Iš naujo suburtos „Pieno žvaigždės“: ar metų treneris į Pasvalį atneš daugiau pergalių?
Foto: LKL/BNS

Iš naujo suburtos „Pieno žvaigždės“: ar metų treneris į Pasvalį atneš daugiau pergalių?

Autorius: LKL.lt
2021-09-17

Skaičiuojant paskutiniąsias valandas iki pirmųjų 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ sezono rungtynių, LKL.lt užbaigia visų vienuolikos lygos ekipų vasaros darbų apžvalgos ciklą.

Viena paskutinių savo eilės sulaukusių komandų – Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Kokia Pasvalio ekipa pasitinka naujojo sezono batalijas?

Praėjęs sezonas. 8 vieta (12 pergalių, 24 pralaimėjimai).

Praėjęs pasvaliečių sezonas buvo niekuo neišsiskiriantis kitų šios komandos sezonų kontekste. Sezono pradžioje demonstruotas solidus žaidimas ir patiestas Vilniaus „Rytas“ – tokios aplinkybės leido tikėtis, kad „Pieno žvaigždės“ gali pretenduoti ir į kažką daugiau nei tik į atkrintamąsias varžybas. Visgi vėliau pergalių ėmė mažėti, kol galiausiai tik per plauką buvo prasimušta į ketvirtfinalį. Jame nepasipriešinta Kauno „Žalgiriui“ – 0:2.

Treneris. Mantas Šernius.

38-erių strategas sugrįžta į komandą, kurioje darbavosi ir savo karjeros pradžioje. Dabar jis – kur kas labiau patyręs ir savo pasiekimų lentyną papildęs 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ sezono geriausio trenerio apdovanojimu. Šiame poste M. Šernius pakeičia kelis metus ekipai vadovavusį G. Petrauską.

Išvykę žaidėjai. Jahennsas Manigat, Tomas Lekūnas, Arvydas Šikšnius, Robertas Indrišiūnas, Karolis Giedraitis, Stevenas Haney, Branko Mirkovičius, Edgaras Želionis, Laurynas Balkūnas, Redas Venclovas, Danielis Amigo, Yannickas Franke.

Ekipoje neliko praktiškai visos praėjusių metų sudėties. Išvyko visi iki vieno legionieriai, turėję skirtingas roles. Neliko vieno vyriausių lygos krepšininkų B. Mirkovičiaus, dažnai nedrausmingu žaidimu pasižymėjusio D. Amigo bei bangavusių J. Manigat, S. Haney ir Y. Frankes. Baigėsi K. Giedraičio nuoma, į kitus „Betsafe-LKL“ klubus persikėlė T. Lekūnas ir E. Želionis, o dabartinėje sudėtyje nebematyti nei veterano A. Šikšniaus, nei kelių jaunųjų krepšininkų – R. Indrišiūno, R. Venclovo ir L. Balkūno.

Atvykę žaidėjai. Joshas Selby, Paulius Danisevičius, Kristapas Gluditis, Arnas Beručka, Simas Jarumbauskas, Vladimiras Konevas, Žygimantas Skučas, Karolis Guščikas, Giedrius Kazilionis.

Turbūt skambiausias vasaros perėjimas, kurį įvykdė „Pieno žvaigždės“ – Ž. Skučo persiviliojimas iš Utenos. Taip pat į komandą atvyksta ir dar keli pirmenybių aistruoliams pažįstami veidai – A. Beručka, P. Danisevičius, S. Jarumbauskas ir K. Guščikas. Be to, pasipildyta keliais užsieniečiais – J. Selby, K. Gludičiu ir V. Konevu.

Likę žaidėjai. Paulius Petrilevičius.

Iš praėjusių metų ekipos gretų liko tik P. Petrilevičius. Aukštaūgis pernai buvo viena esminių komandos ašių todėl jo išsaugojimas Pasvalyje – sveikintinas dalykas.

Esminis klausimas. Ar metų treneris pasvaliečius gali atvesti į dar nematytas aukštumas?

Į Pasvalį sugrįžęs M. Šernius čia randa visiškai naujai suburta ekipą, todėl greičiausiai prireiks laiko, kol „Pieno žvaigždių“ žaidimo mechanizmas pradės sklandžiai veikti. Visgi pernai stratego pademonstruotas potencialas leidžia tikėtis, kad ir šiemet jo treniruojamas klubas gali šokti aukščiau savo bambos. Eilę metų didesnių laimėjimų nepasiekiantys pasvaliečiai bandys nuveikti daugiau nei bet kada anksčiau.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris