LKL pranešimas dėl Citadele KMT rungtynių „Neptūnas“ – „Lietkabelis“
Foto: LKL

LKL pranešimas dėl Citadele KMT rungtynių „Neptūnas“ – „Lietkabelis“

Autorius: LKL.lt
2022-01-05

Lietuvos krepšinio lyga, reaguodama į Klaipėdos „Neptūno“ klubo viešojoje erdvėje skleidžiamą informaciją, praneša, kad šiandien numatytų Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynių tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandų, vadovaujantis „Betsafe-LKL“ čempionato vykdymo nuostatų 6.7.3.2. bei 14.6.5. a) punktais, nukelti į kitą dieną nėra pagrindo.

LKL turimais duomenimis, pagrįstais dokumentais, šiuo metu „Neptūno“ komandoje yra patvirtini teigiami COVID-19 ligos atvejai penkiems iš paraiškoje registruotų trylikos komandos žaidėjų.

Atkreipiame dėmesį, jog LKL Nuostatų 6.7.3.2. punktas numato, kad teigiamų COVID-19 ligos atveju, <.... komanda privalo pateikti LKL sporto direktoriui medicinos įstaigų COVID-19 ligos atvejus žaidėjų ir/ar komandos narių tarpe patvirtinančius dokumentus. Rungtynės turi būti žaidžiamos visais atvejais, kai komanda rungtynėse turi galimybę registruoti bent 8 (aštuonis) pasiruošusius žaisti žaidėjus. Šis minimalus 8 (aštuonių) žaidėjų limitas taikomas išimtinai tik dėl COVID-19 ligos paplitimo rizikų valdymo, t.y. rungtynės negali būti nežaidžiamos ir/ar perkeliamos į kitą datą dėl to, kad komanda dėl žaidėjų traumų ar kitų priežasčių negali rungtynėse registruoti mažiausiai 8 (aštuonių) žaidėjų. ....>.

LKL nuostatai numato galimybę viso sezono metu LKL klubams registruoti papildomus žaidėjus ir taip spręsti komandų komplektacijos ar žaidėjų, iškritusių iš komandų rikiuotės dėl traumų ar kitų priežasčių, pakeitimo klausimus. Deja, Klaipėdos „Neptūno“ klubas, nors ir turėdamas pakankamai laiko registruoti papildomus žaidėjus, šia galimybe nepasinaudojo.

Lietuvos krepšinio lyga atkreipia dėmesį, kad sprendimus dėl „Betsafe-LKL“ čempionato vykdymo nuostatų, pagal kuriuos vykdomos ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurės varžybos, priima ir šiuos nuostatus tvirtina išimtinai LKL Valdybos nariai, kurie visais atvejais yra LKL klubų vadovai ar valdymo organų nariai, išskyrus LKL prezidentą.

„Suprantame, kad „Neptūno“ komanda, kaip ir būtų kiekvienas klubas šios komandos vietoje, yra suinteresuota žaisti stipriausia sudėtimi. Deja, bet kiekvienai situacijai LKL čempionato nuostatuose atskiroms komandoms apibrėžti individualų modelį būtų sudėtinga. Situacijoje, kurioje šį kartą atsidūrė „Neptūnas“, praėjusį sezoną buvo „Nevėžis-Optibet“, „Rytas“, „Lietkabelis“ ir tas pats Klaipėdos klubas. Tuo metu „Neptūnas“ problemą sprendė registruodamas papildomus žaidėjus“, – sakė LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

„Norint pabaigti šių metų čempionatą ir suvaldyti ekstremalią situaciją dėl COVID-19, tiek LKL klubai, tiek LKL turi laikytis Valdybos patvirtintų čempionato vykdymo nuostatų. Turime būti teisingi visiems ir negalime sukurti precedento, jog po to patys nesuvaldytume padėties.

Profesionali lyga ir profesionalūs klubai, visi turėtume į susidariusią situaciją žiūrėti profesionaliau ir dėti visas pastangas, kad čempionatas vyktų kuo sklandžiau. Jeigu klubų vadovai nutartų kitaip ar būtų kitų pasiūlymų, žinoma, kad LKL vadovautųsi kita, LKL Valdybos patvirtinta, tvarka“, – sakė R. Liuimienė

Citadele KMT rungtynės „Neptūnas“ – „Lietkabelis“ vyks šiandin, trečiadienį, 20:00 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT Plius ir LRT.lt.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris