Koronaviruso išretintas „Rytas“ parklupdė „Lietkabelį“
Foto: BNS/LKL.lt

Koronaviruso išretintas „Rytas“ parklupdė „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2021-10-09

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) šeštadienį vyko intriguojančios rungtynės tarp koronaviruso išretinto Vilniaus „Ryto“ (3/1) ir Panevėžio „Lietkabelio“ (2/3).

Sostinėje Giedriaus Žibėno auklėtiniai 85:71 (19:15, 21:26, 22:14, 23:16) palaužė Nenado Čanako kariauną.

„Ryto“ komandai šiose rungtynėse nepadėjo Margiris Normantas bei Martynas Pacevičius, kuriems diagnozuotas koronavirusas.

T.Leissneris įpusėjus ketvirtam kėliniui paliko aikštę, nes pasijuto blogai. Jį išlydėjo medikai, vėliau paaiškėjo, kad legionierius patyrė sunkią žandikaulio traumą.

Susitikimas prasidėjo labai lygiai, o ekipos viena po kitos keitėsi metimais. Vos pabandžius „Lietkabeliui“ atitrūkti, „Rytas“ lygino rezultatą (14:14), o prie to prisidėjo ir ekipos naujokas Marko Tejičius. Pirmą kėlinį tritaškių su sirena uždarė Kennethas Smithas, tad tik tai leido vilniečiams pirmauti 19:15. Antrajame kėlinyje situacija buvo panaši, nė viena ekipa nepabėgo labiau, o Gedimino Oreliko tolimas šūvis suteikė svečiams minimalią persvarą – 41:40. Jam tai buvo antrasis mačo tolimas metimas.

Vilniečių gretose po pirmos mačo dalies ryškiausias buvo Ivanas Buva, pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 5 kamuolius per 12 minučių.

„Rytas“ po didžiosios pertraukos pridėjo tris tolimus metimus, surengė atkarpą 16:4 ir taip atitrūko – 56:45. Panevėžio ekipa šiek tiek sumažino atsilikimą, tačiau po trijų kėlinių ekipas skyrė 7 taškai – 55:62. Vis tik intriga dar liko, nes laiko atsitiesti „Lietkabelis“ turėjo. Dž.Gagičius dominavo savo aikštės pusėje, krovė į krepšį, pataikė su pražanga, tad komandas skyrė jau tik 5 taškai – 64:69. Liko pusė ketvirčio, Nikola Radičevičius pataikė abi baudas (66:69), tačiau T.Leissneris ir A.Butkevičius taip pat neklydo, o G.Radzevičius pataikė labai reikšmingą tolimą metimą – 76:67.

Liko pusketvirtos minutės, G.Radzevičius su K.Smithu kūrė dar vieną gražų epizodą, po kurio „Rytui“ beliko žingsnis iki pergalės – 80:69.

„Ryto“ komanda pataikė 9 tolimus metimus, iš kurių 3 pridėjo G.Radzevičius 2 – K.Smithas. „Lietkabelio“ ekipa įmetė 5 tritaškius (po 2 – G.Oreliko ir K.Žemaičio sąskaitoje).

Nugalėtojų gretose su 20 taškų išsiskyrė I.Buva, po 15 pelnė A.Butkevičius ir G.Radzevičius, o panevėžiečiams 19 taškų pelnė Dž.Gagičius, 10 – G.Orelikas.

„Ryto“ debiutantas Marko Tejičius per 4 minutes pelnė 4 taškus (1/1 dvit., 2/2 baud.), blokavo metimą ir 2 kartus prasižengė.  

„Rytas“: Ivanas Buva 20 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius (1/4 trit., 5 atk. kam.) ir Gytis Radzevičius (3/4 trit.) – po 15, Vaidas Kariniauskas 11, Tanneris Leissneris ir Kennethas Smithas (5 atk. kam., 6 rez. perd.) – po 8.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 19 (4 atk. kam.), Gediminas Orelikas 10, Kristupas Žemaitis 9, Nikola Radičevičius (6 rez. perd.) ir Panagiotis Kalaitzakis (2/9 „iš žaidimo“) – po 7, Dovydas Giedraitis 6.

„Reikia paminėti, kad į rungtynes įėjome šviežiomis galvomis, nors kūnai nebuvo švieži. Turėjome labai sunkią kelionę iš Vokietijos, bet žaidėjai pademonstravo charakterį. Pirmoje pusėje ne tiek „Lietkabelis“ susikūrė 41 tašką, kiek mes darėme daug nuolaidų gynyboje. Atidavėme daug taškų tiesiai jiems į rankas, bet antroje pusėje susitvarkėme, pademonstravome discipliną komandinėje gynyboje, sustovėjome vienas prieš vieną ir perlaužėme rungtynes gynybos dėka, tai džiugina labiausiai. Pataikėme geriau nei praėjusiose rungtynėse, bet galime ir geriau. Turime labiau tikėti savo metimais, jie ateis“, – sakė G.Žibėnas.

„Trečias kėlinys gynyboje mums buvo prastas, leidome varžovams lengvus metimus, tiesiog nesigynėme. Puolime darėme klaidas, o „Rytas“ tuo naudojosi ir perėmė iniciatyvą. Stengėmės grįžti, bet kai žaidi prieš „Rytą“, su tokia gynyba tai padaryti sunku“, – kalbėjo „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris