Gruodžio MVP tapęs Dž. Gagičius: „Noriu laimėti trofėjų“
LKL nuotr.

Gruodžio MVP tapęs Dž. Gagičius: „Noriu laimėti trofėjų“

Autorius: LKL.lt
2022-01-03

Pasibaigus 2021-iesiems, „Betsafe-LKL“ čempionate atėjo laikas paskelbti paskutinįjį praėjusių metų naudingiausią mėnesio žaidėją.

Šįkart juo tapo Panevėžio „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Džordže Gagičius. Legionierius iš Serbijos per trejas gruodį sužaistas rungtynes pelnė po 20 taškų (72 proc. dvit.), atkovojo po 6,3 kamuolio ir rinko po 26,3 naudingumo balo per rungtynes.

„Tai puiku, nes tapti MVP nėra lengva, – asmeniniu įvertinimu pasidžiaugė krepšininkas. – Žaidžiau ir tai dariau geriausiai kaip galiu. Esu laimingas, neseniai švenčiau savo gimimo dieną (gruodžio 28 d., – aut. past.) – gal tai mano gimtadienio dovana.“

Paklaustas apie tai, kokie faktoriai nulėmė tokį sėkmingą jo žaidimą, nemažą dalį nuopelnų Panevėžio ekipos žaidėjas priskyrė komandos treneriui Nenadui Čanakui.

„Visų pirma, tai yra man tinkanti trenerio sistema, komandos draugai mane suranda gerose vietose, mums visiems tinka trenerio schemos. Abu esame iš Serbijos, ten dirbome „Partizan” klube, – anksčiau užsimezgusį ryšį su strategu pažymėjo auklėtinis. – Abu puikiai vienas kitą pažįstame ir pasitikime. Dėl to jis mane pasikvietė čia. Mūsų santykiai profesionalūs – jis yra treneris, aš – žaidėjas, mes puikiai komunikuojame.“

Iš trijų gruodį „Lietkabelio“ sužaistų mačų ypatingai Dž. Gagičius išsiskyrė rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Pasvaliečiams serbas atseikėjo net 31 tašką ir 40 naudingumo balų. Kalbėdamas apie turbūt geriausią karjeros mačą statistikos prasme, legionierius paminėjo ir kitus įsimintiniausius momentus.

„Nelengvos rungtynės, galbūt pradėjome truputį per daug atsipalaidavę, bet jie žaidė gerai. Atidaviau visą save, kad nepralaimėtume, mačiau, kad buvo sunku ir tai mane užvedė. Pralaimėjimo baimė leido man save stumtelėti toliau ir laimėti mums tas rungtynes.

Pagal skaičius tai tikriausiai geriausios mano karjeros rungtynės, tačiau esu turėjęs ir daugiau įspūdingų mačų. Kai „Partizan” komandoje mane treniravo N. Čanakas, pataikiau lemiamą metimą prieš „Crvena Zvezda”, tuomet po šešerių metų susigrąžinome Serbijos taurę. Geriausios rungtynės yra tokios, kai laimi svarbų mačą, nebūtinai įmesdamas daug taškų“, – savo požiūrį atskleidė žaidėjas.

Nepaisant puikių asmeninių Dž. Gagičiaus rodiklių, jo komandai tai buvo sunkus mėnuo. Be minėto mačo Pasvalyje dar buvo ir pralaimėjimas 14 taškų skirtumu prieš Kauno „Žalgirį“ bei paskutinių sekundžių pergalė Kėdainiuose prieš „Nevėžį-Optibet“. Tokias „Lietkabelio“ duobutes gruodžio MVP teisina dalyvavimu tarptautiniame turnyre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

„Mes žaidėme Europos taurėje, turėjome keliauti į Ispaniją ir Turkiją. Po tokių sunkių rungtynių atvykstame žaisti į Lietuvą ir čia mūsų visos komandos laukia šviežios ir motyvuotos. Visi nori mus nugalėti, nes esame Europos taurės komanda, – pagrindinę kluptelėjimų priežastį įvardino krepšininkas. – Taip pat yra ir su „Žalgiriu” bei „Rytu”, kurie žaidžia Eurolygoje ir Čempionų lygoje. Kartais neturime laiko pasiruošti po sunkių kelionių. Tai – blogiausias dalykas, negalime atsipalaiduoti nei vienai sekundei.“

Galiausiai, kalbėdamas apie tai, ko nori palinkėti sau ir savo ekipai 2022-aisiais, Dž. Gagičius komandinę sėkmę laikė aukščiau asmeninės. Didžiausias jo noras – į viršų iškelti nugalėtojų taurę.

„Noriu laimėti trofėjų. Svarbu išlikti sveikam ir laimėti kokį nors titulą, apie statistiką ar MVP kalbėsime po to. Karjeros pabaigoje svarbiausia yra tai, kiek komandinių titulų esi laimėjęs, tai mums yra didžiausia motyvacija. Šiemet mums norėčiau palinkėti sveikatos ir sėkmės“, – savo lūkesčius išreiškė „Lietkabelio“ lyderis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris