Dominavęs „Rytas“ neturėjo vargo su „Pieno žvaigždėmis“
LKL nuotr.

Dominavęs „Rytas“ neturėjo vargo su „Pieno žvaigždėmis“

Autorius: LKL.lt
2021-12-28

Vilniaus „Rytas“ (12/1) metus užbaigė pozityvia nata – pasiekė tvirtą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 91:75 (22:15, 24:11, 23:21, 22:28) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (2/12).

Jei sostinės ekipa iškovojo dešimtą pergalę iš eilės bei lieka pralaimėjusi tik Utenos klubui, tai Pasvalio komanda klupo ketvirtą kartą paeiliui.

Šiose rungtynėse vilniečiams nepadėjo Maurice’as Ndouras.

9:0 – taip atrodė „Ryto“ spurtas rungtynių pradžioje, o bet kokie didesni bandymai pabėgti buvo pasitinkami „Pieno žvaigždžių“ atsaku – 15:22. Tiesa, antrajame kėlinyje vilniečiai ėmė perlaužti rungtynes. Po Vaido Kariniausko ir Tannerio Leissnerio metimų skirtumas tapo dviženklis (27:15), o galiausiai tolimais šūviais ketvirtį uždarę šeimininkai pirmavo triuškinamai – 46:26.

Dominavimą vilniečiai tęsė, nors Paulius Petrilevičius ir Žygimantas Skučas bandė tempti į priekį „Pieno žvaigždes“ – 43:59. Tritaškiai toliau žudė svečius, tad paskutinis ketvirtis atrodė kaip formalumas.

Intrigos atkurti nebeleidę sostinės krepšininkai pataikė 12 tritaškių iš 34, varžovai – 9 iš 23.

Pozityvu „Pieno žvaigždėms“ tapo tik Kristapo Gludičio rezultatyviausias sezono pasirodymas: latvis pelnė 16 taškų, pataikė 5 tritaškius iš 7, surinko 13 naudingumo balų.

Didžiąją dalį taškų Vilniaus ekipai surinko keturi žaidėjai: 13 taškų – V.Kariniausko sąskaitoje, po 12 pelnė Margiris Normantas, Ivanas Buva ir T.Leissneris.

Sezono pasirodymą fiksavo ir nugalėtojų atstovas T.Leissneris, pelnęs 12 taškų, atkovojęs 4 kamuolius, atlikęs 5 perdavimus bei surinkęs 18 naudingumo balų.

„Rytas“: Vaidas Kariniauskas 13, Margiris Normantas, Ivanas Buva (5 atk. kam.) ir Tanneris Leissneris – po 12, Kennethas Smithas (4 rez. perd.), Martynas Pacevičius ir Lukas Uleckas – po 8.

„Pieno žvaigždės“: Kristapas Gluditis (5/7 trit.) ir Žygimantas Skučas – po 16, Arnas Beručka 13 (2/8 trit.), Karolis Guščikas 12.

„Retai kada taip pradedu komentarą, bet noriu pagirti varžovus. Pasvalys žaidžia gerai ir gali dar geriau. Noriu išreikšti palaikymą kolegai Mantui Šerniui, nes tai ne jo problema, kad jie neturi žaidėjų, palinkėsiu sėkmės greičiau juos randant ir patriukšmaujant LKL“, – kalbėjo Giedrius Žibėnas.

„Rytas“ yra ant bangos, jei jiems leidi žaisti greitą, uraganinį krepšinį, jie pabėga. Taip nutiko antrame kėlinyje – tai buvo lūžis, kai pralaimėjome. „Rytas“ įmetė tritaškius, kurių įmesti neturėjome leisti, o mes pataikėme prastai. Po dviejų kėlinių padėtį kiek stabilizavome, bet neišlaikėme jų įtampoje arti savęs“, – pripažino Mantas Šernius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris