„Žalgiris“ per kėlinį parbloškė Šiaulių ekipą, bet prarado E. Mudiay
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ per kėlinį parbloškė Šiaulių ekipą, bet prarado E. Mudiay

Autorius: LKL.lt
2021-10-17

Penktadienį geriausias karjeros Eurolygoje rungtynes sužaidęs Emmanuelis Mudiay galingai startavo ir „Betsafe-LKL“ rungtynėse Šiauliuose, tačiau žalgirietį sustabdė trauma.

Jau pirmojoje mačo pusėje be E. Mudiay likęs Kauno „Žalgiris“ (6-0) svečiuose 97:64 (21:19, 27:10, 22:21, 27:14) nugalėjo „Šiaulius-7bet“ (2-3).

Antrojo kėlinio pabaigoje greitos atakos metu E. Mudiay mėgino atlikti dėjimą, tačiau gavo Donato Sabeckio bloką ir skausmingai nusileido ant parketo. Vienas ekipos lyderių patyrė kelio traumą.

Susižeidęs gynėjas rungtynių tęsti negalėjo ir kęsdamas didelį skausmą aikštę paliko tik su bendraklubių pagalba. Iki traumos jis spėjo pelnyti 11 taškų.

Nors problemų su kelio traumomis E. Mudiay yra turėjęs ir praeityje, „Žalgirio“ klubo vadovas Mindaugas Kvedaras prasitarė, kad ši žalgiriečio trauma nėra rimta.

Anot M. Kvedaro, antroje susitikimo pusėje treneris Jure Zdovcas nenorėjo rizikuoti E. Mudiay sveikata, o Eurolygos akistatai su Miuncheno „Bayern“ atletas turėtų būti pasiruošęs.

Kauno komanda Šiauliuose vertėsi ir be traumuotų Joffrey Lauvergne'o, Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko, o ant parketo taip pat nepasirodė Nielsas Giffey.

Antano Sireikos auklėtiniai favoritams į atlapus kibo tik pirmajame kėlinyje, kurio pabaigoje šiauliečiai dar pirmavo 19:18. Vis dėlto per antrąjį ketvirtį „Žalgirio“ pranašumas abejonių nepaliko.

Žalgiriečiai prieš ilgąją pertrauką spurtavo 21:4 bei atsiplėšė 48:29. Trečiajame kėlinyje svečiai pradėjo varžovų triuškinimą pabėgdami į priekį 56:31.

Paskutiniajame ketvirtyje „Šiauliai-7bet“ stebuklų nesukūrė, o dar labiau savo pranašumą padidinęs „Žalgiris“ iškovojo didžiausią sezono pergalę.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė geriausias savo rungtynes Lietuvoje sužaidęs Tyleris Cavanaugh, kuris užfiksavo solidų dvigubą dublį pelnydamas 15 taškų ir atkovodamas 14 kamuolių.

J. Zdovco kariauna iš toli atakavo 43 proc. taiklumu (12 tritaškių iš 28), o kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 40:24.

„Po sunkios Eurolygos savaitės mums nebuvo lengva, bet parodėme charakterį. Džiaugiuosi savo pirma pergale „Žalgiryje“. Žaidėjų nusiteikimas šiandien buvo puikus. Laimėjome, todėl vienai dienai galiu atsipalaiduoti ir trumpam sugrįžti į normalų gyvenimą“, – po mačo kalbėjo Kauno komandos strategas J. Zdovcas

„Pirmą kartą per dvejus metus mūsų arenoje susirinko tiek žiūrovų, galbūt žaidėjai atpratę nuo tokių emocijų. Komanda sudegė emociškai, psichologiškai. Daugiau neturiu ką kaltinti. Vyrai perdegė“, – apgailestavo „Šiaulių“ vairininkas Antanas Sireika.

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore'as 16, Martynas Varnas 12, Isaiahas Armwoodas 10, Giedrius Staniulis 9 (6 atk. kam.), Donatas Sabeckis 7 (7 rez. perd.), Eimantas Stankevičius 4.

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 15 (14 atk. kam.), Lukas Lekavičius 14, Karolis Lukošiūnas 12, Emmanuelis Mudiay, Artūras Milaknis ir Marekas Blaževičius po 11, Joshas Nebo (9 atk. kam.) ir Mantas Kalnietis (8 rez. perd.) po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris