Asmeniniais rekordais paženklintame mače – antra iš eilės „Dzūkijos“ pergalė
Foto: BNS/LKL.lt

Asmeniniais rekordais paženklintame mače – antra iš eilės „Dzūkijos“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2021-10-11

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) antrąją pergalę iš eilės pasiekė Alytaus „Dzūkija“ (3/2), kuri savų sirgalių akivaizdoje 81:66 (17:25, 24:10, 18:17, 22:14) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (1/2).

Dzūkai buvo uždavę geresnį toną rungtynėms, bet Rihardas Kuksikas pataikė iš toli, du dėjimus sukūrė Darylas Doualla ir Amaras Sylla, tad „Nevėžis-Optibet“ jau pirmavo 17:14. Iki kėlinio pabaigos skirtumas išaugo dar labiau, o antrajame ketvirtyje tapo dviženklis – 30:20.

Mindaugas Lukauskis ir Aleksandras Aranitovičius mažino atsilikimą (28:30), o Dylanas Frye’us pataikė iš toli – taip iniciatyva buvo dzūkų rankose – 31:30. Gediminas Petrauskas buvo įsiutęs, o jo auklėtiniai po antrojo kėlinio atsiliko 35:41.

Po didžiosios pertraukos prabilęs M.Lukauskis didino „Dzūkijos“ persvarą (47:38), tiesa, spurtavę kėdainiškiai buvo vėl priartėję vos vieno taško atsilikimu – 49:50. Vis tik ketvirčio pabaigą geriau sužaidė šeimininkai, pirmavę 59:52 prieš lemiamą kėlinį. Jame Ramūno Cvirkos auklėtiniai kontroliavo situaciją ir jų pergalė klausimų nekėlė.

Nugalėtojų gretose žibėjo 18 taškų pelnęs ir 14 kamuolių atkovojęs Aleksandras Aranitovičius ir 17 taškų pridėjęs Martynas Zigmantavičius (16 min.). Abu jie sužaidė geriausias karjeros rungtynes „Betsafe-LKL“ turnyre.

Artūras Jomantas pasirodė ant parketo po poros treniruočių, bet dėl jaustų skausmų žaidė vos 52 sekundes.

Kitoje aikštės pusėje išsiskyrė 15 taškų įmetęs Rihardas Kuksikas (6 atk. kam.) bei 17 pelnęs Amaras Sylla (8 atk. kam.).

Kitos rungtynės dzūkų laukia prieš Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ (spalio 16 d.), o kėdainiškiai susitiks su Jonavos „CBet“ (spalio 18 d.).

„Dzūkija“: Aleksandras Aranitovičius 18 (14 atk. kam., 4 rez. perd.), Martynas Zigmantavičius 17, Mindaugas Lukauskis 12, Dylanas Frye’us 11, Justas Furmanavičius 10.  

„Nevėžis-Optibet“: Amaras Sylla 17 (8 atk. kam.), Rihardas Kuksikas 15 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Abramo Canka (7 atk. kam.), Vytenis Čižauskas ir Paulius Murauskas – po 7.

„Malonu, kad laimime prieš artimiausius priešininkus. Kas nepatinka, kad sunkiai pradedame rungtynes, kankinamės, ieškome penketo, kuris produktyviai žaistų ir puolime, ir gynyboje. Šiandien buvo svarbūs du dalykai – atkovoti kamuoliai ir greitas puolimas, su kuriuo nesusitvarkėme du pirmus kėlinius“, – po mačo kalbėjo R.Cvirka.

„Daug klaidų ir sprendimų, kuriuos sunku paaiškinti. Tai yra mano ir trenerių štabo darbas dar geriau paaiškinti situacijas, bet vėlgi, žaidėjai nebus robotai, situacijos nebūna identiškos. Kalbant apie puolimą, selekcija buvo prasta, kur galėjome nusimesti – nenusimetėme, ieškojome pražangų, kur nereikia. Antrame kėlinyje kaip sustojome, nesugebėję apsiginti nuo dzūkų atakų, taip sustojome“, – apgailestavo Gediminas Petrauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris