R. Kurtinaitis apžvelgė Citadele KMT ketvirtfinalio poras: „Šiaulių ir Utenos dvikova – 50 prieš 50“
Foto: BNS

R. Kurtinaitis apžvelgė Citadele KMT ketvirtfinalio poras: „Šiaulių ir Utenos dvikova – 50 prieš 50“

Autorius: LKL.lt
2021-12-09

Jau šį ketvirtadienį startuos Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio etapas.

Prieš keletą savaičių ištraukus šio etapo burtus, paaiškėjo, kokiomis poromis komandos kovos dėl kelialapio į turnyro finalo ketvertą.

Kauno „Žalgiriui“ kelią pastoti mėgins Jonavos „CBet“, Vilniaus „Rytas“ sieks peržengti Alytaus „Dzūkijos“ barjerą, Panevėžio „Lietkabelio“ varžovu tapo Klaipėdos „Neptūnas“, o Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipai iššūkį mes Šiaulių „Šiauliai-7bet“.

Prieš prasidedant Citadele KMT ketvirtfinalio serijoms, portalas LKL.lt pakalbino vieną žymiausių šalies trenerių – Rimą Kurtinaitį – ir paklausė jo nuomonės apie tai, ko galima tikėtis kiekvienoje serijoje.

Poroje, kurioje titulą ginantys kauniečiai susitiks su „Betsafe-LKL“ debiutantais, pasak trenerio, viskas daugiau ar mažiau yra aišku.

„Jonava žaidžia gerai, bet, kaip visada, pas Virgį yra daug traumuotų žaidėjų. Du variantai – arba persidirba, arba nedadirba. Jei pamenate, Prienuose irgi taip būdavo. Palaciosas jiems svarbus žaidėjas. Velnias žino, kokioje stadijoje bus Virgio kariauna. Sezono pradžioje jie su „Žalgiriu“ badėsi neblogai, bet situacija buvo kitokia.

Aišku, visko gali būti, nesumenkinu komandų, Virgis tokių siurprizų yra ne kartą pateikęs. Jeigu žaistų iš vienerių rungtynių būtų vienaip, bet iš dvejų – jau kitaip. Nemanau, kad įvyks stebuklas. „Žalgiris“ pasitempė Eurolygoje, su Panevėžiu jau atrodė geriau nei pirmosiose rungtynėse prieš „Lietkabelį“. „Žalgiris“ vienareikšmiškai favoritas“, – staigmenų neprognozavo R. Kurtinaitis.

Taip pat intrigos strategas nemato ir vilniečių bei alytiškių dvikovoje.

„Rytas“ neblogai dabar žaidžia, laisvai. Žaidimas stabilus, lengvas, ­– sostinės ekipos sportinę formą gyrė specialistas. – Pagavę gerą bangą, nors ir ji kartais lūžta. Šiuo metu jie yra stipresni ir paskutinės jų tarpusavio rungtynės tai parodė. Pradžioje „Dzūkija“ neblogai spurdėjo, vos neįveikė „Žalgirio“. Dabar banguoja, jiems labai svarbus Jomantas – jis nėra taškų medžiotojas, bet tą komandą lipdo ir prilaiko. “

Kalbėdamas apie Panevėžio ir Klaipėdos klubų seriją, R. Kurtinaitis favoritų statusą suteikė panevėžiečiams, bet svarių argumentų rado ir priešingoje barikadų pusėje.

„Lietkabelis“ žaidžia tvarkingai, yra pajėgesnis už „Neptūną“. Treneris yra dirbantis, išpildymo momentų būna ir blogų, ir gerų, bet matai, ką ta komanda žaidžia. Galbūt jiems trūksta individualiai pajėgesnių žaidėjų.

„Neptūnui“ nelabai sekasi, nors turi neblogų pavardžių – Janavičių, Gailių, Mažeiką. Pavardėmis gal net susilygina su Panevėžiu, bet rezultato nepasiekia. Su savo patyrusiais žaidėjais jie turi kontroliuoti žaidimą, branginti kamuolį, nedaryti skubotų sprendimų. Jei jie primes savo stiliuką, kažkas gal ir gali įvykti“, – trečiąją porą apžvelgė treneris.

Galiausiai R. Kurtinaitis priėjo ir prie paskutiniosios poros, kurioje įžvelgia didžiausią intrigą.

„Tai vienintelė pora, kur viskas nėra akivaizdžiai aišku. Šiauliečiai šiemet žaidžia neblogai, neblogai susikomplektavo. Man labai patinka Elmore‘as, kuris viską daro – mato aikštę, gaudosi situacijose, gynyboje padeda. Geras žaidėjas, labai geras žaidėjas, vienas iš geriausių pirkinių Lietuvoje. Jie žaidžia lengvesnį krepšinį, juos prognozuoti sunku.

Utena visada yra viena iš stabiliausių komandų. Velnias žino, kaip čia bus, įdomi dvikova. Man patiko Milleris, įdomus vaikinukas, stiprus fiziškai, žino savo stiprias ir silpnas puses. Norėtųsi sakyti, kad Utena turi šiokį tokį pranašumą, bet sunku nuspėti – 50 prieš 50“, – prognozuoti nesiryžo R. Kurtinaitis.

Iš kiekvienos poros į Citadele KMT finalinio ketverto varžybas pateks ta komanda, kurios bendras abiejų rungtynių įmestų-praleistų taškų skirtumas bus geresnis. Jeigu pasibaigus antrosioms rungtynėms abiejų komandų bendras įmestų-praleistų taškų skirtumas bus lygus, tuomet bus žaidžiamas pratęsimas arba tiek pratęsimų, kol bus išaiškintas poros nugalėtojas.

Visas Citadele KMT ketvirtfinalio dvikovas tiesiogiai transliuos televizijos kanalas LRT plius bei portalas LRT.lt

Citadele KMT finalo ketvertas vasario 19-20 d. vyks Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris