Praėjusio sezono „Rytas“ – daugiausiai tritaškių metusi komanda
Foto: LKL/BNS

Praėjusio sezono „Rytas“ – daugiausiai tritaškių metusi komanda

Autorius: LKL.lt
2021-07-27

LKL.lt tęsia visų dešimties 2020-2021 m. sezono čempionato komandų apžvalgą. Jau buvo apžvelgti aštuoni klubai – renkami kiekvieno jų geriausi statistiniai rodikliai.

Dabar po padidinamuoju stiklu atsidūrė šalies vicečempionas Vilniaus „Rytas“.

„Ryto“ sirgaliai ir vadovai praėjusį sezoną prisimins dėl komandą krėtusių permainų ir gana sėkmingos čempionato pabaigos. Įpusėjus sezonui sostinės komandoje įvyko didelės permainos – vyr. trenerio postą užėmė Donaldą Kairį pakeitęs Giedrius Žibėnas.

Būtent su naujuoju treneriu G. Žibėnu „Rytas“ pasiekė ilgiausią pergalių seriją, kai „Betsafe-LKL“ čempionate triumfavo 12 kartų iš eilės.

„Rytas“ tvirtai laikėsi turnyro lentelės viršuje, pirmąją ir antrąją vietas dalijosi su Kauno „Žalgiriu“. Reguliariojo sezono finiše „Rytas“ užėmė antrąją vietą, trečioje pozicijoje likusį Panevėžio „Lietkabelį“ aplenkdamas keturiomis pergalėmis.

Atkrintamųjų varžybų etapas Vilniaus klubui prasidėjo itin sėkmingai – traumų ir ligų išretintą „Šiaulių“ komandą sostinės krepšininkai sutriuškino du kartus iš eilės ir seriją laimėjo „sausu“ rezultatu 2:0.

Pusfinalyje „Rytas“ stojo į kovą su „Lietkabeliu“, tačiau didelės intrigos ši pora sirgaliams taip pat nepadovanojo – tiek namuose tiek išvykoje dominavęs „Rytas“ panevėžiečius parbloškė 3:0.

Tiesa, svarbiausioje sezono stadijoje – finalo serijoje – vaizdas apsivertė aukštyn kojomis. Išsiaiškinti čempionato nugalėtojams prireikė tik trijų mačų, nes visus juos laimėjo „Žalgiris“. Tokiu būdu, finalo seriją pralaimėdami 0:3, „Ryto“ krepšininkai leido „Žalgiriui“ jau vienuoliktą kartą iš eilės tapti šalies čempionu.

Žvelgiant į bendrą sezono statistiką, tampa akivaizdu, kad „Ryto“ žaidimas didele dalimi buvo paremtas tritaškiais. Sostinės ekipa per visą sezoną išmetė 1162 tritaškius – šis rodiklis yra pats didžiausias tarp visų dešimties lygos komandų.

Sezono metu „Ryto“ snaiperiai realizavo 484 tolimus metimus, o tai yra lygu 41,7 proc. taiklumui – antroji vieta visoje lygoje, nes taikliau atakavo tik „Žalgirio“ žaidėjai, tritaškius mesdami 43,3 proc. taiklumu.

„Rytas“ taip pat buvo ir viena iš dviejų rezultatyviausių čempionato komandų. Vidutiniškai per vienerias rungtynes sostinės ekipa rinkdavo po 88,2 taško, pagal šį rodiklį ją aplenkė tik žalgiriečiai, rinkę po 91,7 taško.

„Rytas“ tapo vienvaldžiu šio sezono lyderiu už aikštelės ribų – sostinės ekipą palaikė gausiausias būrys žiūrovų. „Ryto“ namų rungtynes gyvai arenoje stebėdavo vidutiniškai 475 žmonės. Antroje vietoje atsidūrė „Žalgiris“ su 315 žiūrovų vidurkiu. Palyginimui, „Šiaulių“ rungtynes praėjusiame sezone arenoje gyvai stebėdavo vidutiniškai 82 žmonės.

Tarpsezonio metu „Rytą“ paliko vienas lyderių Andrew Goudelockas, taip pat išvyko centras Martynas Echodas bei įžaidėjas Augustas Marčiulionis. Sostinėje liko prie komandos sezono eigoje prisijungęs vidurio puolėjas Ivanas Buva.

LKL.lt apžvelgs visas dešimt lygos komandų – vienintelė liko Kauno „Žalgiris“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris