Karjeros sezoną žaidžiantis D.Gailius: „Paaukočiau MVP titulą dėl to, kad su „Neptūnu“ būtume bent mažajame finale“
Foto: BNS/LKL.lt

Karjeros sezoną žaidžiantis D.Gailius: „Paaukočiau MVP titulą dėl to, kad su „Neptūnu“ būtume bent mažajame finale“

Autorius: LKL.lt
2021-11-09

Skaičius 300 kiekvienam gali atrodyti skirtingai: vienam tai bus daug, kitam – mažai, tačiau Klaipėdos „Neptūno“ lyderiui Deividui Gailiui jis atrodo solidus.

Krepšininkui artimiausios rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) prieš Prienų „Labas GAS“ klubą bus jubiliejinės – 300-osios.

„Gal ir normaliai, nespėjau pajusti, laikas labai greitai bėga“, – priminus šį faktą interviu LKL.lt svetainei juokėsi D.Gailius.

33 metų 200 cm ūgio puolėjas yra tikras senbuvis „Betsafe-LKL“, kadangi čia debiutavo 2007 metais. Tuo metu D.Gailius taip pat vilkėjo tuos pačius mėlynos spalvos marškinėlius ir atstovavo gimtosios Klaipėdos ekipai.

„Kai atėjau į „Neptūną“, tą sezoną reguliariajame sezone likome šešti, žaidėme atkrintamąsias su „Alytumi“, bet nepatekome į finalo ketvertą. Vis tik nuo kitų metų viskas ėmė kilti į viršų. Atėjo treneris Rytis Vaišvila, žaidėme jau dėl bronzos su „Šiauliais“, pralaimėjome, bet salė buvo pilna. Nuo to momento viskas tik gerėjo“, – labai gerai pirmuosius savo sezonus prisimena jis.

Senbuvis D.Gailius – ne tik „Betsafe-LKL“, bet ir pačiame „Neptūne“. Nedažnas atvejis, bet vienoje komandoje jis skaičiuoja jau aštuntus metus. Veteranas pripažįsta – prie jūros jį vis patraukdavo namų ilgesys ir toli gražu nebūtinai didžiausi pinigai.

„Pasiūlymai gal ir nebūdavo patys geriausi, bet namai, savi žmonės, daug metų atstovautas klubas, kuriam norėjosi padėti, viską lemdavo. Tai kartais pranoksta ir didesnius pinigus kitur“, – savo požiūrį dėsto jis.

Pastaroji užsienio ekipa, kurioje žaidė D.Gailius, buvo Bonos „Telekom Baskets“. Vokietijos klubo garbę lietuvis gynė iki šių metų kovo. Apskritai svetur D.Gailius iš viso atstovavo penkiems klubams.

Nors dar praeitą sezoną jis pradėjo ne namuose, šiuo metu jis jau norėtų įleisti šaknis Lietuvoje.

„Namie yra geriausia. Vaikai jau dideli, kažkur vykti sunkiau, bet ta karjera yra tokia trumpa, kad jei būtų koks geras pasiūlymas, didesnis ne keliais tūkstančiais – daugiau, kentėtum ir važiuotum vienas. Tektų dar pasiimti tai, kas duota. Gal tai ir nebūtų kančia, bet noro tokio didelio, kaip anksčiau, nebėra“, – neslepia jis.

Per 299 sužaistas rungtynes „Betsafe-LKL“ būta visko – ir džiugių akimirkų, ir kartėlio, bet labiausiai D.Gailiui įsiminusios yra ne geriausios jo paties rungtynės, o skambiausios pergalės.

„Visada būdavo smagu nugalėti „Rytą“ ar „Žalgirį“. Kuomet susitikdavome su šiomis komandomis, niekada net nebuvo minties, jog pralaimėsime. Visada eidavome ir kovodavome.

Atsimenu, kaip pirmąsyk laimėjome bronzą, tada visas miestas buvo euforijoje, labai patenkinti, buvo daug sveikinimų. Kitas dalykas – žaidimas Eurolygoje, tą sezoną sekėsi neblogai ir „Betsafe-LKL“, ir Eurolygoje, kur vos nepatekome į kitą etapą. Irgi jutome, kad visas miestas gyvena krepšiniu, būdavo pilnos salės. Tikrai pasiilgstu tų dienų“, – pripažįsta jis.

„Neptūno“ lyderis negali išskirti sezono, kuris būtų padaręs didžiausią įtaką jam pačiam.

„Po metų Eurolygoje, kai sekėsi gerai ne tik komandai, bet ir man, galbūt užsienyje pradėjo į mane žiūrėti geriau. Tačiau kiekvienas sezonas tave darydavo ne tik geresniu krepšininku, bet ir žmogumi, stengdavausi kažką išmokti, kažką pasiimti. Niekada nebūdavo, kad nelikdavo, ko mokytis – taip bus visą gyvenimą“, – LKL.lt sako D.Gailius.

Šiuo metu, nepaisant savo amžiaus, D.Gailius žaidžia naudingiausią savo karjeros sezoną „Betsafe-LKL“. Per 27 minutes skaičiai siekia 17 taškų, 5,3 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 19,5 naudingumo balo. Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) vidurkis per 28 minutes siekia 15,4 taško, 3,8 atkovoto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 14,8 naudingumo balo.

Kame yra tokių rezultatų paslaptis?

„Gerai jaučiuosi, patirties yra. Gal greičio ir atletiškumo tiek nelikę, bet moku savo kūną išnaudoti kitaip – daugiau naudojantis galva. Forma nebloga, tik gaila, kad komanda buksuoja, tikimės, kad bus geriau“, – komandinių, o ne asmeninių interesų žiūri jis.

D.Gailius pasakoja, jog su metais kūnu rūpintis darosi ir lengviau, ir sunkiau vienu metu. Lengviau, nes savo organizmą pažįsti puikiai, sunkiau, nes nuo amžiaus nepabėgsi.

„Yra sunkiau, jei po vasaros truputį atsileidi ir mėnesiuką nieko nedarai, tada įsivažiuoti nelengvą. O įėjus į formą nėra labai sunku ją išlaikyti. Aišku, labai lengva irgi nėra. Vis tik daugiau žinai, ko reikia kūnui: poilsio, masažų, atstatomųjų treniruočių. Visa tai darant sekasi formą išlaikyti. Tik duobelių neišvengsi, sezonas trunka 10 mėnesių, viskas normalu.

Nebuvau ir jaunas labai kvailas, kad naktimis nemiegočiau (Juokiasi). Dabar poilsiui laiko skiri daugiau, nes supranti, kad kūnas nejaunėja, turi jam atiduoti duoklę už darbą kas dieną“, – mano jis.

Puolėjas šiuo metu yra ketvirtas efektyviausias „Betsafe-LKL“ žaidėjas: šiuo metu D.Gailių lenkia Giedrius Staniulis (20,8 n.b.), Ivanas Buva (21 n.b.) ir Patrickas Milleris (23,5 n.b.). D.Gailius šypsosi, kad iškovoti naudingiausiojo reguliaraus sezono žaidėjo titulą gal ir būtų smagu, tačiau jį jis mielai iškeistų į gerus komandinius rezultatus.

„Negali sakyti, kad būtų ne smagu – kiekvienas žaidėjas to nori. Bet aš geriau paaukočiau MVP titulą dėl to, kad su „Neptūnu“ žaistume bent jau mažajame finale“, – atviras yra jis.

Šiuo metu „Neptūnas“ su viena pergale ir šešiais pralaimėjimais „Betsafe-LKL“ užima devintą poziciją. Puolėjas sako, kad toks sunkus startas nuotaikos nepakelia, bet tikėjimą klaipėdiečiai stengiasi išsaugoti.

„Kiekvienas pralaimėjimas pasitikėjimo neprideda ir smukdo žemyn, bet kažkaip išgyvensime, kito kelio nėra. Stengiamės dirbti, ieškome klaidų, bandysime kažką keisti.

Jei sakyčiau, kad neturime potencialo būti ketverte, tada nebėra tikslo eiti žaisti. Turime daug ką pagerinti, atrasti savo stipriąsias vietas, sezonas ilgas – visko gali būti.

Sunku pasakyti, kodėl startavome taip prastai. Ir tvarkaraštis nebuvo lengvas, nes pradžioje žaidėme su „Rytu“, „Lietkabeliu“, „Žalgiriu“ – visos šios komandos už mus šiandien geresnės. Galėjome geriau sužaisti prieš „Šiaulius-7bet“, prieš „Uniclub Casino – Juventus“. Atrodo, kelios rungtynės ir būtų kitaip“, – situaciją apibendrino jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris