijus Navickas, gydytojas Vytautas Kailius ir kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris