Fantastiškos intrigos kupinose rungtynėse – tolimomis bombomis atakavusio „Lietkabelio“ pergalė prieš „Rytą“
LKL nuotr.

Fantastiškos intrigos kupinose rungtynėse – tolimomis bombomis atakavusio „Lietkabelio“ pergalė prieš „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2022-01-29

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ginklus surėmė 2–3 vietas turnyro lentelėje užimančios ekipos.

Galiausiai po dramatiškos kovos Panevėžio „Lietkabelis“ (13/5) namuose 83:80 (21:18, 13:18, 20:20, 29:24) palaužė Vilniaus „Rytą“ (14/3).

Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad „Lietkabelio“ gretose fiksuoti du koronaviruso atvejai – susirgo kapitonas Vytenis Lipkevičius ir trenerio asistentas Laimonas Eglinskas.

Visos rungtynės buvo itin atkaklios ir intriguojančios. „Rytas“ rungtynių pradžioje įgavo nežymią persvarą ir po Gyčio Radzevičiaus tritaškio pirmavo 14:9, tačiau baudų metimais šeimininkai rezultatą lygino – 14:14. Tritaškiais panevėžiečiai atidarė antrąjį ketvirtį, taip susikraudami 9 taškų pranašumą (27:18), tik iš jo greitai nieko neliko – užteko geresnės „Ryto“ atkarpos ir Ivano Buvos iniciatyvos – 36:34.

Džordže Gagičiaus ir Gedimino Oreliko dėka „Lietkabelis“ persvėrė rezultatą (45:43), o tada pasipylė techninė pražangos. Pirmiausiai ji skirta „Ryto“ atsarginių žaidėjų suolui, vėliau – „Lietkabelio“ suoliukui, o galiausiai – Giedriui Žibėnui. „Rytas“ po trijų kėlinių turėjo trapų pranašumą – 56:54.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ prabilo tritaškiais: du paleido G.Orelikas, vieną – Karolis Giedraitis, tad taip pavyko išlikti priekyje – 64:61. Nors A.Butkevičius rėžė atsilikimą iki minimalaus, panevėžiečiai naudojosi tuo pačiu ginklu – vėl po tritaškį paleido G.Orelikas bei K.Giedraitis – 72:67.

Liko mažiau nei 4 minutės, G.Orelikas buvo nesustabdomas ir toliau (75:71), tad pranašumo „Lietkabelis“ varžovams neatidavė. Tiesa, intrigą labiau galiausiai kurstė Gyčio Radzevičiaus metimas (75:77), pataikytas likus 75 sekundėms, o A.Butkevičius toliau išlaikė vilniečių viltį gyvą – 77:79. Galiausiai kartojęs nesėkmingą „Lietkabelio“ ataką Gabrielius Maldūnas pelnė kertinius taškus (81:77), o Kristupo Žemaičio baudos metimai tvirtino pergalę Panevėžio klubui. A.Butkevičius spėjo tik sušvelninti skirtumą.

„Lietkabelis“ šiame mače pataikė 12 tritaškių iš 25: po 3 smeigė P.Kalaitzakis ir K.Giedraitis, 4 – G.Orelikas.

„Lietkabelis“: Džodže Gagičius 21 (10 atk. kam.), Gediminas Orelikas 17 (7 rez. perd., 4/7 trit.), Panagiotis Kalaitzakis 13 (10 atk. kam., 3/7 trit.), Karolis Giedraitis 12 (3/3 trit.), Dovydas Giedraitis 10.

„Rytas“: Kennethas Smitas 21 (4/6 trit., 6 rez. perd.), Ivanas Buva 18, Arnas Butkevičius 15 (7 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas, Margiris Normantas ir Vaidas Kariniauskas – po 6.

„Sveikinu savo žaidėjus, nes laimėjome nepaisant sunkios situacijos, sunkaus tvarkaraščio, sunkios kelionės į Rusiją. Šiandien radome energijos ir žaidėme kaip komanda. Tai man yra svarbiausia“, – kalbėjo Nenadas Čanakas.

„Niekur neparašyta, kad negalime pralaimėti. Pralaimėjome prieš Eurolygos ekipą, atletišką SIG ir Europos taurės ekipą „Lietkabelį“. Trečiadienį laukia labai svarbios rungtynės. Neturime kada verkšlenti – reikia eiti į priekį ir parodyti, kas esame iš tiesų“, – reziumavo Giedrius Žibėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris