Citadele KMT kovoje „Neptūnas“ panaikino dviženklį deficitą ir palaužė jonaviečius
Foto: BNS/LKL.lt

Citadele KMT kovoje „Neptūnas“ panaikino dviženklį deficitą ir palaužė jonaviečius

Autorius: LKL.lt
2021-10-21

Dramatišką pergalę Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (3/1), kuris A grupėje palaužė Jonavos „CBet“ (2/2).

Ilgą laiką dviženklį atsilikimą turėję klaipėdiečiai galiausiai svečiuose laimėjo 92:86 (19:24, 19:27, 26:20, 28:15).

Nugalėtojų gretose ypatingai išsiskyrė du žaidėjai: Deividas Gailius ir Benas Griciūnas pelnė po 22 taškus, pastarasis dar atkovojo 8 kamuolius. Jonavos komandoje arti dvigubo dublio buvo Kahlilas Thomasas (16 tšk., 9 atk. kam.).

Virginijus Šeškus po mačo labiausiai apgailestavo dėl Emmanuelio Lecomte’o ir Evaldo Šaulio traumų.

„Pralaimėjimas prie to, kai traumas gavo du žaidėjai. Likome su 7 žaidėjais, iš kurių 2 – jauni. Ne „Žalgiris“, ne „Rytas“, kad mestume pinigus ir kažką galvotume. Nuotaikos blogos ne tiek dėl pralaimėjimo, nes negalėjome atlaikyti fiziškumo“, – sakė V.Šeškus.

„Žinojome, kad žaisti bus sunku. Pirmoje pusėje nesusitvarkėme su atkovotais kamuoliais ir greitu puolimu. Kai tai sutvarkėme, galima buvo išplėšti pergalę“, – kalbėjo „Neptūno“ startegas Tomas Gaidamavičius.

Jonavos ekipa iškart uždavė gerą toną rungtynėms ir įgijo dviženklę persvarą – 24:14. Klaipėdos klubas bandė artėti (35:41), tačiau „CBet“ legionieriai ir Justinas Ramanauskas padėjo komandai likti priekyje ir net atitrūkti labiau – 51:38.

Deividas Gailius, Julius Jucikas ir Benas Griciūnas po pertraukos rinko labai reikalingus „Neptūno“ taškus – 50:55. Tiesa, Laimono Kisieliaus tritaškis ir Kahlilo Thomaso baudos vėl gerino šeimininkų situaciją – galiausiai jie vėl pirmavo 62:53.

Matas Jogėla ir D.Gailius intrigą grąžino (71:76), o kol „CBet“ strigo, tuo vėl naudojosi D.Gailius, pataikęs baudas, Benas Griciūnas išvedė į priekį svečius – 77:76. D.Gailius baudos metimu didino pranašumą (78:76), o likus mažiau nei 3 minutėms tvyrojo lygybė – 81:81.

D.Gailius vėl buvo tikras „Neptūno“ lyderis (83:81), o po minutės pertraukėlės „CBet“ atakos nesukūrė, tuo tarpu B.Griciūnas didino „Neptūno“ persvarą – 85:81. J.Ramanauskui atsakė D.Gailius, tad klaipėdiečiai buvo šalia pergalės – 88:83. Edvinas Šeškus, likus 13 sek., bandė gelbėti „CBet“ ir pataikė, tačiau B.Griciūnas kone dėjo tašką rungtynėse.

Pirmą tarpusavio mačą klaipėdiečiai irgi buvo laimėję 89:74.  

„CBet“: Kahlilas Thomasas 16 (9 atk. kam.), Juanas Palaciosas ir Justinas Ramanauskas – po 11, Evaldas Šaulys, Laimonas Kisielius ir Edvinas Šeškus – po 10, Vitalijus Kozys 8.

„Neptūnas“: Deividas Gailius (4/8 trit.) ir Benas Griciūnas (8 atk. kam.) – po 22, Julius Jucikas ir Žygimantas Janavičius (7 atk. kam., 9 rez. perd.) – po 10, Edgaras Želionis 9, Matas Jogėla 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris