„Neptūnas“ – viena dažniausiai klydusių komandų
Foto: LKL/BNS

„Neptūnas“ – viena dažniausiai klydusių komandų

Autorius: LKL.lt
2021-07-09

LKL.lt tęsia visų dešimties „Betsafe-LKL“ klubų statistinę apžvalgą. Jau apžvelgtos Kėdainių „Nevėžio-Optibet”, Alytaus „Dzūkijos“, Pasvalio Pieno žvaigždžių“ ir „Šiaulių“ komandos.

Dabar po padidinamuoju stiklu atsidūrė Klaipėdos „Neptūnas“.

Klaipėdiečiai reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Per visą sezoną „Neptūnas“ sukaupė 14 pergalių 22 kartus patyrė pralaimėjimą.

Pirmoje sezono dalyje „Neptūnas“ gana ilgai laviravo tarp aštuntosios ir dešimtosios pozicijos, tačiau sėkmingiau susiklosčiusi antroji sezono dalis leido klaipėdiečiams užtikrintai patekti į atkrintamąsias.

Šeštąją vietą užėmę „Neptūno“ krepšininkai savo pasirodymą baigė jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, kuriame „sausu“ rezultatu 0:2 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Tiesa, kur kas sėkmingiau Klaipėdos ekipai susiklostė Citadele Karaliaus Mindaugo Taurės (Citadele KMT) turnyras, kuriame Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai pateko į finalo ketvertą ir užėmė ketvirtąją vietą.

Žvelgiant į viso sezono „Neptūno“ statistiką, labiausiai į akis krenta silpnas puolimas – pagal rezultatyvumą Klaipėdos ekipa užėmė devintąją vietą iš visų dešimties lygos komandų ir aplenkė tik Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

Klaipėdiečiai per vienerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo 79 taškus. Palyginimui, rezultatyviausia lygos komanda Kauno „Žalgiris“ kaskart rinkdavo vidutiniškai po 91,5 taško. Paskutinę vietą pagal šį rodiklį užėmę kėdainiškiai fiksuodavo 76 taškų vidurkį.

Tiesa, nors vidurkis ir buvo vienas prasčiausių lygoje, „Neptūnas“ sudalyvavo pačiame rezultatyviausiame sezono mače, kuriame 107:106 įveikė „Šiaulius“.

Taip pat „Neptūnas“ išsiskyrė dideliu klaidų skaičiumi. Pagal padarytų klaidų vidurkį klaipėdiečiai taip pat užėmė devintąją vietą visoje lygoje, aplenkdami tik Kėdainių ekipą.

Per vienerias rungtynes Klaipėdos ekipa vidutiniškai suklysdavo 16,3 karto. Palyginimui, lygos vidurkis siekė 14,7 klaidų, o paskutinėje vietoje likusi Kėdainių ekipa kaskart suklysdavo po 17 kartų. Mažiausiai lygoje klydusi „Žalgirio“ komanda užfiksavo 11,7 klaidų per vienerias rungtynes vidurkį.

LKL.lt apžvelgs visų dešimt lygos komandų įdomiausią statistiką. Kita komanda – Prienų „CBet“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris