Užtikrintai laimėjęs „Rytas“ – pirmasis Citadele KMT pusfinalio dalyvis
LKL nuotr.

Užtikrintai laimėjęs „Rytas“ – pirmasis Citadele KMT pusfinalio dalyvis

Autorius: LKL.lt
2022-01-15

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje („Citadele KMT“) paaiškėjo pirmieji pusfinalio dalyviai.

Ketvirtfinalio atsakomosiose rungtynėse Vilniaus „Rytas“ namuose 94:80 (22:16, 34:23, 17:22, 21:19) darkart įveikė Alytaus „Dzūkiją“.

Pirmame susitikime Giedriaus Žibėno auklėtiniai pasiekė pergalę rezultatu 95:81. Pusfinalyje „Ryto“ lauks arba Panevėžio „Lietkabelis“, palaužęs Klaipėdos „Neptūną“. 

Susitikimo pradžia buvo lygi, o „Dzūkija“ vienu metu turėjo trapią persvarą – 10:7. Vis tik tolimi metimai gerino „Ryto“ padėtį, darnų žaidimą iliustravo ir įspūdingas Vaido Kariniausko perdavimas, tad vilniečiai pirmavo 22:16. Devyni taškai be atsako didino persvarą iki dviženklės (31:21) ir nors ji trumpam apibyrėjo, greitai šeimininkai vėl ėmė kontrolę į savo rankas – 56:39.

Kennethas Smithas ir Ivanas Buva svariai prisidėjo prie to, kad dominavimas tęstųsi (68:51) ir nors svečiai nenuleido rankų, labiau priartėti jiems buvo sudėtinga. Tiesa, su trečio kėlinio sirena pataikęs Joshua Newkirkas įžiebė optimizmo „Dzūkijai“ – 61:73.

Vis tik optimizmas mažėjo po to, kai Lukas Uleckas pataikė su pražanga (78:63), o „Rytas“ galiausiai ėmė triuškinti svečius – 82:63. 11:0 – tokį spurtą surengė svečiai, kabinęsi už šiaudo, o J.Newkirkas dar pridėjo tritaškį – 77:84. Galiausiai užtikrinčiau pabaigą sužaidęs „Rytas“ pergalės neiššvaistė.

„Ryto“ komandoje rezultatyviausias buvo Tanneris Leissneris, pelnęs 18 taškų, Kennetho Smitho sąskaitoje – 14 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai bei 24 naudingumo balai.  

„Dzūkijoje“ išsiskyrė 24 taškus įmetęs Joshua Newkirkas. Beje, Alytaus klubui nepadėjo tokie svarbūs žmonės kaip Justas Furmanavičius ar Vaidas Čepukaitis.

„Rytas“: Tanneris Leissneris 18, Kennethas Smithas 14 (6 rez. perd.), Gytis Radzevičius (6 atk. kam.), Ivanas Buva ir Arnas Butkevičius – po 13, Lukas Uleckas 11.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 24 (5/7 trit.), Aleksandras Aranitovičius 12 (8 atk. kam.), Martynas Pocevičius 10, Adamas Lapeta ir Artūras Jomantas (5 atk. kam., 6 rez. perd., 20 n.b) – po 8.

„Nėra taip paprasta prieš tą pačią komandą susikaupti, kai per trumpą laiką sužaidi ketverias rungtynes. Bet žaidėjai tą padarė. Jie turėjo perlipti per save, kad nusiteiktų rungtynėms: turėjo 14 taškų persvarą, žaidė namuose, tai yra atkrintamosios, juokauti negali, bet žinai, kad esi stipresnis“, – kalbėjo Giedrius Žibėnas.

„Manau, davėme neblogą kovą „Rytui“, bet stipriai pralaimėjome antrą kėlinį. Žaidėme nestandartiniu penketu ir kol žaidėjai nepriprato, „Rytas“ pabėgo. Kitas dalykas – klaidos. Lyg jų darėme nedaug, bet jos buvo skaudžios, nes mus baudė“, – teigė Ramūnas Cvirka.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris