I.Sargiūno lyderystė pratęsime išplėšė „Labas GAS“ pergalę Klaipėdoje
Foto: BNS/LKL.lt

I.Sargiūno lyderystė pratęsime išplėšė „Labas GAS“ pergalę Klaipėdoje

Autorius: LKL.lt
2021-10-14

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės A grupėje vyko labai intriguojantis mūšis, kuriame pirmą pralaimėjimą patyrė Klaipėdos „Neptūnas“ (2/1). Jis namie 76:79 (13:16, 24:13, 13:16, 17:22, 9:12) po pratęsimo krito prieš Prienų „Labas GAS“ (2/1) ekipą.

Labiausiai prie to prisidėjo Ignas Sargiūnas, pelnęs pratęsime net dešimt taškų paeiliui bei iš viso surinkęs 19, savo ekipą į priekį vedė ir Erikas Venskus – jo sąskaitoje 27 taškai ir karjeros rungtynės Citadele KMT.

Žygimanto Janavičiaus ir Klaido Metrikio tritaškių užkurta „Neptūno“ komanda ėmė tolti nuo varžovų antrajame ketvirtyje – 24:18. Galiausiai skirtumas tapo dviženklis (37:27), o po didžiosios pertraukos Edgaras Želionis ir Benas Griciūnas malšino bet kokius „Labas GAS“ bandymus artėti – 45:34.

Rokas Gadiliauskas ir E.Venskus vėl kurstė intrigą (41:45), tad didžiausia drama laukė paskutiniame ketvirtyje. Šį geriau pradėjo klaipėdiečiai, be atsako pelnę keturis taškus, tačiau Giedrius Stankevičius atsakė dvitaškiu, E.Venskus – taip pat – 51:56.  Martynas Mažeika rodė šaltus nervus prie baudų metimo linijos, tačiau pusė ketvirčio buvo sočiai, kad „Labas GAS“ vėl kvėpuotų į nugaras varžovams.

E.Venskus pelnė iš eilės net 8 taškus (59:60), o I.Sargiūnas lygino rezultatą – 61:61. Galiausiai iniciatyva visiškai buvo Prienų klubo rankose, nes Mantvydas Staniulis šovė iš toli, o E.Venskus vėl buvo tikslus – 65:62.

Liko minutė, D.Gailius pelnė dvitaškį su pražanga (67:67), daugiau taškų niekas nepelnė ir laukė pratęsimas. Jame E.Želionis rinko kertinius taškus (71:67), bet kitoje aikštės pusėje apie save priminė E.Venskus su I.Sargiūnu. Vis tik likus minutei E.Želionis pataikė iš toli, bet tai darė ir I.Sargiūnas – likus 13 sekundžių „Labas GAS“ pirmavo 77:76. D.Gailius klydo ir taip pergalę išplėšė svečiai.

Abi ekipos turėjo problemų atakuojant iš toli: „Neptūno“ sąskaitoje 6 tritaškiai iš 25, o Deividas Gailius prametė net visus 8. „Labas GAS“ pataikė 4 iš 19.

Kitos Citadele KMT rungtynės abiejų ekipų lauks spalio 21 dieną: klaipėdiečiai susitiks su Jonavos „CBet“, o prieniškiai su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 13 (8 atk. kam.), Benas Griciūnas 12 (9 atk. kam.), Edgaras Želionis 11 (3 per. kam.), Deividas Gailius 9 (0/8 trit.), Klaidas Metrikis ir Nojus Mineikis – po 7.

„Labas GAS“: Erikas Venskus 27, Ignas Sargiūnas 19, Juwanas Durhamas 13 (11 atk. kam.), Giedrius Stankevičius 7 (8 atk. kam.).

„Pralaimėjome žiauriai, nes atėjome nenusiteikę. Čia yra visiška nesąmonė. Negalima taip išeiti į rungtynes, blogai, viskas blogai, ypač nusiteikimas“, – piktas spaudos konferencijoje buvo Tomas Gaidamavičius.

„Norėčiau padėkoti asistentams, kurie puikiai paruošė rungtynių planą. Turėjome 1 dieną ir 2 naktis pasiruošimui, ir pats daug nemiegojau, ir ypač asistentai, kurie bemiegių naktų dėka paruošė planą, kuris veikė puikiai“, – kalbėjo Marius Leonavičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris