„Lietkabelio“ pergalę Prienuose apkartino dviejų žaidėjų traumos
Foto: BNS/LKL.lt

„Lietkabelio“ pergalę Prienuose apkartino dviejų žaidėjų traumos

Autorius: LKL.lt
2021-10-12

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užtikrintą pergalę pasiekė Panevėžio „Lietkabelis“ (3/3), kuris svečiuose 92:65 (27:22, 22:13, 22:14, 21:16) nugalėjo Prienų „Labas GAS“ (0/4) klubą.

Prienų klubas lieka vienas iš dviejų, kurie dar nepasiekė pergalių šio sezono „Betsafe-LKL“. Kita tokia komanda – Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Nenado Čanako auklėtiniams tai – rezultatyviausios šio sezono „Betsafe-LKL“ rungtynės. Tiesa, tai ko gero guodė menkai, kadangi traumas patyrė Dovydas Giedraitis ir Panagiotis Kalaitzakis.

Kovingumu tryškusią akistatą aktyviau pradėjo svečiai (17:6) ir tik spurtu 12:3 prieniškiai priartėjo – 22:27. Vis tik dar labiau prisivyti „Lietkabelio“ nepavyko. Gediminas Orelikas atakavo iš toli taikliai, prisidėjo Gabrielius Maldūnas ir Džordže Gagičius, tad svečiai kontroliavo situaciją – 49:35.

Tiesa, dar pirmame kėlinyje „Lietkabelis“ neteko susitraumavusio D.Giedraičio, jis sužaidė vos 6 minutes. Apskritai rungtynėse netrūko aistrų: nesportines pražangas gavo G.Maldūnas ir Mantvydas Staniulis, o aštrių kontaktų buvo galima matyti nuolat.

Po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ tik dar labiau šovė į priekį, o G.Maldūno dėjimai galutinai žlugdė oponentus – 71:49. „Labas GAS“ ekipa turėjo problemų su pražangomis: Rapolas Ivanauskas turėjo keturias, vėliau gavo ir penktą, o Giedrius Stankevičius išnaudojo jų limitą ketvirtam kėliniui dar nė neįpusėjus.

8:0 – spurtu ketvirtą kėlinį pradėjo „Labas GAS“ (57:71), tačiau Kasparas Bėrzinis ir Panagiotis Kalaitzakis pataikė iš toli ir taip vėl leido „Lietkabeliui“ jaustis užtikrintai – 77:57. Galiausiai intrigos Prienų ekipa nebeatkūrė.

„Lietkabelio“ netektys nesibaigė D.Giedraičiu – paskutinę minutę P.Kalaitzakis rungtynes paliko taip pat šlubuodamas.

Erikas Venskus pelnė 14 taškų ir pataikė 4 tritaškius iš 5 – jam tai karjeros pataikymo rekordas ir rezultatyviausios sezono rungtynės „Betsafe-LKL“. Jo karjeros rezultatyvumo rekordas – 16 taškų.

Ignas Sargiūnas nors ir surinko 10 taškų, bet buvo netaiklus – „iš žaidimo“ pataikė tik 4 metimus iš 15.

Gediminas Orelikas pelnė 16 taškų ir atkovojo 5 kamuolius – jis kartojo sezono rezultatyvumo asmeninį rekordą.

Rungtynėms einant į pabaigą progą išbėgti ant parketo kiek daugiau nei minutei gavo Dominykas Jurgelionis ir Edas Valenta. Pirmajam tai apskritai debiutas „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Labas GAS“: Erikas Venskus 14 (4/5 trit.), Juwanas Durhamas 8 (4 atk.kam.), Isaiah Umipigas (3 rez. perd.) ir Giedrius Bergaudas – po 7, Mantvydas Staniulis 6.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas (4/6 trit.) ir Džordže Gagičius – po 16, Gabrielius Maldūnas 12 (6 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 9 (1/6 trit., 7 atk. kam.), Kasparas Bėrzinis 8, Nikola Radičevičius ir Dovydas Giedraitis (6 min.) – po 7.  

„Labai daug minčių galvoje, dėl savo darbo, dėl žaidėjų darbo, dėl kitų rungtynių. Šiandien buvo pirmasis nokautas, labai nemalonus. Tikiuosi, kad mane, mano žaidėjus tokios rungtynės tik motyvuos judėti į priekį“, – po mačo kalbėjo Marius Leonavičius.

„Negalvoju apie rungtynes, galvoju apie Dovydą ir Kalaitzakį. Sumokėjome didelę kainą už šią pergalę. Jei galėčiau rinktis pralaimėti mačą ar prarasti žaidėjus, rinkčiausi nesėkmę“, – apmaudo neslėpė N.Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris