„Pieno žvaigždės“ – neigiamais rodikliais išsiskyrusi ekipa
Foto: LKL/BNS

„Pieno žvaigždės“ – neigiamais rodikliais išsiskyrusi ekipa

Autorius: LKL.lt
2021-07-05

LKL.lt tęsia visų dešimties „Betsafe-LKL“ klubų statistinę apžvalgą. Jau apžvelgtos Kėdainių „Nevėžio-Optibet” ir Alytaus „Dzūkijos“ komandos.

Dabar po padidinamuoju stiklu atsidūrė Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Pasvaliečiai reguliariajame sezone liko aštunti ir pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau tai padarė pralaimėdami dvigubai dažniau nei laimėdami. Jų sąskaitoje – 12 pergalių ir 24 nesėkmės.

Taip pat Pasvalio ekipa buvo prasčiausiai žaidžianti namų komanda – pasiekė vos 5 pergalės savo arenoje. Tačiau svarbu paminėti tai, kad tarp šių pergalių buvo ir laimėjimas prieš Vilniaus „Rytą“.

Nors „Pieno žvaigždės“ didelę sezono dalį, atrodė, taikysis į penktąją vietą, galiausiai buvo nusmukta į aštuntąją, kuri jau pirmajame atkrintamųjų etape lėmė pražūtingą seriją su Kauno „Žalgiriu“.

Pasvaliečiai daugiausiai išsiskyrė neigiamais statistikos rodikliais. Tai buvo dažniausiai prasižengianti ekipa – vidutiniškai 23,21 taisyklių pažeidimo per rungtynes.

Jų gretose rungtyniavo ir pats nedrausmingiausias čempionato krepšininkas – meksikietis Danielis Amigo, prasižengdavęs po 3,65 karto, o vienose rungtynėse užsidirbęs net šešias pražangas (5 asmenines ir vieną techninę) bei buvęs priverstas palikti aikštę.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Lygos gautų blokų „lyderiu“ tapo Tomas Lekūnas. Varžovai per rungtynes blokuodavo po 0,56 šio krepšininko metimo. Kitaip tariant, bloką T. Lekūnas gaudavo kiek daugiau nei kas antrame mače.

Kalbant apie teigiamus rodiklius, naudingiausiu ekipos žaidėju statistiškai buvo Paulius Petrilevičius, rinkdavęs po 14 naudingumo balų. Jam už nugaros liko Branko Mirkovičius (12,8 naud. bal.) ir Yannickas Franke (12,8).

Pastarasis su 12,5 taško vidurkiu buvo ir rezultatyviausias klubo žaidėjas. Atkovotų kamuolių eilutėje geriausiai atrodė Edgaras Želionis, sugriebdavęs po 5,7 atšokusio kamuolio, o daugiausiai rezultatyvių perdavimų komandos draugams išdalindavo jau minėtas B. Mirkovičius – po 4,3 per mačą.

Vienintelis nė vienerių rungtynių nepraleidęs krepšininkas šioje ekipoje buvo Jahennsas Manigat, aikštėje pasirodęs visuose 38 susitikimuose.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris