Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį
Foto: BNS/LKL.lt

Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį

Autorius: LKL.lt
2021-11-03

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio dalyvė ir ja tapo Jonavos „CBet“ (3/3) komanda.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 78:74 (20:17, 15:20, 22:16, 21:21) palaužė Prienų „Labas GAS“ (3/3) klubą ir užsitikrino antrąją vietą A grupėje.

Taip nutiko dėl to, kad pirmą tarpusavio dvikovą Citadele KMT buvo laimėjusi taip pat Jonavos komanda (85:81).

Vietą Citadele KMT ketvirtfinalyje taip pat turi Vilniaus „Rytas“, Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „Lietkabelis“, A grupės lyderis Klaipėdos „Neptūnas“ ir B grupėje nekluptelėjusi Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Vis tik Prienų klubas vilčių dar turi, kadangi dėl paskutinio bilieto į ketvirtfinalį kovos su trečią vietą B grupėje užimsiančia ekipa.

Jonavos komandos startas buvo geresnis (11:6), tiesa, tolimais metimais „Labas GAS“ priartėjo – 15:16. Antrajame ketvirtyje „CBet“ siekė išsaugoti trapų pranašumą (29:24), bet Juwanas Durhamas lygino rezultatą ir pats išvedė į priekį prieniškius – 34:32. Būtent dviejų taškų persvarą svečiai turėjo po dviejų kėlinių.

Laimono Kisieliaus ir Edvino Šeškaus dėka „CBet“ susigrąžino pranašumą (41:37), tačiau neilgam – Igno Sargiūno baudos metimai bei Rapolo Ivanausko dvitaškis lygino rezultatą – 47:47. Galiausiai I.Sargiūnas tiksliai šovė iš toli, tad „Labas GAS“ jau buvo priekyje – 50:47. Lachlanas Andersonas gavo nervų išbandymus: iš pradžių stojo mesti trijų baudos metimų, vėliau – dar dviejų ir visus juos pataikė, o netrukus dar krovė kamuolį į krepšį – 54:50.

Paskutinis ketvirtis prasidėjo nerezultatyviai, tačiau pirmaujanti komanda nekito – ja toliau liko „CBet“, tuo tarpu Jacksono Dubinskio penki taškai paeiliui įstūmė svečius į dar sudėtingesnę padėtį – 64:57.

Skirtumas buvo panaikinamas, tačiau „Labas GAS“ viltis daužė Vitalijus Kozys ir L.Andersonas, smeigę po tolimą metimą – 74:63. Daugiau rimtesnės intrigos prieniškiai nesukūrė.

Prienų komanda turėjo du aiškiai išreikštus lyderius – Jovanas Kljajičius įmetė 21 tašką, o Juwanas Durhamas – 20, likę žaidėjai nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Jonavos klube su 19 taškų rezultatyviausias buvo Lachlanas Andersonas (23 n.b.), bet efektyvumu nuo jo mažai atsiliko Juanas Palaciosas (9 tšk., 8 atk. kam., 22 n.b.).  

„CBet“: Lachlanas Andersonas 19 (7 atk. kam.), Laimonas Kisielius 13, Edvinas Šeškus 12, Justinas Ramanauskas (5 rez. perd.) ir Juanas Palaciosas (8 atk. kam.) – po 9.

„Labas GAS“: Jovanas Kljajičius 21, Juwanas Durhamas 20 (7 atk.kam.), Vasilije Pušica 9 (6 rez. perd.), Justinas Jogminas 6, Ignas Sargiūnas ir Rapolas Ivanauskas – po 5.

„Mūsų situacijoje labai reikia poilsio, todėl antra vieta labai svarbi. Nežinau, kada grįš Lecomte’as ir Šaulys, bet būčiau labai patenkintas, jei tai nutiktų po 2 savaičių. Manau, mums reikia papildymo, ieškome jo, tačiau niekaip nerandame“, – kalbėjo V.Šeškus.

„Tai, kaip mes žaidžiame, yra didžiausia gėda pasaulyje. Sugebame pralaimėti varžovams tokiu pat rezultatu kaip pirmame mače, nors jie buvo be dviejų lyderių. Šiandien neturiu jokio pasiteisinimo“, – piktas buvo „Labas GAS“ treneris Marius Leonavičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris