Dominavęs „Neptūnas“ privertė Jonavos ekipą kristi trečiąkart paeiliui
LKL nuotr.

Dominavęs „Neptūnas“ privertė Jonavos ekipą kristi trečiąkart paeiliui

Autorius: LKL.lt
2021-12-16

Permainas trenerių štabe įvykdžiusi Klaipėdos „Neptūno“ (4/7) komanda pasiekė užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir svečiuose 89:64 (18:27, 16:20, 19:20, 22:11) susitvarkė su Jonavos „CBet“ (5/7) klubu.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniams tai trečiasis pralaimėjimas paeiliui, klaipėdiečiams – antroji pergalė.

Primename, kad atsisveikinus su Tomu Gaidamavičiumi „Neptūno“ vairą perėmęs yra Sandis Buškevicas.

Edgaras Želionis iškart ėmėsi iniciatyvos ir vedė į priekį „Neptūno“ ekipą (13:5), tuo tarpu „CBet“ gretose Edvino Šeškaus ir Kahlilo Thomaso tandemas darė viską, kad sušvelnintų atsilikimą – 14:18. Tiesa, tritaškiai leido „Neptūnui“ įgauti dviženklę persvarą (27:16) ir būtent šiuo ginklu svečiai išliko priekyje ir antrajame ketvirtyje – 45:29.

Po didžiosios pertraukos menkai kas pakito: Mato Jogėlos tolimas metimas ir Beno Griciūno dvitaškis tik augino atotrūkį (52:34), tiesa, Vitalijus Kozys atsakė taip pat efektingais epizodais ir įžiebė vilties – 40:52.

Viltis ėmė sekti po klaipėdiečių spurto 9:0, leidusio persvarą versti triuškinama (61:40), o paskutiniame ketvirtyje situacija nesikeitė. „CBet“ puolime strigo, per keturias kėlinio minutes sukrapštė vos porą taškų, tad klaipėdiečiai dominavo iki pat pabaigos.

Kovą dėl kamuolių „Neptūnas“ laimėjo 44 prieš 26. Tiesa, baudų nugalėtojai metė vos 5 (visas pataikė), Jonavos ekipa lengvai surinko 11 taškų iš 20 bandymų.

Rungtynėse fiksuotas vienas dvigubas dublis, kurio autoriumi tapo Benas Griciūnas – 17 taškų ir 12 atkovotų kamuolių. Klaidas Metrikis pelnė 14 taškų ir surinko 18 naudingumo balų – jam tai efektyviausias karjeros mačas „Betsafe-LKL“.

Žygimantas Janavičius atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir taip pasiekė sezono geriausią rodiklį. 

„CBet“: Kahlilas Thomasas 18 (5 rez. perd.), Edvinas Šeškus 15, Evaldas Šaulys 11, Vitalijus Kozys 9, Laimonas Kisielius 6.  

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 17 (12 atk. kam.), Deividas Gailius 15, Klaidas Metrikis 14, Matas Jogėla 13 (6 atk. kam.), Edgaras Želionis 11.

„Trečios rungtynės, kai pelnome apie 60 taškų. Apie gynybą kalbėsime po to. Baudas metame 50 proc., tritaškius – 20 proc., dvitaškius – apie 35 proc. Net su labai gera gynyba ar gali laimėti? „Neptūnas“ gera komanda puolime, kai leidi jiems išsimesti tritaškius, jie pataiko. Dėl gynybos aš šoke, žaidėjų klausiau – paaiškinimo nėra“, – po mačo kalbėjo Virginijus Šeškus.

„Noriu pasveikinti komandą, žaidėjus, miestą. Žinojome, kad čia žaisti nėra lengva, tai parodė ir „Citadele KMT“ rungtynės. Lyg žaidėme laisvai, bet norisi labiau dalytis kamuoliu, daryti mažiau klaidų. Kai pradėjome dalytis kamuoliu, viskas atrodė gražu, pataikėme, tada ir energijos turėjome gynyboje“, – teigė S.Buškevicas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris