Dominavęs „Lietkabelis“ įrodė pranašumą prieš svečius iš Jonavos
LKL/BNS nuotr.

Dominavęs „Lietkabelis“ įrodė pranašumą prieš svečius iš Jonavos

Autorius: LKL.lt
2022-01-02

Panevėžio „Lietkabelio“ (10-5) komanda sekmadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo trečiąją pergalę iš eilės ir dar labiau įsitvirtino trečioje turnyrinės lentelės vietoje. 

Nenado Čanako auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 88:69 (25:12, 25:18, 19:24, 19:15) nugalėjo Jonavos „CBet“ (7-8) ekipą.

Nugalėtojus į priekį vedė po 18 taškų įmetę Kristupas Žemaitis ir Kasparas Beržinis. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 18 taškų surinkęs Evaldas Šaulys.

Panevėžio klubas šiame mače pataikė net 15 tritaškių iš 28 (54 proc.), o kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 37:24, todėl kojos šeimininkams nepakišo ir 19 prarastų kamuolių.

Nuo pat susitikimo pradžios dominavęs „Lietkabelis“ pamatus pergalei padėjo jau pirmajame ketvirtyje, kurio metu surengė spurtą 13:0 ir įgijo dviženklę persvarą 20:8.

Į priekį pabėgę panevėžiečiai atgal nesižvalgė ir antrajame kėlinyje dar labiau padidino savo pranašumą: dar iki pertraukos jie triuškino varžovus daugiau nei dvigubai – 48:23.

Po pertraukos Jonavos ekipa mėgino sugrąžinti intrigą ir priartėjo 43:55, tačiau netrukus „Lietkabelis“ vėl įjungė aukštesnę pavarą ir po spurto 12:2 nurūko į priekį 67:45.

Paskutiniajame ketvirtyje „CBet“ krepšininkai stebuklo nesukūrė. Panevėžio ekipa kontroliavo situaciją ir nuskambėjus finalinei sireinai džiaugėsi užtikrinta pergale.

„Gerai startavome, buvome susikoncentravę, tačiau tai, kaip pradėjome antrą mačo pusę, yra neatleistina. Jei varžovai būtų pataikę daugiau laisvų metimų, rungtynės būtų gerokai apsunkusios“, – po pergalės sakė N. Čanakas.

„Nebuvo emocijų. Du kartus buvome prisiviję, bet tos pačios klaidos neleido užsikabinti. Ar nors vienas žmogus po šių rungtynių pasakys, kad „CBet“ žaidė gražiai? Ne. Žaidėme kaip kaimiečiai“, – spaudos konferencijoje apgailestavo „CBet“ vairininkas Virginijus Šeškus.

„Lietkabelis“: Kasparas Beržinis ir Kristupas Žemaitis (5 atk. kam.) po 18, Dovydas Giedraitis 12, Djorde Gagičius 11 (5 atk. kam.).

„CBet“: Evaldas Šaulys 18, Laimonas Kisielius 11, Edvinas Šeškus 10, Justinas Ramanauskas 9, Tomas Zdanavičius 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris