„Šiaulių“ komandą papildė amerikietis gynėjas

„Šiaulių“ komandą papildė amerikietis gynėjas

Autorius: bcsiauliai.lt
2021-08-17

Pasiruošimą naujajam sezonui pradėjusi „Šiaulių“ vyrų komanda sulaukė dar vieno papildymo. Tęsdamas sudėties komplektaciją klubas vieno sezono trukmės laikotarpiui sukirto rankomis su 191 cm ūgio amerikiečiu Jonu Elmore.

Praėjusį sezoną įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti 25 m. krepšininkas pradėjo Graikijos krepšinio lygos Nikėjos „Ionikos“ klube. Čia jis vidutiniškai į savo sąskaitą įsidėdavo po 11 taškų, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 2 atkovotus kamuolius per rungtynes. 

Sezono viduryje amerikietis persikėlė į Vengriją ir prisijungė prie Šoprono „Soproni KC“ ekipos, kurioje rungtyniavo kartu su lietuviu Tauru Jogėla. Naujoje savo komandoje J.Elmore iš karto tapo vienu jos lyderių, vidutiniškai pelnydamas po 17,3 taško, atlikdamas po 3,5 perdavimo ir atkovodamas po 3,5 kamuolio per rungtynes.

Studijų metu J.Elmore žaidė Maršalo universiteto (Marshall University) komandoje NCAA I divizione, su kuria 2018 m. nukeliavo iki „Kovo beprotybės“ atkrintamųjų varžybų antrojo etapo. Profesionalo karjerą legionierius iš JAV pradėjo Italijoje ir atstovavo Triesto „Pallacanestro“ („Serie A“ čempionatas) bei „Orlandina Basket“ („Serie A2” čempionatas) klubus.

„Išėjus Elvarui, norėjome surasti panašaus lygio žaidėją, bet kiekvienas krepšininkas yra savaip unikalus. Su treneriais analizuodami praėjusį sezoną išskyrėme tam tikrus akcentus, kuriuos reikėtų pagerinti. Ieškojome gynėjo su konkrečiomis charakteristikomis, kad jis galėtų ir organizuoti komandos žaidimą, ir kad tam tikrais momentais imtųsi iniciatyvos į savo rankas. Jonas porą sezonų rungtyniavo Europoje, jau žino, koks yra europietiškas krepšinis, todėl tikimės, kad nesunkiai įsilies į mūsų komandą“, – apie naujoką kalbėjo klubo direktorius Donatas Slanina.

Be J.Elmore sutartis su klubu taip pat turi Donatas Sabeckis, Eimantas Stankevičius, Ernestas Jonkus, Martynas Varnas, Danielis Baslykas, Paulius Danusevičius, Isaiah Armwoodas, Arminas Urbutis, Giedrius Staniulis ir Jonas Paukštė.

Pasiruošimą naujajam sezonui pradėjusi komanda pirmąsias rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate žais rugsėjo 19 d. svečiuose su Alytaus „Dzūkija“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris