Įsibėgėjęs „Rytas“ prieš dzūkus pratęsė pergalių seriją „Betsafe-LKL“
LKL nuotr.

Įsibėgėjęs „Rytas“ prieš dzūkus pratęsė pergalių seriją „Betsafe-LKL“

Autorius: LKL.lt
2021-11-20

Vilniaus „Ryto“ (9/1) komanda rungtynes pradėjo slogiau, bet galiausiai įsirašė dar vieną pergalę į sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Giedriaus Žibėno auklėtiniai namie 81:65 (21:17, 19:18, 22:13, 19:17) įveikė Alytaus „Dzūkiją“ (4/5). Vilniečiams tai septintoji iš eilės pergalė „Betsafe-LKL“.

Tiesa, ją apkartino paskutinio kėlinio metu patirta Arno Butkevičiaus čiurnos trauma. Kiek ji rimta, paaiškės vėliau. Iki tol A.Butkevičius spėjo pelnyti 8 taškus, atkovoti 5 kamuolius ir atlikti 8 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rezultatas jam – geriausias per karjerą „Betsafe-LKL“.

Rungtynės buvo prasidėjusios gana lygiai ir tik Ivanas Buva su Margiriu Normantu padidino „Ryto“ pranašumą – 14:6. Vis tik „Dzūkija“ ėmėsi gerinti savo padėtį ir jau besibaigiant pirmajam ketvirčiui kvėpavo į nugaras vilniečiams – 17:18. Joshua Newkirkas ir Mindaugas Lukauskis iniciavo spurtą 9:0, kuris leido išsiveržti į priekį „Dzūkijai“ (26:21), vis tik į jį sparčiai reagavo „Rytas“, kuris lygino rezultatą I.Buvos pagalba ir ėmė iniciatyvą į savo rankas – 40:35.

Po didžiosios pertraukos „Rytas“ statė pamatus pergalei: 13:0 – taip atrodė vilniečių spurtas, leidęs pabėgti 55:40. Dzūkų situacija komplikavosi, o Mindaugo Girdžiūno tolimas šūvis galutinai žudė svečių viltis.

Alytaus komandoje labiausiai išsiskyrė trys žmonės: M.Lukauskis (15 tšk., 6 atk. kam.), A.Lapeta (11 tšk., 8 atk. kam.) bei J.Newkirkas (19 tšk., 5 atk. kam., 5 rez. perd.). Likusių krepšininkų naudingumas nesiekė daugiau nei 4 balų.

„Ryto“ klube efektyviausiai žaidė Margiris Normantas, pelnęs 13 taškų, atlikęs 7 perdavimus, perėmęs 4 kamuolius bei surinkęs 24 naudingumo balus.

„Rytas“: M. Girdžiūnas ir Ivanas Buva – po15, Margiris Normantas (7 rez. perd.) ir Maurice’as Ndouras – po 13, Gytis Radzevičius 9 (11 atk. kam.).

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 19, Mindaugas Lukauskis 15, Adamas Lapeta 11 (8 atk. kam.), Dylanas Frye’us ir Vaidas Čepukaitis – po 7.

„Laimėjome visus kėlinius. Nenorėkime visų laimėti 10 taškų – to nebus. Rungtynes kontroliavome tiek rezultato, tiek atkovotų kamuolių prasme. Taip, daug nepataikėme, bet tai nėra problema“, – po susitikimo teigė Giedrius Žibėnas.

„Du kėliniai nesprendžia rungtynių baigties. Jautėsi, kad žaidėme prieš lentelės lyderius. Blogai, kad neįsiklausome, ką turime padaryti. Žinome, kad jie keisis, bet kiek kartų buvo, kad greitas žmogus nubėgdavo į greitą puolimą. Mes nesureaguodavome. Kita bėda – atkovoti kamuoliai“, – pripažino Ramūnas Cvirka.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris