„Rytas“ susitvarkė su kuklią rotaciją turėjusia Jonavos ekipa
LKL nuotr.

„Rytas“ susitvarkė su kuklią rotaciją turėjusia Jonavos ekipa

Autorius: LKL.lt
2021-11-13

Jonavos „CBet“ komanda (4/4) vertėsi septynių žaidėjų rotacija ir pritrūkusi jėgų subyrėjo sostinėje po didžiosios pertraukos.

Vilniaus „Ryto“ (8/1) klubas namuose vykusiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse 76:60 (8:24, 20:13, 33:12, 15:11) įveikė Virginijaus Šeškaus kariauną.  

„CBet“ komandai padėjo tik Kahlilas Thomasas, Justinas Ramanauskas, Laimonas Kisielius, Edvinas Šeškus, Vitalijus Kozys, Lachlanas Andersonas ir trumpam ant parketo žengęs Nedas Rauluševičius. Jam tai – debiutas „Betsafe-LKL“, trukęs 73 sekundes.

Visi, išskyrus N.Rauluševičių ir L.Andersoną, Jonavos ekipoje žaidė ilgiau nei 30 minučių.

Jonavos komanda galingai pradėjo rungtynes ir ėmė dominuoti (24:8), tiesa, antrojo kėlinio pradžioje svarbius taškus „Rytui“ rinko Maurice’as Ndouras, mažinęs deficitą – 12:24. Legionierių ir Gyčio Radzevičiaus dėka „Rytas“ atsiliko jau tik 24:31, bet Justino Ramanausko ir Edvino Šeškaus tritaškiai vėl atstatė solidesnę „CBet“ persvarą – 37:26.

Po didžiosios pertraukos vilniečiai parodė kitą savo veidą: iš pradžių tritaškį paleido Mindaugas Girdžiūnas, vėliau – Arnas Butkevičius, o galiausiai G.Radzevičius lygino rezultatą – 38:38. Po Virginijaus Šeškaus paprašytos minutės pertraukėlės Jonavos ekipos situacija negerėjo (39:43), o vilniečiai tik didino pranašumą – 53:44.

Intriga po truputį seko (61:49) ir nors liko dar kėlinys, „CBet“ šansų nebeturėjo ir stigo jėgų kovoti. Nepaisant to, V.Šeškus įpusėjus ketvirtam kėliniui dar spėjo užsidirbti techninę pražangą, kai jo auklėtiniai niekaip negalėjo pelnyti taškų. Net ir ji pernelyg nemotyvavo „CBet“ ekipos – svečiai Vilnių paliko pralaimėję.

Iki rungtynių pabaigos likus vos minutei traumą patirti dar spėjo E.Šeškus.

Gyčiui Radzevičiui (11 tšk., 9 atk. kam., 23 n.b.) ir M.Ndourui (18 tšk., 6 atk. kam., 25 n.b.) tai naudingiausios sezono rungtynės „Betsafe-LKL“ čempionate.

Vilniečių pergalei užteko 7 tritaškių iš 32 (22 proc.), beje, dvitaškių buvo mesta ne ką daugiau (21/33).

Tuo tarpu beveik pusę Jonavos ekipos tritaškių pataikė Laimonas Kisielius (4/8), visos komandos sąskaitoje – 9 tolimi metimai iš 32.

„Rytas“: Maurice’as Ndouras 18 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Kennethas Smithas 16, Ivanas Buva 14 (10 atk. kam.), Gytis Radzevičius 11 (9 atk. kam.), Arnas Butkevičius 6.  

„CBet“: Laimonas Kisielius 15 (4/8 trit.), Kahlilas Thomasas 13 (7 atk. kam.), Vitalijus Kozys 12 (8 atk. kam.), Justinas Ramanauskas 9, Edvinas Šeškus 7 (8 rez. perd.).

„Antrąkart užminame ant to pačio grėblio, matydami, kad kažkas iš varžovų pagrindinių žaidėjų nežaidžia. Turime pakankamai patyrusių žaidėjų, kad sureaguotume kitaip – teisingiau. Bet šiandien ir Stambule reaguojame neteisingai. Tai – pamoka ateičiai“, – problemą išskyrė „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

„Norėčiau padėkoti vyrams, kad jie sužaidė iš širdies. Matėsi, kad antroje pusėje neturėjome nei proto, nei jėgų. Kai mūsų atakų organizatorius, žaidžiantis 38 minutes, yra 21-erių Ramanauskas, galiu tik padėkoti“, – pripažino V.Šeškus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris