Valdybos posėdyje patvirtintas 2022 m. LKL biudžetas
Foto: R. Lukoševičius

Valdybos posėdyje patvirtintas 2022 m. LKL biudžetas

Autorius: LKL.lt
2021-12-15

Gruodžio 14 d. įvyko Lietuvos krepšinio lygos Valdybos posėdis bei Visuotinis narių susirinkimas.

LKL visuotiniame narių susirinkime buvo patvirtinta nauja LKL įstatų redakcija, kurios pagrindinis pakeitimas susijęs su LKL Valdybos sudėtimi – nuo šiol LKL Valdyboje lieka 11 narių: 

• Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“)

• Darius Gudelis (Vilniaus „Rytas“)

• Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“)

• Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“)

• Artūras Nacickas („Šiauliai-7bet“)

• Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

• Žydrūnas Urbonas (Utenos „Uniclub Casino – Juventus“)

• Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“)

• Vytenis Gulbinas (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“)

• Žilvinas Gasiūnas (Prienų „Labas GAS“ – jis, valdybos sprendimu, pakeitė Prienų komandos direktorių Adomą Kubilių ir nuo šiol kaip UAB „Labas GAS“ direktorius ir Prienų komandos dalininkas LKL valdyboje atstovaus Prienų „Labas GAS“)

• LKL prezidentas Remigijus Milašius

Šis pakeitimas reiškia, jog nuo šiol LKL generalinis direktorius nebeturės balso teisės LKL Valdybos posėdžiuose.

Valdybos posėdyje taip pat buvo patvirtintas 2022 m. Lietuvos krepšinio lygos biudžetas, siekiantis beveik 3 mln. eurų (2,8 mln.). Patvirtintas „Betsafe-LKL“ čempionato 554 tūkst. eurų prizinis fondas, kurio fiksuotą dalį 307 tūkst. eurų, už iškovotas vietas čempionato galutinėje turnyrinėje lentelėje, komandos pasidalins pasibaigus šių metų čempionatui. 

Kita prizinio fondo dals, 247 500 eurų, komandoms bus padalintauž kiekvieną pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate, sumokant po 1500 eurų.

LKL Valdyba, tvirtindama 2022 m. biudžetą, pritarė, kad artimiausiu metu būtų atnaujinta rungtynių skubaus pakartojimo peržiūros (SPS) technika, įsigyjant naują, šiuolaikišką ir platesnes galimybes turinčią SPS įrangą.

Posėdyje LKL klubų vadovams buvo pristatyta LKL klubų rinkodaros skatinimo fondo idėja. Šios idėjos tikslas – skatinti ir suaktyvinti LKL klubų rinkodaros veiklas, sirgalių pritraukimo bei socialines iniciatyvas, parduodant LKL intelektinę nuosavybę bei licencijuojant lygos prekės ženklą. 

Vienos iš fondo veiklos įgyvendinimo priemonių būtų panaudoti kol kas pirmuosius žingsnius Lietuvos rinkoje bežengiančią blockchain technologiją ir NFT skaitmeninės kolekcijos kūrimas. 

Bendromis LKL ir LKL klubų pastangomis bus siekiama, kad nuo 2022-2023 m. sezono tai būtų tvarus, save išlaikantis, fondas, kurio pagrindinis tikslas – subsidijuoti LKL klubų rinkodaros iniciatyvas ir renginius, kuriais bus siekiama plėsti LKL klubų vietos bendruomenes, pritraukti sirgalius į arenas, didinti klubų ir LKL žinomumą.

LKL Valdyboje taip pat buvo nutarta šiek tiek atlaisvinti griežtus COVID-19 ribojimus ir artimiausiu metu grąžinti galimybę LKL klubams organizuoti žaidimus žiūrovams arenose, leidžiant aktyvacijas aikštelėje rungtynių pertraukėlių metu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris