Dzūkus parklupdęs „Rytas“ pergale pradėjo Citadele KMT ketvirtfinalio etapą
Foto: LKL.lt

Dzūkus parklupdęs „Rytas“ pergale pradėjo Citadele KMT ketvirtfinalio etapą

Autorius: LKL.lt
2021-12-09

Ketvirtadienį Alytuje įvyko pirmasis susitikimas Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio etape. Ginklus surėmė vietos „Dzūkija“ ir svečiai iš sostinės – Vilniaus „Rytas“.

Pirmajame tarpusavio susitikime stipresni buvo Giedriaus Žibėno auklėtiniai, kurie rezultatu 95:81 (17:11, 31:13, 25:28, 22:29) įveikė Alytaus „Dzūkijos“ ekipą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo sostinės ekipa: ankstyvas spurtas 13:3 pasiuntė aikštės šeimininkus į lengvą nokdauną. Ankstyvas dviženklis pranašumas leido G. Žibėno auklėtiniams šiek tiek atsipalaiduoti, o tuo pasinaudojus „Dzūkijos“ ekipa savo atsilikimą sušvelnino iki 6 taškų (11:17).

Antrasis rungtynių ketvirtis ir vėl prasidėjo „Ryto“ spurtu: šį kartą sostinės ekipa per keletą minučių pelnė 10 taškų, praleido vos 2, taip susikraudami 14 taškų pranašumą (27:13). Alytaus ekipos vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka bandė taisyti situaciją kviesdamasis auklėtinius pasitarimui, tačiau tai negelbėjo: „Ryto“ gynyba ir toliau pančiojo varžovus, o sėkmingi epizodai puolime didino pranašumą ir po dviejų kėlinių svečiai pirmavo dvigubai (48:24).

Alytaus ekipa fatališkai prastai atakavo iš toli – vos 2 taiklūs tolimi metimai iš 18 (11%), tuo tarpu „Ryto“ puolėjas Gytis Radzevičius jau flirtavo su dvigubu dubliu: 7 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai.

Po didžiosios pertraukos Alytaus „Dzūkijai“ pavyko sušvelninti savo atsilikimą iki 15 taškų (49:64), tačiau svečiai iš Vilniaus greitai stabilizavo situaciją ir galingas Maurice‘o Ndouro dėjimas su kėlinio sirena grąžino „Rytui“ 21 taško persvarą.

Paskutiniajame rungtynių ketvirtyje „Dzūkijai“ pavyko šiek tiek sušvelninti savo atsilikimą, tačiau nepaisant to, vilniečiai šventė įtikinamą pergalę rezultatu 95:81.

„Ryto“ gretose rezultatyvumu išsiskyrė Ivanas Buva. Vidurio puolėjas pelnė 18 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Jam puikiai talkino Maurice'as Ndouras ir Gytis Radzevičius: puolėjų sąskaitoje po 14 taškų.

„Dzūkijos“ ekipoje rezultatyviausias buvo Mindaugas Lukauskis. Jis pelnė 18 taškų.

„Rytas“: Ivanas Buva (5 atk. kam.) 18, Maurice‘as Ndouras (7/9 dvitašk. met.) ir Gytis Radzevičius (10 atk. kam.) po 14, Kennethas Smithas (5 rez. perd.) ir Vaidas Kariniauskas (7 rez. perd.) po 13.

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis (6 atk. kam., 5/8 tritašk. met.) 18, Justas Furmanavičius ir Aleksandras Aranitovičius po 13, Joshua Newkirkas (6 rez. perd.) 10.

Atsakomosios ekipų rungtynės vyks sausio 15d. Vilniuje.

Primename, jog Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio etapas žaidžiamas iš dviejų rungtynių, o į turnyro pusfinalį pateks komanda parodžiusi geresnį rezultatą per abu tarpusavio susitikimus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris