Šiauliečiams nepasipriešinusi „Labas GAS“ lieka be pergalių „Betsafe-LKL“
LKL nuotr.

Šiauliečiams nepasipriešinusi „Labas GAS“ lieka be pergalių „Betsafe-LKL“

Autorius: LKL.lt
2021-11-08

Prienų „Labas GAS“ (0/8) ekipa niekaip nepakyla iš dugno Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Martyno Varno vedama „Šiaulių-7bet“ (5/3) komanda dominavo Prienuose ir taip išsivežė pergalę rezultatu 109:88 (27:20, 30:21, 29:17, 23:30).

Iki šiol šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate šiauliečiai daugiausiai buvo pelnę 94 taškus prieš Klaipėdos „Neptūną“, tačiau dabar šį rekordą pagerino.

Prienų ekipai šiame mače nepadėjo laikinai namo išvykęs Juwanas Durhamas, taip pat – Justinas Jogminas, tačiau „Betsafe-LKL“ debiutavo po traumos atsigavęs Vasilije Pušica. Pastarasis per 22 minutes pelnė 6 taškus (2/7 trit., 0/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 perdavimus, 2 kartus suklydo, blokavo metimą, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus.

Martynas Varnas sužibėjo karjeros pasirodymu: per 32 minutes pelnė 27 taškus (5/7 trit.), atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko net 37 naudingumo balus.

Rezultatyviausią sezono susitikimą sužaidė Jonathanas Elmore’as, pelnęs 27 taškus, tuo tarpu Giedrius Staniulis gerino sezono rezultatyvumo ir naudingumo asmeninius rekordus (24 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 34 naudingumo balai).

Šiauliečiai rungtynių pradžioje pabandė pabėgti į priekį (18:13), o Paulius Danusevičius ir Donatas Sabeckis skirtumą augino – 25:17. Dar didesnius žingsnius „Šiauliai-7bet“ ėmė dėti antrajame ketvirtyje. Jį svečiai atidarė spurtu 7:0 ir taip tolo (34:20), o galiausiai M.Varno tolimas metimas persvarą vertė triuškinama – 55:35. Tik Rapolas Ivanauskas su Giedriumi Bergaudu prieš pat didžiąją pertrauką pašvelnino rezultatą – 41:57.

Po pertraukos „Labas GAS“ ne tik neatsitiesė, bet ir žaidė nerezultatyviausią kėlinį iš trijų, o po atkarpos 0:22 Mariaus Leonavičiaus auklėtiniai atsiliko jau 51:84.

Nors situacija buvo labai sudėtinga, prieniškiai rankų nenuleido ir gerai pradėjo ketvirtąjį kėlinį (76:91), tiesa, skirtumas vis tiek išliko solidus ir pergalei reikėjo praktiškai stebuklo. Šiauliečiai pergalės iš savo rankų nebepaleido, nors pabaigoje varžovų nebetriuškino.

Mačo pabaigoje 17-metis Kajus Leliukas debiutavo ant parketo „Betsafe-LKL“ čempionate ir sužaidė 69 sekundes su „Šiaulių-7bet“ apranga. Tiek pat laiko aikštėje praleido ir Prienų ekipos garbę ginantis 18-metis Edas Valenta. 

„Labas Gas“: Rapolas Ivanauskas (6 atk. kam.) ir Jovanas Kljajičius – po 18, Giedrius Stankevičius 14, Erikas Venskus ir Ignas Sargiūnas – po 11, Vasilije Pušica 6.  

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore’as (5/8 trit.) ir Martynas Varnas (5/7 trit.) – po 27, Giedrius Staniulis 24 (9 atk. kam.), Donatas Sabeckis 11 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), Paulius Danusevičius 8 (7 atk. kam.).

„Atrodėme šiek tiek pavargę, be energijos ir užsidegimo. Vėliau bandėme grįžti į rungtynes, bet buvo per vėlu. Išleidau netradicinį penketą, kuris atrodė labiausiai užsidegęs, tačiau gynyba buvo prasta. Nebijokime pasakyti – žaidime be vieno naudingiausių žaidėjų lygoje. Jo pamaina sužaidė silpnai ir leido varžovų centrui sužaisti monstriškas rungtynes“, – po mačo kalbėjo „Labas GAS“ treneris Marius Leonavičius.

„Trenerio svajonė – ugdyti lyderius, bet tuo pačiu trenerio nelaimė – stabdyti egoizmą. Kada žaidėme kaip komanda, skatinome gerai žaidusius, iki trečio kėlinio buvo ir tokių momentų, kur galima tik pasvajoti. Bet kai prasidėjo taškų medžioklė – prasidėjo smukimas“, – teigė Antanas Sireika.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris