Dž.Gagičius atvedė „Lietkabelį“ į pergalę Alytuje
Foto: BNS/LKL.lt

Dž.Gagičius atvedė „Lietkabelį“ į pergalę Alytuje

Autorius: LKL.lt
2021-11-13

Po ilgosios pertraukos veidą pakeitęs Panevėžio „Lietkabelis“ (6/4) papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir išvykos mače 76:65 (21:24, 16:13, 24:9, 15:19) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (4/4).

„Dzūkija“ išsiveržė į priekį mačo pradžioje (14:7), o panevėžiečiams kurį laiką sunkiai sekėsi mažinti atsilikimą. Džordže Gagičius antrojo kėlinio pradžioje lygino rezultatą, Nikola Radičevičius jį persvėrė (28:26) bei galiausiai panevėžiečiai ėmė iniciatyvą į savo rankas – 35:28. Tik Mindaugo Lukauskio, Joshua Newkirko ir Aleksandro Aranitovičiaus dėka „Dzūkija“ spėjo lyginti rezultatą iki ilgosios pertraukos – 37:37.

Po jos „Lietkabelis“ išėjo susikaupęs ir pelnė be atsako 12 taškų, taip susikuriant gana rimtą persvarą – 49:37. Nepaisant to, kad Adamas Lapeta, M.Lukauskis ir J.Furmanavičius rinko svarbius taškus, panevėžiečiai pernelyg nešvaistė persvaros ir liko dominuojančių pusėje – 61:46. Trečiasis kėlinys dzūkams buvo prasčiausias puolime ir sukūrė problemas prieš lemiamą ketvirtį.

Jame „Lietkabelis“ toliau neatsipalaidavo ir artėjo prie triuškinamos persvaros (68:49), tad paskutinės minutės galiausiai liko tik formalumu.

Panevėžio ekipą į priekį labiausiai tempė Dž.Gagičius, pelnęs 23 taškus, atkovojęs 5 kamuolius bei surinkęs 27 naudingumo balus. Jam tai tiek efektyviausios, tiek rezultatyviausios sezono rungtynės „Betsafe-LKL“.

Jei Alytaus komanda iš viso metė 25 tolimus metimus, tai net 10 iš jų – Mindaugas Lukauskis. Jis pataikė 2 tritaškius.

Beje, visa „Lietkabelio“ ekipa sugebėjo laimėti pataikiusi 4 iš 21 tolimų metimų (19 proc.).

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis 14, Justas Furmanavičius 11 (5 atk. kam.), Adamas Lapeta (8 atk. kam.), Aleksandras Aranitovičius ir Martynas Zigmantavičius – po 10, Joshua Newkirkas 6.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 23 (5 atk. kam.), Nikola Radičevičius (9 rez. perd.) ir Gabrielius Maldūnas (5 atk. kam.) – po 11, Vytenis Lipkevičius 10.

„Buvo blogos rungtynės. Pradėjome jas be energijos, taip viskas ir tęsėsi, prošvaistės buvo tik momentais. Darėme daug klaidų, puolimas visai nevyko: neatsidengėme, kur turėjome, varžovai atkirto mūsų žmones, atsidengėme lėtai“, – problemas vardino dzūkų treneris Ramūnas Cvirka.   

„Nesitikėjau lengvų rungtynių, to niekad nebūna Alytuje. Jie turi gerą chemiją, patyrusius žaidėjus. Leidome jiems įsižaisti pirmame kėlinyje, bet vėliau pradėjome laikytis taisyklių gynyboje ir nusipelnėme šios pergalės“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris