L.Ulecko karjeros rungtynėse – tvirta „Ryto“ pergalė prieš dzūkus
LKL nuotr.

L.Ulecko karjeros rungtynėse – tvirta „Ryto“ pergalė prieš dzūkus

Autorius: LKL.lt
2022-01-02

Vilniaus „Rytas“ (13/1) nuo rungtynių pradžios ėmė diktuoti savo taisykles ir su menkais kalneliais pasiekė pergalę „Betsafe-LKL“.

Svečiuose vilniečiai 88:61 (20:11, 22:17, 24:15, 22:18) užtikrintai nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ (5/9).

Vilniečiai laimėjo ir be Ivano Buvos bei Maurice’o Ndouro pagalbos, o alytiškiams nepadėjo Adamas Lapeta.

Giedriaus Žibėno auklėtiniams tai 11-oji pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“.

Abi ekipos mačo pradžioje nerodė įspūdingo puolimo, tačiau vilniečiai po truputį ėmė iniciatyvą į savo rankas – 17:6. Gera Tannerio Leissnerio atkarpa leido atitrūkti dar labiau (28:15), o „Dzūkijos“ bandymas atsikratyti dviženklio deficito buvo trumpalaikis. Likus minutei antrame kėlinyje šeimininkai atsiliko tik 28:36, bet Lukas Uleckas spėjo paleisti du tritaškius ir taip „Rytas“ pirmavo 42:28.

Po didžiosios pertraukos buvo kelios prošvaistės „Dzūkijos“ žaidime, kai po tritaškį smeigė Justas Furmanavičius ir Aleksandras Aranitovičius (40:48), vis tik iniciatyvos svečiai neprarado. Keturias minutes trukęs šeimininkų taškų badas ėmė skandinti dzūkus, nes „Rytas“ trečią kėlinį baigė spurtu 14:0, maža to, tai nebuvo pabaiga.

Alytaus ekipa negalėjo atrakinti krepšinio dar dvi su puse minutės ketvirtojo kėlinio pradžioje (43:73), tad praleido dar 7 taškus. Galiausiai „Rytas“ triuškino varžovus ir įtvirtino pergalę.

L.Uleckui tai buvo geriausios karjeros rungtynės „Betsafe-LKL“ – jis pelnė 23 taškus, pataikė 5 tritaškius iš 8.

„Dzūkija“: Vaidas Čepukaitis 13 (9 atk. kam.), Dylanas Frye’us 11, Mindaugas Lukauskis 9, Aleksandras Aranitovičius ir Joshua Newkirkas – po 7.  

„Rytas“: Lukas Uleckas 23 (5/8 trit.), Gytis Radzevičius 15 (5 atk. kam.), Margiris Normantas 10, Martynas Pacevičius (5 atk. kam.) ir Tanneris Leissneris – po 8.

„Esu nusivylęs gal ne tiek rezultatu, kaip žaidimo kokybe. Absoliučiai nefunkcionavo komandinis puolimas, gynyboje praleidome daug kvailų taškų. Kai kurie atrodo kaip tris savaites nesportavę būtų – toks ir žaidimas“, – apgailestavo Ramūnas Cvirka.

„Padarėme neblogą darbą gynyboje, sulaikydami jų pagrindinius gynėjus. „Dzūkija“ yra komanda, kuri daro skirtumą per Newkirką, Lukauskį ir Frye’ų. Pristabdėme juos visus. Dėl to kontroliavome rungtynes. Puolime galėjome atrodyti geriau, bet džiaugiamės pergale išvykoje ir judame toliau“, – sakė Giedrius Žibėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris