Motyvacijos bėdas išskyręs J. Zdovcas: „Tai nėra tikras „Žalgirio“ veidas“
Foto: LKL/BNS

Motyvacijos bėdas išskyręs J. Zdovcas: „Tai nėra tikras „Žalgirio“ veidas“

Autorius: LKL.lt
2021-11-07

Vilniaus „Rytas“ (7-1) sekmadienio vakarą iškovojo kol kas svarbiausią šio „Betsafe-LKL“ čempionato sezono pergalę. Sostinės ekipa išvykoje dominavo ir patiesė „Žalgirio“ (8-1) komandą.

„Rytas“ svečių teritorijoje triumfavo 84:75 (21:18, 25:8, 17:21, 21:28).

Po pergalės derbyje „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas juokavo, kad galbūt šis vakaras Kaune pritrauks daugiau sostinės ekipos sirgalių.

„Pavykusios rungtynės. Ją, kaip visąlaik, visos komandos vardu skirsiu mūsų sirgaliams. Jų šiandien Kaune buvo labai daug. Pergalę skirsiu ir visam Vilniaus miestui, jam tai svarbu.

Tikiuosi, kad po šios pergalės keliose mašinose atsiras vienas kitas papildomas kvapo pakabukas, su „Ryto“ atributika“, – šyptelėjo treneris.

Tiesa, net ir po triumfo Kaune „Ryto“ vairininkas turėjo kritikos dėl to, kaip jo komanda dvikovoje rinkosi pražangas ir metė akmenuką į teisėjų daržą.

„Pagarba žaidėjams, visas užduotis padarė. Gal kažkiek nepristabdėm Luko Lekavičiaus. Privalau pasakyti, kad labai daug pigių pražangų buvo skirta į mūsų pusę. Atvažiuoja žmogus iš kito žemyno ir gali žaisti septynias minutes. Privalau tai paminėti, bet čia mano nuomonė“, – dėstė G. Žibėnas.

Sostinės ekipa pergalę Kaune pasiekė ir be savo pagrindinio įžaidėjo Vaido Kariniausko. Vis dėlto, kalbėdamas apie vieno pagrindinių žaidėjų netektį, treneris patikino, kad tai nesukėlė jokių sunkumų – tai krepšinio dalis.

„Prieš rungtynes sakiau, mes tokių dalykų nesureikšminam. Tai krepšinio dalis. Mes turime ruošti komandą, o mūsų komanda buvo šiandien pasiruoši. Norėjome reabilituotis“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Prieš rungtynes G. Žibėnas išskyrė, kad dabartinis „Žalgiris“ yra ypatingai alkanas ir nenuspėjamas. Po dvikovos treneris apie nugalėtą varžovą kalbėti nepanoro.

„Nenoriu lįsti į svetimą daržą (...) Mes turime savų reikalų ir savų bėdų“, – trumpai atsakė G. Žibėnas.

Savo ruožtu pirmąjį derbį pralaimėjęs „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas iškart po rungtynių prisiėmė visą atsakomybę ir pripažino, kad komandai pritrūko motyvacijos.

„Žinojome, kad tai bus sunkios rungtynės. Nebijau prisiimti atsakomybės. Nepavyko paruošti savo komandos šiai kovai. Nesugebėjau jų motyvuoti. Tikėjau, kad jie supranta derbio reikšmę, bet mes žaidėme taip, kaip negalime žaisti. Tai nepateisinama ir tai yra mano kaltė. Turime reaguoti kitaip. Antra rungtynių pusė buvo geresnė, bet mes pralaimėjome ne pabaigoje, ne dėl atkovotų kamuolių. Mes pralaimėjome rungtynes anksčiau“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Paklaustas, ar tikrai „Žalgirio“ žaidėjams gali pritrūkti motyvacijos Lietuvos derbyje, treneris atsakė, kad toks „Žalgiris“, kokį sirgaliai mato dabar, nėra tikrasis „Žalgiris“.

„Negaliu įlįsti į žaidėjų galvas. Tai derbis. Visada lengva rasti pasiteisinimų. Kad ir kaip kas bebūtų, mes pralaimėjome. Žaidėjai stengėsi. „Žalgiris“ turi laimėti visas rungtynes. Jei ne laimėti, tai bent kautis jose visose. Tai nėra tikras „Žalgirio“ veidas. „Žalgiris“ yra kitoks ir turi būti kitoks

Sakau žaidėjams, kad mes negalime čia ilsėtis. Turime eiti ir atiduoti visą save, kautis maksimaliomis pastangomis. Bet turbūt aš buvau neteisus“, – kalbėjo specialistas iš Slovėnijos.

Edgaras Ulanovas vėl išgyveno labai sunkų vakarą – žaidė vos mažiau nei penkias minutes ir surinko minus du naudingumo balus.

Treneris suskubo ginti savo auklėtinį ir pabrėžė, kad visi – tiek sirgaliai, tiek žiniasklaida, tiek komandos draugai – turi jį šiuo sunkiu momentu palaikyti.

„Labai jį palaikau. Kalbėjau su juo prieš rungtynes, sakiau, kad tikiu juo. Sakiau, kad jis negali pamiršti gero krepšinio. Jis labai geras žaidėjas, tai tik sezono pradžia. Mes turime visi jam padėti. Turime kartu jam padėti. Jis padarė daug blogų sprendimų, todėl nusprendėme jo nebeleisti į aikštelę. Akivaizdu, kad jis turi tam tikrų bėdų. Turime jam padėti, mums jo labai reikia“, – sakė J. Zdovcas.

Po pralaimėjimo „Žalgirio“ žaidėjus kelyje link rūbinės pasitiko keliasdešimties ištikimiausių sirgalių minia. Klubo gerbėjai kalbėjosi su krepšininkais, išreiškė palaikymą ir uždavė kelis esminius klausimus.

Treneris po tokio sirgalių gesto patikino, kad tai komandai – tik į naudą.

„Mums reikia spaudimo. Mes to nusipelnėme. Gerai, kad jie mus sustabdė. Jie parodė palaikymą. Turime suprasti, kas mes esame, kur mes esame ir kokiai komandai atstovaujame“, – sakė J. Zdovcas.

Ryškiausiai „Žalgirio“ gretose spindėjo Lukas Lekavičius. Įžaidėjas ketvirtajame kėlinyje vos nesukūrė stebuklo ir iš viso pelnė 23 taškus. Spaudos konferencijoje žaidėjas neslėpė gėdos.

„Gėdingas pralaimėjimas. Ypač pirma rugntynių pusė buvo baisi. Antroje stengėmės pasivyti varžovus, bet nebespėjome. Nežinau, kas mus išmušė iš vėžių, galbūt ta „switch all“ gynyba“, – sakė L. Lekavičius.

Įžaidėjas atskleidė ir pokalbio su sirgaliais užkulisius.

„Jie mus labai palaiko. Gražus gestas, tokio neteko matyti. Gražu matyti, kad mus taip palaiko, nors žaidžiame blogai. Sirgaliai klausė, kas yra komandai, kokios šitos duobės priežastys. Kol kas atsakymų neturime“, – pasakojo krepšininkas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris