Klaida pražudė kėdainiškius: sunki pergalė – „Lietkabelio“ sąskaitoje
LKL nuotr.

Klaida pražudė kėdainiškius: sunki pergalė – „Lietkabelio“ sąskaitoje

Autorius: LKL.lt
2021-12-29

T.J.Starksas lemiamu metu skaudžiai klydo, tad tai neleido Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ (3/10) iškovojo dar vienos pergalės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) prieš Panevėžio „Lietkabelį“ (9/5).

Kristupo Žemaičio metimas lėmė, kad svečiuose „Lietkabelis“ laimėjo 78:77 (22:22, 19:23, 20:23, 17:9).

Rungtynių pradžioje atrodė, kad tai bus visiškai lygių oponentų akistata, nes ekipos žengė koja kojon. Karolio Giedraičio tritaškis leido „Lietkabeliui“ bent kiek labiau atsiplėšti (31:25), tačiau tuo pačiu ginklu prabilo ir šeimininkai, vėl kvėpavę į nugaras – 33:34. Rihardas Kuksikas galiausiai lygino rezultatą (36:36), kuomet antrajame kėlinyje liko 3 minutės, o į ilgąją pertrauką „Nevėžis-Optibet“ iškeliavo pirmaudamas 45:41.

Komandos keitėsi tolimais šūviais, o rezultatas kurį laiką tik minimaliai svyravo į abi puses. Vis tik atkarpa 8:0 leido Kėdainių ekipai atitrūkti ir įgauti 9 taškų persvarą – 64:55. Galiausiai skirtumas tapo dviženklis (71:61), tačiau tada „Lietkabelis“ be atsako pelnė jau 13 taškų, taip persverdamas rezultatą – 74:71.  

Marius Valinskas tritaškiu nutraukė svečių spurtą (74:74), o kuomet T.J.Starksas pridėjo baudos metimą, kelios „Lietkabelio“ atakos buvo bevaisės.

Liko 14 sekundžių, kurias kėdainiškiams tereikėjo išlaukti, tačiau T.J.Starksas sugebėjo suklysti, tad lengvus taškus pelnė Kristupas Žemaitis – 78:77. M.Valinskas galėjo pataikyti pergalingą metimą, tačiau jis su sirena tikslo nesiekė.

„Nevėžis-Optibet“: Rihardas Kuksikas 24 (5/6 trit.), Marius Valinskas 15 (7 rez. perd.), Amaras Sylla 10, Svenas Smajlagičius ir T.J.Starksas – po 9.  

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 21 (7 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 17 (9 atk. kam.), Gediminas Orelikas 10 (7 atk. kam.), Dovydas Giedraitis ir Kristupas Žemaitis – po 8.

„Jei nelaimėjome, reiškia, nebuvome verti. Eilinį kartą dviejų su puse kėlinių neužtenka. Nepasimokome iš savo klaidų. Kur turime persvarą, eilę rungtynių nemokame jos išlaikyti. Negali pradėti ketvirto kėlinio, leisdamas mesti iš eilutės ir neturėdamas pražangų“, – kalbėjo Gediminas Petrauskas.

„Mums labai pasisekė, nenusipelnėme šios pergalės. Mes pralaimėjome trejas pastarąsias rungtynes prieš šią komandą, jei ne paskutinis metimas – jie būtų laimėję vėl. Turime susimąstyti, ką daryti“, – pripažino Nenadas Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris