„Šiauliai“ – antra komanda pagal perdavimus, turinti vienvaldį perdavimų lyderį
Foto: LKL/BNS

„Šiauliai“ – antra komanda pagal perdavimus, turinti vienvaldį perdavimų lyderį

Autorius: LKL.lt
2021-07-07

LKL.lt tęsia visų dešimties „Betsafe-LKL“ klubų statistinę apžvalgą. Jau apžvelgtos Kėdainių „Nevėžio-Optibet”, Alytaus „Dzūkijos“ ir Pasvalio Pieno žvaigždžių“ komandos.

Dabar po padidinamuoju stiklu atsidūrė „Šiauliai“.

Šiauliečiai reguliariajame sezone liko septinti ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Per visą sezoną Šiaulių ekipos sąskaitoje prisikaupė 13 pergalių ir 23 pralaimėjimai.

„Šiauliai“ reguliarųjį sezoną baigė kaip viena „karščiausių“ lygos komandų – mat ilgai Antano Sireikos auklėtiniai tūnojo pačioje turnyro lentelės apačioje, tačiau antroje sezono stadijoje ėmė rinkti vis daugiau pergalių ir pakilo iki septintosios vietos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Pasirodymas galėjo būti ir dar geresnis – iki penktosios vietos reguliariajame sezone šiauliečiams pritrūko vos vienos pergalės. Septintą vietą užėmę Saulės miesto atstovai atkrintamosiose susikovė su Vilniaus „Rytu“ ir seriją pralaimėjo „sausai“, rezultatu 0:2.

Žvelgiant į „Šiaulių“ statistiką, ryškiausiai spindi rezultatyvūs perdavimai. Šiaulių ekipa buvo viena iš dviejų dažniausiai sėkmingus perdavimus atlikusiu komandų ir pagal šį rodiklį visoje lygoje nusileido tik čempionui Kauno „Žalgiriui“.

„Šiauliai“ per 38 žaistas rungtynes išskirstė 788 perdavimus, o tai yra lygu 20,7 vidurkiui. „Žalgiris“ ties šiuo statistiniu rodikliu fiksavo sunkiai pavejamą 23,2 vidurkį, o štai antrąją vietą užėmęs „Rytas“ ir trečioje likęs „Lietkabelis“ atitinkamai fiksavo 18,4 ir 17,9 vidurkius.

Dėl šio solidaus pasiekimo „Šiaulių“ klubo vadovai, treneriai ir sirgaliai labiausiai turėtų būti dėkingi vienam žmogui – įžaidėjui Elvarui Marui Fridrikssonui.

Islandas tapo reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju (MVP), jis taip pat buvo vienvaldis lyderis pagal atliktus rezultatyvius perdavimus. Sezono metu komandos dirigentas išskirstė 271 perdavimą, kas yra lygu 7,53 vidurkiui per rungtynes.

Antroje vietoje šioje lentelėje likęs Žygimantas Janavičius palyginimui atliko 202 perdavimus ir užfiksavo 6,52 vidurkį.

Rezultatyvių perdavimų lentelės dešimtuke tarp visų čempionato žaidėjų atsidūrė ir dar vienas Šiaulių ekipos krepšininkas – Mindaugas Lukauskis. Asmeniniais rekordais apipinto sezono metu M. Lukauskis atliko 111 perdavimus ir užfiksavo 3,58 vidurkį.

Bendrai Šiaulių komanda demonstravo rezultatyvų krepšinį. Viso sezono pelnytų taškų vidurkis (84,1) lenkia lygos vidurkį (83,6).

Taip pat „Šiauliai“ sužaidė ir patį rezultatyviausią sezono mačą, kai į „Neptūno“ krepšį suvertė  106 taškus. Tiesa, patys tada praleido 107 taškus ir rungtynes pralaimėjo.

LKL.lt apžvelgs visų dešimt lygos komandų įdomiausią statistiką. Kita komanda –  „Neptūnas“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris