Triuškinančios persvaros neišsaugojęs „Rytas“ išrašė „Žalgiriui“ pirmąjį pralaimėjimą
LKL/BNS nuotr.

Triuškinančios persvaros neišsaugojęs „Rytas“ išrašė „Žalgiriui“ pirmąjį pralaimėjimą

Autorius: LKL.lt
2021-11-07

Kaune šeimininkais pasijutę Vilniaus „Ryto“ (7-1) krepšininkai pasirūpino tuo, kad „Žalgirio“ (8-1) krizė tęstųsi. Eurolygoje kelio į pergales nerandantys Lietuvos čempionai „Betsafe-LKL“ rungtynėse buvo triuškinami 22:46, ir nors ketvirtajame kėlinyje bandyta kurti stebuklą, galiausiai nacionaliniame čempionate teko susitaikyti su pirmuoju pralaimėjimu.

Antrajame kėlinyje dominavęs ir tik paskutinėmis rungtynių minutėmis rungtynių kontrolę iš rankų paleidęs „Rytas“ svečiuose žalgiriečius nugalėjo 84:75 (21:18, 25:8, 17:21, 21:28).

Solidžiai startavę Giedriaus Žibėno auklėtiniai jau pirmajame kėlinyje veržėsi į priekį 17:12, o pirmosiomis antrojo kėlinio minutėmis įspūdingai spurtavo 19:4 bei pabėgo į priekį 40:22.

Prieš pertrauką sostinės ekipa pirmavo jau 46:22, o triuškinančią persvarą išlaikė iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio – 70:50. Per likusį laiką Luko Lekavičiaus vedamas „Žalgiris“ dar kilo į šturmą ir buvo arti stebuklo (70:75), tačiau laiko pasivyti buvo per mažai. Likus žaisti kiek daugiau nei pusę minutės šeimininkų viltis sudaužė Kennetho Smitho tritaškis (78:70).

Šeimininkus gelbėti šiame mače mėginęs L. Lekavičius iš viso pelnė 23 taškus ir surinko 27 naudingumo balus. „Žalgiriui“ atsiliekant 50:70, įžaidėjas per mažiau nei 4 minutes smeigė tris tritaškius, tris dvitaškius ir pridėjo baudos metimą, o 16 jo taškų per trumpą laiką buvo leidę prisivyti 70:75.

L. Lekavičiui pritrūko komandos draugų indėlio. Net keturi žalgiriečiai fiksavo neigiamą naudingumą – Edgaras Ulanovas (-2), Tyleris Cavanaugh (-4), Janis Strelnieks (-3), Tai Websteris (-1).

Pastarajam tai buvo debiutinis mačas „Žalgiryje“ – legionierius iš Naujosios Zelandijos per 5 minutes pelnė 2 taškus (1/3 dvit.). 

Kiek solidžiau sekėsi kitam klubo naujokui Zoranui Dragičiui, kuris per 18 minučių įmetė 7 taškus (1/2 dvit. 0/2 trit., 5/6 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 10 naudingumo balų.

Vilniaus ekipos gretose mačas nesusiklostė Maurice'ui Ndourui, kuris per 7 minutes surinko 5 asmenines pražangas ir pasirodymą baigė sąskaitoje turėdamas 2 taškus bei -3 naudingumo balus.

Slogų senegaliečio pasirodymą kompensavo netikėtai iššovęs Lukas Uleckas (11 taškų, 5 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai). Snaiperio tritaškiai buvo itin reikšmingi „Rytui“ pabėgant į priekį antrajame kėlinyje.

Nors triuškinančios persvaros išsaugoti nepavyko, devynių taškų skirtumu iškovota pergalė prieš Jure Zdovco kariauną yra didžiausia visų laikų „Ryto“ pergalė „Žalgirio“ arenoje.

„Pavykusios rungtynės. Kontroliavome žaidimą visų rungtynių metu, bet kiek per anksti patikėjome pergale. Ją visos komandos vardu skirsiu mūsų sirgaliams. Jų šiandien Kaune buvo labai daug. Pergalę skirsiu ir visam Vilniaus miestui, jam tai svarbu“, – sakė G. Žibėnas.

„Negaliu įlįsti į žaidėjų galvas. Tai derbis. Visada lengva rasti pasiteisinimų. Kad ir kaip kas bebūtų, mes pralaimėjome. Žaidėjai stengėsi. „Žalgiris“ turi laimėti visas rungtynes. Jei ne laimėti, tai bent kautis jose visose. Tai nėra tikras „Žalgirio“ veidas. „Žalgiris“ yra kitoks ir turi būti kitoks“, – apgailestavo J. Zdovcas.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 23, Joshas Nebo 12 (8 atk. kam.), Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis po 8, Zoranas Dragičius 7, Janis Strelniekas 6, Marekas Blaževičius 5.

„Rytas“: Ivanas Buva ir Mindaugas Girdžiūnas po 21, Lukas Uleckas 11, Kennethas Smithas 9 (5 rez. perd.), Gytis Radzevičius 7 (7 atk. kam.), Margiris Normantas 6 (5 per. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris