Visus pinigus iššvaisčiusius kolegas prisiminęs J. Lauvergne‘as: „Būkite protingi“
Foto: LKL

Visus pinigus iššvaisčiusius kolegas prisiminęs J. Lauvergne‘as: „Būkite protingi“

Autorius: LKL.lt
2021-12-09

Įsibėgėjus naujam 2021-2022 m. „Betafe-LKL“ čempionato sezonui, Lietuvos krepšinio lyga kartu su Citadele banku pristato naują rubriką „Finansiniai patarimai su“.

Šiame sezone rungtyniauja beveik du šimtai krepšininkų, komandoms vadovauja vienuolika vyr. trenerių. Visi šie žmonės – profesionalai krepšinyje. Tačiau kiekvieną dieną jie susiduria su iššūkiais ir už aikštės ribų.

Citadele bankas domėjosi, kaip „Betafe-LKL“ čempionate žaidžiantys krepšininkai ir dirbantys treneriai sprendžia savo finansinius klausimus, kokius geriausius patarimus finansų temomis yra girdėję, ir kokį patarimą šiuo klausimu duotų ateities kartoms.

Antrasis rubrikos svečias – Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne‘as.

Kalbėdamas apie geriausią išgirstą patarimą finansų klausimais, krepšininkas prisiminė senelio ištartą frazę, kurią jis kasdien pritaiko iki šiol.

„Kai aš pradėjau uždirbinėti didelius pinigus būdamas labai jauno amžiaus, senelis yra pasakęs: „Žinai, mažasis bičiuli, baisiausias dalykas yra būti ne vargšu, o būti turtingu“. Aš visada nešiojuosi tai savo galvoje, nes manau, kad tai tiesa“, – sakė J. Lauvergne‘as.

Pasak žalgiriečio, atsakingai prižiūrimi finansai leidžia pajausti daugiau laisvės, tačiau būtina turėti ir saiko jausmą.

„Aš manau, kad pinigai leidžia mėgautis gyvenimu, nes suteikia daug laisvės. Bet tuo pačiu manau, kad tai nėra svarbiausias dalykas gyvenime. Tik visa tai supranti besimokydamas“, – kalbėjo krepšininkas.

Kalbėdamas apie sau asmeniškai susikurtas taisykles, kaip valdyti finansus, prancūzas atviravo – žaisdamas krepšinį jis nori uždirbti tiek, kad pabaigus karjerą nereiktų dirbti papildomai.

„Aš tiesiog stengiuosi išleisti tiek, kad baigęs krepšininko karjerą turėčiau iš ko pragyventi. Tai paprasta taisyklė“, – tikino J. Lauvergne‘as.

„Žalgirio“ centras prisiminė ir kelis pavyzdžius, kai pažįstami krepšininkai, pajautę didelių pinigų skonį, išlaidavo per daug ir vėliau dėl to stipriai nukentėjo.

„Esu sutikęs nemažai krepšininkų, kurie per savo karjeras uždirbo žymiai daugiau pinigų nei aš, bet vėliau liko be nieko. Tai tikrai nėra lengva. Ypatingai sunku vyrukams, kurie mėgsta išlaidauti“, – kalbėjo krepšininkas.

J. Lauvergne‘o patarimas kitiems žmonėms labai paprastas – valdant savo finansus, reikia elgtis protingai.

„Mums labai pasisekė, kad uždirbame didelius pinigus žaisdami krepšinį. Juk krepšinį pradėjome žaisti dėl to, kad jis mums patinka. Tai paprastas ir geras gyvenimas. Bet reikia būti protingu. Būkite protingi“, – kalbėjo aukštaūgis.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris